اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

راهنمای کتاب اندیشه/۴

داغ‌های همۀ تاریخ را ما به یک باره دیده‌ایم

در عصری که دیگر هیچ پیامبری مبعوث نمی‌شد، خمینی میراث‌دار همه انبیا و اسباط ایشان بود. امام به ما آموخت که «عرفان را با مبارزه جمع کنیم» و خود بهترین شاهد بود بر این مدعا که عرفان عین مبارزه است.

داغ‌های همۀ تاریخ را ما به یک باره دیده‌ایم

خبرگزاری فارس، گروه اندیشه: زمانی که انقلاب اسلامی  ایران فرا رسید، مایۀ به وجود آمدن متفکرانی از درون خود شد. انقلاب اسلامی ایران رویدادی چنان بزرگ بود که گفت‌وگو و تأمل درباره آن ایده‌هایی تازه درباره نحوۀ بودن انسان در عالم را پدید آورد. از جمله متفکران و هنرمندانی که می‌توان او را حاصل رویداد بزرگ انقلاب اسلامی تلقی کرد، شهید سید مرتضی آوینی است. سید مرتضی آوینی غیر از آنکه هنرمندی متأله بود، انسانی متفکر و اهل نظر به حساب می‌آید که تجربۀ زیستۀ او از یک روشنفکر و مواجهه‌اش با انقلاب اسلامی او را متفکری منحصر به فرد می‌ساخت.

کتاب «آغازی بر یک پایان» مقالات شهید آوینی درباره انقلاب اسلامی و حاصل تأملات طولانی او درباره این موضوع است. کتاب شامل چهار بخش است.

بخش اول حاوی نوشته هایی در سوگ حضرت امام خمینی (ره) و تبیین جایگاه ایشان در «تاریخ حیات باطنی انسان» است. مقالۀ «داغ بی‌تسلی» و «حیات باطنی انسان» در این بخش آمده است. بخش دوم مقالاتی درباره مبانی حکومت دینی و نظام ولایت فقیه، خصوصاً در تقابل سیاسی غالب در عالم متجدد و غربی را در بر می‌گیرد. بخش سوم به فاجعه نسل کشی مسلمانان در بوسنی اختصاص دارد و تشکیل «امت متحد اسلامی» به مثابه راهی برای مواجهه با «سیطره نظم نوین و آمریکایی بر جهان» پیشنهاد شده است. نگارنده در بخش چهارم و پایانی کتاب، انقلاب اسلامی ایران را دلالتی تأویلی بر سپری شدن عصر تمدن غرب می‌داند و بشارت می‌دهد که تا «آن وضع موعود که انسان در انتظار اوست فاصله‌ای چندان باقی نمانده است.»

مقالات شهید آوینی در این کتاب برگرفته از مقالات نگاشته شده در مجله سوره است. در بخشی از مقالۀ مشهور «داغ بی‌تسلا» در غم رفتن امام امت (ره) و راهی که او آغاز کرده، اینچنین آورده است:
«داغ‌های همه تاریخ را ما به یک باره دیدیم، چرا که ما امت آخرالزّمان‌ایم، و خمینی این ماه بنی‌هاشم، میراث‌دار صاحبان عهد بود در شب یلدای تاریخ. در عصر اِدبار عقل و فلک‌زدگی بشر، در زمانه‌ی غربت حق، در عصری که دیگر هیچ پیامبری مبعوث نمی‌شد و هیچ مُنذری نمی‌آمد، خمینی میراث‌دار همه انبیا و اسباط ایشان بود و داغ او بر دل ما، داغ همه‌ی اعصار، داغی بی‌تسلّی.

امام به ما آموخت که «انتظار در مبارزه است» و این بزرگترین پیام او بود، و پس از او اگر باز هم امیدی ما را زنده می‌دارد، همین است که برای ظهور آخرین حجت حق مبارزه کنیم. امام رحمه الله علیه به ما آموخت که «عرفان را با مبارزه جمع کنیم» و خود بهترین شاهد بود بر این مدعا که عرفان عین مبارزه است، و از این پس دیگر چه داعیه‌ای می‌ماند برای آنان که عرفان را به مثابه امری کاملاً شخصی، بهانه‌ی واماندگی خویش می‌گرفتند؟»

بی‌تردید نوشتۀهای شهید آوینی هنوز خواندنی‌ و دربردارندۀ طرحی یگانه از انقلاب اسلامی هستند. «آغازی بر یک پایان» با قیمت ۱۲۰۰۰ تومان توسط انتشارات واحه به بازار کتاب عرضه شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول