اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

برای نخستین بار در کشور

دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی توسط محققان دانشگاه بیرجند ساخته شد

برای اولین بار در ایران دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی (Solar Array Simulator) توسط محققان دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شد.

دستگاه شبیه‌ساز آرایه خورشیدی توسط محققان دانشگاه بیرجند ساخته شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه بیرجند، در سال های اخیر، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به دلیل کاهش پیوسته منابع انرژی متداول و مرسوم، تقاضای روزافزون انرژی (امنیت انرژی) و افزایش آلودگی زیست محیطی در اثر استفاده از انرژی‌های فسیلی به طور چشمگیری افزایش یافته است.

در میان منابع انرژی تجدید‌پذیر، استفاده از سیستم های تولید انرژی خورشیدی به علت هزینه عملکرد و نگه داری پایین، قابلیت اطمینان بالا، طول عمر زیاد، مدولار بودن، نصب سریع و آسان، عملکرد بدون سر و صدا، تولید توان بدون آلودگی و دسترس‌پذیری در سرتاسر کره زمین به سرعت در حال رشد است. اما با وجود مزیت های فراوان، سیستم های خورشیدی بازدهی مطلوب را ندارند.

بازدهی یک سیستم خورشیدی به عوامل زیادی از قبیل دما، تابش، مشخصات طیفی و بازتاب نور خورشید، تابش غیریکنواخت و غیره بستگی دارد. به علاوه منحنی مشخصه جریان ولتاژ خروجی سیستم خورشیدی وابسته به شرایط محیطی و امپدانس بار شدیداً غیر‌خطی است و توسط یک نقطه کار بهینه موسوم به نقطه توان بیشینه مشخص می شود.

از این رو، پیش از نصب و به کارگیری سیستم‌های خورشیدی، بایستی ارزیابی، اعتبارسنجی و تأیید عملکرد سیستم های آماده سازی توان خورشیدی شامل اینورترهای خورشیدی و تجهیزات ردیابی نقطه توان بیشینه مربوط به آنها در محدوده وسیعی از شرایط محیطی و بار متغیر انجام شود. بدین جهت، از شبیهساز آرایه خورشیدی به طور گسترده استفاده می شود.

این دستگاه دارای ویژگی‌های منحصربفردی است از جمله: ولتاژ و جریان فتوولتائیک با ریپل بسیار پایین (کمتر از ۵/۰ درصد)، کنترل تمام دیجیتال با استفاده از EZDSP28335، دینامیک سریع، انعطاف‌پذیری بالا، تغذیه ورودی سه فاز، بازدهی بالا و همچنین قیمت این دستگاه یک ششم مشابه خارجی آن است. هزینه اجرای آن ۵ میلیون تومان و زمان طراحی و ساخت این دستگاه نیز ۲ سال به طول انجامیده است.

این پروژه توسط محمد فراهانی دانشجوی کارشناسی ارشد الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی دانشگاه بیرجند زیر نظر محمدعلی شمسی نژاد و حمیدرضا نجفی، اعضای هیئت علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر قدرت دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول