اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  صنفی فرهنگی

ولایتی:

معماری در هر تمدنی جلوه‌گاه ادبیات، علوم تجربی و علوم فنی آن تمدن است

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: معماری در هر تمدن جلوه‌گاه ادبیات، علوم تجربی و علوم فنی و مهندسی آن تمدن است.

معماری در هر تمدنی جلوه‌گاه ادبیات، علوم تجربی و علوم فنی آن تمدن است

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 240 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علی‌اکبر ولایتی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

ولایتی در این جلسه که سید سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز حضور داشت ضمن تبریک مجدد انتصاب عاملی به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، طی سخنانی با اشاره به میراث معماری موجود در تمدن اسلام و ایران گفت: معماری در هر تمدنی جلوه‌گاه ادبیات، علوم تجربی و علوم فنی و مهندسی آن تمدن است که نمونه آن در ساخت میدان نقش جهان اصفهان به خوبی به چشم می‌خورد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: استعمارگران انگلیسی به منظور مشروع نشان دادن حضور نامشروع خود و مستعمراتشان، ساختمان‌هایی مانند دهلی‌نو را با الگوی معماری خود ساخته‌اند و این نشان‌دهنده اهمیت معماری در هر تمدنی است.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گفت: متأسفانه به موضوع معماری در سال‌های اخیر کم‌توجهی شده است و نتیجه بی‌توجهی، وضعیت نابسامان معماری تهران است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه این جلسه، دکتر شمس اردکانی دبیر این کمیته گزارشی از فعالیت‌های انجام شده و برنامه‌های پیش روی این کمیته ارائه کرد.

در این گزارش با اشاره به انتشار و ترجمه کتاب‌هایی در معرفی آثار و مفاخر تمدن اسلام و ایران، مطالعات تحلیلی در مورد نقش هر یک از دانشمندان حوزه تمدن اسلام و ایران در پیشرفت علوم و دانش تخصصی، معرفی آثار و مفاخر تمدن اسلام و ایران در کتب درسی به تناسب موضوع و ترویج گفتمان علوم بومی به منظور تقویت استقلال علمی نیز مورد اشاره قرار گرفت.

در ادامه این گزارش تبیین نقش تمدن اسلام و ایران در پیشرفت علوم در سایر تمدن‌ها، بازتولید برخی دستاوردهای علمی دانشمندان اسلامی مانند اسطرلاب و... تدوین تقویم تاریخ تمدن اسلام و ایران و استفاده از آن در رسانه ملی، زدودن برخی شائبه‌ها در مورد علمای اهل تشیع هم از سایر مواردی بود که مورد اشاره قرار گرفت.

همچنین تأسیس دانشکده طب سنتی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تلاش برای ثبت دستاوردهای تمدن اسلام و ایران در سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو و تلاش برای اصلاح وضعیت معماری و شهرسازی فعلی کشور هم به عنوان سایر دستاوردهای کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران تشریح شد.

در بخش پایانی گزارش دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهاد وقف، در نظر گرفتن جایگاه حقوقی مناسب برای کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، لزوم همکاری همه نهادها و دستگاه‌ها با کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران هم  مورد تاکید قرار گرفت.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول