اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  صنفی فرهنگی

طهرانچی در سومین کنگره کرسی های نظریه پردازی دانشگاه آزاد:

علم امری مقدم برای حکومت داری و حکمرانی است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این سوال مطرح است که چرا علم و فناوری به عنوان پایه اول مطرح شده است؟ تصور این است که بحث علم موشک، دفاع و سخت افزاری مطرح است اما ماهیت این امر این است که علم برای حکومت داری و حکمرانی امری مقدم است علمی که می‌خواهد استقلال نظام را حفظ کند.

علم  امری مقدم برای حکومت داری و حکمرانی است

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سومین کنگره کرسی های نظریه پردازی گفت: نظریه پردازی یک "باید" برای جمهوری اسلامی است، اگر به این برسیم که نظریه پردازی یک باید است دیگر برای هدایت آن دچار مشکل نخواهیم شد. 

وی افزود: چله دوم انقلاب اسلامی آغاز شد، بیانه‌ای که رهبری به عنوان گام دوم مطرح کردند بیانیه‌ای است که علم و فناوری را به عنوان اولین گام از هفت رکن اساسی در نظر گرفته است‌.

طهرانچی افزود: این سوال مطرح است  که چرا علم و فناوری به عنوان پایه اول مطرح شده است؟ تصور این است که بحث علم موشک، دفاع و سخت افزاری مطرح است اما ماهیت امر این است که علم برای حکومت داری و حکمرانی امری مقدم است علمی که می‌خواهد استقلال نظام را حفظ کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نظریه پردازی یک "باید" برای جمهوری اسلامی است. اگر به این برسیم که نظریه پردازی یک باید است دیگر برای هدایت آن دچار مشکل نخواهیم شد. اداره امور کشور می‌خواهد هم امروز ما را به  نحو احسنت مدیریت کند و هم آینده نیکو رقم بزند. اما به سه دسته علومی برای این مدیریت نیازمندیم که آن سه دسته چگونی، چرایی و چیستی حمکرانی هستند که اگر این سه مورد به هم پیوسته نباشد باعث می‌شود استاد در دانشگاه خود نظریه بدهد و از طرف دیگر  "بانک" کار خودش را بکنند. 

طهرانچی ادامه داد: ما نسبت به چرایی و چیستی به شکل اقتباسی عمل می‌کنیم. دانشگاه و برخی اوقات حوزه‌های برای چطور مدیریت کردن موردخطاب قرار می‌گیرند‌. تا زمانی که به چرایی "بانک‌" نپردازیم صرفا با عوض کردن قالب‌های بانک  نمی‌توانیم جامعه را از قید و بندهای ربوی آزاد کنیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در نظام حکومتی ما سیاست کلی اجزا و برنامه ریزی کاملا مشخص است. دوره‌های ارزیابی چهار تا پنج ساله هستند و در کشور ما هم همین مدت برای ارزیابی لازم است. وقتی صحبت از حکمرانی می‌شود منظور سیاست گذاری ، ارزیابی، برنامه ریزی، پیاده سازی و آینده نگاری است‌.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول