اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  حقوقی و قضایی

دادستان کل کشور:

تعامل ناجا و قوه قضاییه لازمه تحقق عدالت ترمیمی است

دادستان کل کشور با اشاره به هم افزایی و تعامل نیروی انتظامی و قوه قضاییه برای پیشبرد اهداف نظام گفت: تعامل ناجا و قوه قضاییه لازمه تحقق عدالت ترمیمی است.

تعامل ناجا و قوه قضاییه لازمه تحقق عدالت ترمیمی است

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، منتظری دادستان کل کشور در همایش ملی بلیس، عدالت ترمیمی و بیشگیری از جرم که صبح امروز در دانشکده علوم انتظامی امین برگزار شد، اظهارداشت: در آستانه میلاد خجسته فاطمه زهرا (س) هستیم و به بیشگاه حضرت صاحب الزمان تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: خدا را شاکرم در مرکزی که مسئولیت سنگینی در ارتقا سطح علم و دانش و به روز کردن نیروی انتظامی در سطوح مختلف دارد حضور یافتم.

منتظری گفت: دانشگاه و فضای حاکم بر مجموعه کلاس هایی که رسالت و مسئولیت سنگینی را در حوزه‌های مختلف به طور مطلق دارد خصوصاً در این مرکز علمی که تربیت کننده نیرویی است که مسئولیت های سنگین و گران سنگی را قانون بر عهده آن گذاشته و بخشی از آن به عنوان ضابط قوه قضاییه و یک بال در تحقق عدالت اجتماعی است که در این خصوص تعامل، همکاری و هم افزایی بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به عنوان ضابط بسیار موثر و کارساز در تحقق عدالت می‌تواند باشد.

دادستان کل کشور با اشاره به نام همایش (عدالت ترمیمی) گفت:موضوع تعیین شده برای این همایش موضوعی است که درصد قابل توجهی از آن متوجه دستگاه قضایی است و درصد قابل توجهی هم متوجه نیروی انتظامی است و لذا برای تحقق این عدالت ترمیمی که عنوان این همایش است حتماً لازم است آن تعامل و هم افزایی به ظهور و بروز برسد. تنها با شعار و سخنرانی و حرف زدن و مقاله نوشتن اکتفا نکنیم.

وی افزود: مقاله نوشتن و تشکیل جلسه زیربنای تحقق خارجی است که اگرچه اینها در جامعه بروز و ظهور پیدا نکند اثری نخواهد داشت.

منتظری گفت: از منظر تاریخ نگری و هم از منظر قرآن و آنچه که ما امروز به آن به شدت نیازمندیم اساساً موضوع جرم و گناه که در همه جوامع مورد توجه اندیشمندان و خصوصاً رهبران و مدیران جامعه است و اختصاص به امروز و دیروز و فردا هم نداشته و ندارد؛ تاریخ به ما نشان می‌دهد که از روز خلقت آدم ابوالبشر و رانده شدن آدم به خاطر یک تخلف تا به امروز در سطوح مختلف و به انحاء گوناگون این واقعیت داشته و دارد، آثار و تبعاتی متوجه جرم و گناه و تخلف است.

وی با بیان اینکه جرم و گناه همان حریم شکنی الهی است. نادیده گرفتن قانون و آن مقرراتی است که برای اداره یک جامعه پیشرو اندیشمندانش در قالب قانون و مقررات تصویب و ابلاغ می‌کنند.

دادستان کل کشور گفت: جرم خط قرمزی است که خداوند برای بشر قرار داده،  خدایی که با هدف بشریت را آفریده خطوط قرمزی را تعیین کرده و این شکستن و عبور از یک خطوط قرمز همان گناه و معصیت است. نادیده گرفتن قانون و شکستن حریم ضوابط لازم الاجرا همان جرم، گناه و تخلف است. این عمل یعنی گناه، جرم و شکستن حریم‌ها و خطوط قرمز یک آثار و تبعات تکوینی دارد.

منتظری خاطرنشان کرد: همانگونه که خداوند آفریننده جهان هستی بر ماده یک آثاری را و تاثیراتی را قرار داده است که بحث آن مفصل است و میدانید که تاثیر موجودات روی یکدیگر چگونه است. یک گیاه یا موجود دیگری که انسان به صورت غذا آن را می‌خورد یا موجودات دیگری خود همین آثار و تبعاتی دارد. از آثار گرمی و سردی آن گرفته تا آن ویژگی‌های تقویتی و انرژی‌زایی که در آنها قرار داده شده است تا مسائل بالاتر.

وی گفت: در عالم عمل نیز حتماً تاثیر و تأثر از مصادیق بسیار مهمی است که نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم. چطور یک حرف در انسان اثر می‌گذارد یا انسان را خوشحال می‌کند و لبخند بر لب انسان می‌نشاند، شعف و شادی انسان درون خود احساس می‌کند و یا تاثر بیدا می‌کند و ناراحتی پیدا می‌کند و ناراحت می‌شود.

دادستان کل کشور گفت: یک فردی خدمت یک بزرگی آمد و بحث ارتباط زن و مرد و اینکه یک کلام منعقد شده ای از طرف زوجه و زوج می‌تواند آن را حلال یا حرام کند، همان صیغه محرمیت، اگر این را بگویند ارتباط حلال است و اگر آن آیه را نگویند حرام است  پرسید که این عالم وارسته برای اینکه عملاً به او نشان بدهد 2 تا بد و بیراه به او گفت و ناراحت شد و کلمات سنگینی که از عالم شنید در او اثر گذاشت و ناراحت شد، عالم به او گفت اگر حرف اثر ندارد تو چرا عصبانی می‌شوی. حرف اثر دارد، همین آیه‌ای که بین زوجه و زوج رد و بدل می‌شود اثرش این است که خط قرمز الهی را بر می‌دارد و می‌شوند زن و شوهر.

دادستان کل کشور بیان داشت: شما در قرآن اگر تطبق بفرمایید می‌بینید که وقتی خداوند تاریخ گذشتگان را نقل می‌کند نه برای اینکه سرگرمی باشد، برای این است که هر امت و جامعه‌ای با نگاه به بخشی از زندگی گذشتگان ببیند چه سرنوشتی بیدا کردند و چرا به آنجا رسیدند و از آن عبرت بگیرند.

وی افزود: خداوند بعضی از اقوام گذشته را اشاره می‌فرماید و می‌گوید ما طومار آن جامعه را در هم پیچیدیم. چرا؟ چون خطوط قرمز خدا را در هم شکستند. می فرماید ما امت‌هایی را نابود کردیم به خاطر اینکه ستمکار و ظالم بودند.

منتظری با بیان اینکه اثر گناه این است که جامعه را به نابودی می‌کشاند، افزود: چطور یک کبریت را کنار بنزین بگذارید و آن شعله ور می‌شود، اثر گناه برای این است که انسان را به نابودی بکشاند. ولی بنای خدا بر این نیست که هرکس هرجایی گناهی مرتکب شد یقه‌اش را بگیرد ، نه، خداوند منظر و مبشر می‌فرستد و می‌فرماید ما هیچ قومی و مردمی را نابود نکردیم مگر اینکه برای آنها منظر و مبشر فرستادیم مانند حضرت نوح که 950 سال آنها را هدایت کرد و هرچه کرد آنها گوش نکردند و خداوند بلایی به آنها نازل کرد که ریشه همه را از بین برد. خداوند هدایت می‌کند، ارشاد می‌کند، بیامبر می‌فرستد و مهلت می‌دهد اما گاهی اثر گناه پای انسان را می‌گیرد. هر گناهی یک آثاری دارد. وظیفه ما این است بنابر رسالت و مسئولیتمان در جامعه باید زمینه گناه را از بین ببریم. دستگاه قضایی به نحوی، نیروی انتظامی ببه نحوی دیگرر و اصولاً حکومت و نظام اسلامی وظیفه‌اش ایجاد و اجرای عدالت و تحقق یک جامعه اسلامی ارزشمندی است.

وی افزود: اگر ما امروز بتوانیم حتی 50 درصد جلوی جرم را در جامعه بگیریم ، خوب است. عنوان این همایش که عدالت تأمیمی است یعنی افرادی که مرتکب جرم و گناه شدند می‌خواهیم ترمیم و بازسازی کنیم و آنها را به یک زندگی سالم برگردانیم، چقدر این ارزش دارد. باید روی این موضوع وقت بگذارید و به عوامل خود در کلانتری‌ها بگویید. ما در دسستگاه قضایی استقبال می‌کنیم که در هر جایی حالا یا کلانتری یا جای دیگر زمینه‌ای را داشته باشیم که این افرادی که مجرم هستند و قابل اصلاح که البته هر جرمی مشمول این مقربه نمی‌شود را کمک‌شان کنیم.

دادستان کل کشور گفت: در هر موردی که بتوانیم کاری انجام دهیم 3 فایده دارد، اولین فایده‌اش به خود مردم بر می‌گردد، دومین فایده اش به نیروی انتظامی بر می‌گردد که نیروی انتظامی در جامعه یک نیروی خوش چهره و زیبا جلوه کند، یعنی می‌شود مرجع و مرکز صلح و سازش و سومین فایده‌اش به قوه قضاییه بر می‌گردد که بار قوه قضاییه کاهش بیدا می‌کند.

منتظری خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی از کسرت پرونده و شکایات واقعاً فشل می‌شود. چقدر امکانات و قاضی و ساختمان اضافه کنیم؟ این آمار 10-15 درصد بیشتر در دستگاه قضایی در سال یک سم شده است. من هر جایی که می‌روم مردم و کارمندان و قاضی‌ها فریادشان از افزایش پرونده بلند است، یکی از عوامل بسیار موثر در کاهش جرائم و کاهش تشکیل پرونده در دستگاه قضایی شما نیروی انتظامی می‌توانید باشید.

وی افزود: قبل از اجرای برنامه، آدمش باید تربیت شود مانند مدیران، سرکلانتری‌ها و افسرانی که آنجا می‌نشینند و روحیه صلح دادن و سازش کردن را بایستی در آنها فراهم کنیم و این کار مراکز علمی و دانشگاه‌ها است. تربیت کنید افرادی که به جای برونده درست کردن برای دادگاه‌ها ، صلح و سازش کنند. بیشنهادی برای شما دارم بیایید شما برای اینکه این موضوع در جامعه هم جا بیافتد و هم گرایش مسئولین نیروی انتظامی و افسرانی که عهده دار این کار هستند بیشتر شود، در عملکرد کسانی که این مسئولیت را در کلانتری‌ها عهده دار هستند برای این مورد امتیازی قائل شوید.

دادستان کل کشور گفت: یعنی هر افسری و مسئول نیروی انتظامی که بتواند در طول سال عدد برونده‌های صلح و سازش را بیشتر بدهد برای او امتیاز قائل شویم. مثثلاً بگوییم اگر در سال 500 برونده ررا صلح و سازش کنی نه اینکه برونده‌سازی کنند واقعاً این کار انجام شود امتیازی قائل شویم. 70 درصد از مراجعینی که به کلانتری‌ها می‌آیند منجر به صلح و سازش شده است که من از مسئولان خواستم که این بر چه مبنایی بوجود آمده است، این کار خوبی است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول