اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

گفت‌وگو با اولین برگزار‌کننده مسابقات قرآن در کشور

تفاوت مسابقات قرآن امروز با ۴۰ سال قبل/ روند روبه رشد مسابقات

اولین برگزارکننده مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: باب برگزاری مسابقات قرآن از سال ۱۳۶۰ باز شد و آن زمان اساتید جلسات، قاریان و مردم در برگزاری رقابت‌ها نقش داشتند.

تفاوت مسابقات قرآن امروز با ۴۰ سال قبل/ روند روبه رشد مسابقات

محمدجواد چراغچی، اولین برگزارکننده مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرنگار ویژه‌نامه مسابقات قرآن خبرگزاری فارس با بیان اینکه مسابقات بین‌‎المللی قرآن در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است، گفت: در سال ۱۳۶۰ که اولین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در حسینیه ارشاد برگزار شد با ازدحام جمعیت در مقابل حسینیه روبرو بودیم که اکثراً هم جوانان بودند و این جاذبه مخصوصاً از زمان برگزاری محافل قرآنی در استان‌های مختلف، بیشتر شد.

وی اظهار کرد: در آن زمان به دعوت از محافل قرآنی استان‌ها، قاریان زبده مصری و ایرانی در این محافل حضور می‌یافتند و مورد استقبال قرار می‌گرفتند و هر دفعه که قاریان در استان‌های مختلف حضور داشتند در سال بعد با مراجعه به همان استان مشاهده می‌کردیم که جوانان از سبک آن قاری تقلید می‌کنند.

چراغچی با بیان اینکه مسابقات هر سال روندی روبه رشد داشته است، عنوان کرد: مسابقات در حال حاضر در رشته‌های مفاهیم، حفظ و قرائت برگزار می‌شود و اگر رشته‌هایی مثل تفسیر قصص قرآن و یا رشته هنرهای قرآنی با توجه به نیاز جامعه به آن اضافه شود، می‌تواند جذابیت‌هایی برای نسل جوان دربرداشته باشد.

وی ضمن تأکید بر همکاری سایر نهادها در زمینه برگزاری مسابقات قرآن گفت: از سال ۱۳۶۰ که باب برگزاری مسابقات قرآن باز شد، از تمامی اساتید جلسات قرآن، قاریان و مردم مختلف همچنین نهادها و سازمان‌هایی مثل آموزش و پرورش، ارتش، سپاه و بسیج و دیگر اقشار مثل پزشکان، دانشجویان و اصناف مختلف برای همکاری در این زمینه دعوت به عمل آمد تا جنبه مردمی مسابقات پررنگ‌تر شود.

برگزارکننده اولین دوره مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در اوایل انقلاب مسئولان در سازمان اوقاف با این تفکر که آموزه‌های قرآنی همچون شعله باید همه جا برافروخته شود، به مؤسسات و مراکز قرآنی در زمینه برگزاری مسابقات و کلاس‌های آموزشی کمک می‌کردند و حتی کتاب آموزشی و قرآن به صورت رایگان در اختیار قرآن‌آموزان قرار می‌گرفت.

وی با بیان اینکه تشویق در روح کودک و نوجوان ایجاد انگیزش می‌کند، افزود: در سال‌های اولیه شکل‌گیری مسابقات، یکی از روش‌هایی که برای تشویق درنظر گرفته بودیم این بود که خانواده افرادی که در مسابقات رتبه برتر کسب می‌کردند به حج اعزام می‌شدند و این تشویقی برای خانواده‌ها بود زیرا فرزند خردسال خانواده برای حضور در جلسه نیاز به همراهی خانواده داشت به عنوان مثال پدر خانواده باید از وقت کار یا استراحت خود می‌گذشت تا بتواند فرزندش را به کلاس ببرد به همین منظور در راستای تشویق خانواده‌ها، اولین کاروان اعزام به حج شامل ۱۲۰ نفر از خانواده‌های قرآن‌آموزان برتر بود.

چراغچی که سه دوره مسئول اصلی برگزاری مسابقات بوده است گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن مجموع زحمات مدیران در سال‌های مختلف است و همه مکمل کار هم بوده‌اند و این حرکت عظیم جامعه قرآنی در آینده می‌تواند بسیار مثمرثمر باشد.

گفتنی است، ستاد برگزاری سی‌و‌ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم امسال در یک حرکت ابتکاری همایش ویژه ای با حضور دست اندرکاران اجرایی این مسابقات در دوره های گذشته برگزار و از تلاش های آنان در این زمینه تقدیر و تشکر کرده بود.

گفت‌وگو از مهدی احمدی

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول