اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

اخبار سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر

رستیال پیانو هوشیار خیام در تالار وحدت/ تقدیر از سه استاد برجسته موسیقی

همزمان با برگزاری سی‌وچهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر، فیلم­های مستند ایرانی با موضوع موسیقی در خانه سینما و در سالن سیف الله داد اکران خواهد شد.

رستیال پیانو هوشیار خیام در تالار وحدت/ تقدیر از سه استاد برجسته موسیقی

به گزارش خبرگزاری فارس، رسیتال تک‌نوازی پیانو توسط هوشیار خیام در سی و چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر در تاریخ ۲۹ بهمن برگزار خواهد شد.

هوشیار خیام با اعلام این خبر گفت: « این اجرا در اصل یک رسیتال تک‌نوازی پیانو است که قرار است به دو بخش با نام شناخته‌ها و ناشناخته‌ها تقسیم شود.»

وی ادامه داد: «بخش‌ها توسط من نامگذاری شده و در اولین بخش، قرار است قطعه‌هایی از آثار آهنگساز فقید آلمانی، یوهان سباستین باخ اجرا شود چرا که او بنیان‌گذار موسیقی کلاسیک در غرب است و به همین دلیل تصمیم گرفتم با نواختن قطعه‌های باخ، شنونده و مخاطبین عام موسیقی را با کارهای او بیشتر آشنا کنم.»

این موزیسین با تاکید بر اینکه با این کار می‌خواهد مخاطبان را با موسیقی کلاسیک غرب بیشتر آشنا کند، گفت:« دوست دارم در این اجرا مخاطبان متوجه شوند که موسیقی کلاسیک غرب چقدر می تواند از نظر مقامی با موسیقی دستگاهی ایران قرابت داشته باشد.»

وی در ادامه افزود: «در بخش دوم اجرا تلاش دارم تا قطعه‌هایی از موسیقی آهنگسازان قرن ۲۰ را اجرا کنم که مشخصا دبوسی و راول دو آهنگساز مهمی هستند که آثارشان را اجرا می‌کنم.»

خیام با اشاره به اینکه راول و دبوسی وام‌دار باخ هستند گفت: «در بخش دوم به موسیقی این آهنگسازان و اینکه که در قرن ۲۰ چه اتفاقاتی در موسیقی مغرب زمین افتاده پرداخته خواهد شد.»

هوشیار خیام درباره حضور پررنگ سولیست‌ها و گروه‌های موسیقی کلاسیک در این دوره از جشنواره اظهار کرد: « این اتفاق بسیار خوبی است و نشان می‌دهد که مخاطبان جدی‌تر موسیقی ما همانند دیگر حوزه‌ها مانند ادبیات و سینما پیشرفت داشته‌اند و دوست دارند سبک‌های دیگر موسیقی را تجربه کنند.»

رسیتال تک‌نوازی پیانو توسط هوشیار خیام در تاریخ ۲۹ بهمن ماه در ساعت ۲۱:۳۰ تالار وحدت اجرا خواهد شد.

 

در اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر برگزار خواهد شد:

تقدیر از سه استاد برجسته موسیقی

همزمان با اختتامیه جشنواره موسیقی فجر از استادان برجسته حوزه موسیقی تقدیر خواهد شد. به گزارش روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، استاد کریم صالح‌عظیمی ردیف‌­دان، خواننده و مدرس آواز، استاد فخری ملک پور، نوازنده پیانوی ایرانی و و استاد رامین جزایری سازنده و نوازنده تار و سه تار، اساتیدی هستند که از آن­ها در تالار وحدت، به پاس سال­ها فعالیت در حوزه موسیقی تقدیر خواهد شد.

کریم صالح‌ عظیمی سال ۱۳۲۵ در تبریز متولد شد.  او با شنیدن صدای آواز ابوالحسن خان اقبال آذر (اقبال السطان) به موسیقی سنتی علاقمند شد و پس از معرفی از سوی محمود فرنام (نوازنده نامی دایره) به محضر ابوالحسن اقبال‌آذر راه یافت. صالح عظیمی ردیف‌دان و مدرس آواز و خواننده موسیقی سنتی تاکنون تنها ارائه‌دهنده سبک و شیوه آوازی استاد اقبال آذر است و وفادارترین شاگردی به شمار می‌رود که استاد آذر طی یک صد و چند سال زندگی خویش تربیت کرد. صالح‌عظیمی از سال ۱۳۶۰ در مرکز موسیقی صداوسیما، مرکز حفظ و پژوهش موسیقی سنتی ایران، حوزه هنری، مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه سوره به تدریس موسیقی و آواز مشغول بود.

فخری ملک‌پور استاد پیانوی ایرانی نیز در یکم مهرماه ۱۳۱۴ در تهران به دنیا آمد. پدرش سید ذبیح الله مَلِک‌پور از هنردوستان و مشاهیر زمان خود بود. او آموختن موسیقی را با نواختن ساز پیانو در سن ۹ سالگی آغاز کرد و طی مدت ١۲ سال به طور پیوسته ردیف سازی و آوازی موسیقی دستگاهی ایران و کلیه قطعات و ساخته‌های استاد مرتضی محجوبی را فرا گرفت. ملک‌پور تنها شاگرد بازمانده مرتضی‌خان محجوبی (از بنیان‌گذاران موسیقی ملی ایران) است که پیانو را به‌ شکل سینه به سینه و با نت‌های ابداعی محجوبی یاد گرفته است.به همین دلیل استادان موسیقی سنتی، او را به عنوان تنها مکتب‌دار وفادار و فعال در نگهداری و تدریس شیوه‌ استاد مرتضی محجوبی معرفی می‌کنند.

رامین جزایری سازسازِ برجسته و نوازنده تار و سه‌تار متولد ۱۳۴۰ در تهران است. وی آموزش موسیقی را نزد محمدرضا لطفی آغاز کرد و از سال ۱۳۶۳ به سازندگی ساز علاقه‌مند شد و در کلاس معروف سازسازی چاووش شرکت کرد و از محضر محمود فرهمند‌،‌ آموزه‌های سازسازی را فرا گرفت. در کنار آن، وی در نزد زنده یاد استاد مهدی کمالیان ، سه‌تار ساز  پیشکسوت آموخته‌های سازسازی را تکمیل کرد. جزایری در نواختن سه‌تار به شیوه استاد ابوالحسن صبا دستی چیره دارد و آلبوم«حدیث صبا» وی پژوهشی است درباره شیوه سه‌تار نوازی صبا که در قالب بازنوازی برخی از قطعات ابوالحسن صبا منتشر شد.

اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، ۳۰ بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

 

در  سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر اتفاق می‌افتد

نمایش گزیده مستندهای موسیقایی دو دهه اخیر سینمای ایران  

همزمان با برگزاری سی‌وچهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر، فیلم­های مستند ایرانی با موضوع موسیقی در خانه سینما و در سالن سیف‌الله داد اکران خواهد شد. ناصر صفاریان دبیر بخش فیلم‌های مستند موسیقی، درباره نمایش آثار این حوزه و چگونگی انتخاب فیلم‌ها گفت: « فیلم‌­های این حوزه بر اساس چند معیار اصلی انتخاب شدند. معیار اول ما این بود که فیلم ها حتما موضو ع مرتبط با موسیقی داشته باشد و برای عموم مردم که علاقه به موسیقی دارند، قابل فهم باشد. نکته دیگری که برای ما اهمیت داشت این بود که ساختار فیلم سخت و تخصصی و آکادمیک نباشد تا برای مردم جذابیت داشته باشد.»

وی با تاکید بر اینکه  تعداد مستندهایی که درباره موسیقی در کشور ساخته شده زیاد است، گفت: «ما برای نمایش این تعداد مستندی که قرار است نمایش داده شود شرایط ، محدودیت‌های مجوزی و کیفیت فیلم را هم در نظر گرفتیم و بر اساس آن آثار را انتخاب کردیم.»

صفاریان درباره کیفیت آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره گفت: «مستندهای بسیاری بودند که از نظر ساختار ، مسائل فنی و موضوعی بسیار خوب بودند، اما متاسفانه خیلی از  آن­ها نسخه با کیفیت نداشتند و ما هرچه تلاش کردیم تا نسخه با کیفیت آن را پیدا کنیم نتوانستیم».

وی هم چنین افزود:« مستندهایی هم بودند که همه شرایط را داشتند اما با شرایط جشنواره مطابقت نداشتند. حالا این مطابقت نداشتن می­توانست به دلیل تخصصی بودن و آکادمیک بودن فیلم باشد یا به دلیل محدودیت‌های مجوزی که متاسفانه نمی‌­توانستند در جشنواره حضور پیدا کنند.»

صفاریان درباره تعداد فیلم‌های شرکت کرده و نحوه انتخاب فیلم­‌ها گفت: «تعداد فیلم‌­هایی که برای جشنواره موسیقی ارسال شد ۳ برابر فیلم­‌هایی است که در طول دوره جشنواره موسیقی نمایش داده می‌­شود اما از بین همه فیلم‌­ها با توجه به گفته قبلی براساس چند اصل این فیلم‌ها برای نمایش انتخاب شدند.»

دبیر بخش فیلم‌های مستند موسیقی در پایان درمورد استقبال مستندسازان برای ساخت فیلم‌­هایی با محوریت موسیقی گفت: «این اولین سالی است که اکران فیلم­‌های ایرانی حوزه موسیقی در جشنواره موسیقی اتفاق می‌­افتد. بنابراین ما تجربه‌­ای از گذشته در این مورد نداریم و با توجه به اینکه رقابتی هم برای این بخش وجود ندارد، نمی­‌توانیم پیشگویی کنیم که نتیجه در آینده به چه شکل خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه امسال می‌تواند محک خوبی برای ادامه اکران فیلم‌­ها در سال­‌های آینده باشد گفت: «تصمیم در مورد آینده اکران فیلم‌­ها بستگی زیادی به امسال دارد. ما باید ببینیم آیا مستندسازان بیشتری برای ساخت مستندی با چنین موضوعی استقبال خواهند کرد یا خیر.در نتیجه در اولین دوره نمایش این مستندها باید منتظر باشینم و ببینیم استقبال مردم به چه شکل خواهد بود»

مستندهای مایسترو، سمفونی ایران، ممد نبودی، آقایان پرنده، در انتهای یک روز کامل، اهمت عارف بودن، پیدای ناپیدا، برف، والسی برای تهران، بن بست، یک موسیقیدان فرانسوی در دربار قاجار، دو کمانچه، گوشه‌های اصفهان، هزار داستان امیر جاهد، شش قرن و شش سال، اسکورپیو، بزم رزم، ساز و مهر، قطار مسیر شصت و آخرین بخشی فیلم­‌هایی هستند که در این دوره از جشنواره به نمایش در می‌­آیند.

این فیلم‌ها از ۲۴ تا ۲۹ بهمن‌ماه در سالن سیف‌الله داد خانه سینما واقع در خیابان خیابان بهار جنوبی، کوچه سمنان، پلاک ۲۹  به نمایش در می‌آید. ورود عموم برای دیدن فیلم‌­های مستند آزاد و رایگان خواهد بود.  

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول