اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

کشتیرانی و همکاری در بندر چابهار محور گفت‌وگوی ظریف و وزیر حمل و نقل هند

ظریف و وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند روابط دوجانبه و راه‌های گسترش مناسبات اقتصادی در حوزه‌‌های حمل و نقل، کشتیرانی و همکاری‌ها در بندر چابهار را مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادند.

کشتیرانی و همکاری در بندر چابهار محور گفت‌وگوی ظریف و وزیر حمل و نقل هند

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای دیداری رسمی در هند حضور دارد، صبح امروز (سه‌شنبه) با «نیتین گادکاری» وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه، راه‌های گسترش روابط اقتصادی دو کشور به ویژه در حوزه‌های حمل و نقل، کشتیرانی و نیز همکاری‌ها در بندر چابهار گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

 

وزیر امور خارجه ایران که دیشب (دوشنبه) در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به منظور دیدار و گفت وگو با مقامات هندی و در سفری سه روزه وارد هند شد، در بدو ورود به دهلی نو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زمینه‌های بسیار زیادی در توسعه روابط دوجانبه داریم که یکی از این حوزه ها بندر چابهار و علاقه هندی‌ها برای حضور در چابهار و حضور در زیرساخت‌های ترانزیتی در ایران است، گفت:همکاری‌های دیگر اقتصادی بین دو کشور وجود دارد که حوزه‌های مختلفی از هم افزایی اقتصادی بین ایران و هند چه در بخش انرژی و چه در سایر حوزه‌ها را در برمی‌گیرد.

وی همچنین درباره اینکه آیا در این سفر درباره کاهش خرید نفت از ایران توسط هند گفت وگو خواهد کرد؟گفت: بنده و وزیر خارجه هند روسای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هستیم، در ملاقات با وزیر خارجه هند این فرصت فراهم می‌شود که در این زمینه صحبت کنیم که ایران همواره تامین کننده مطمئن نفت برای هندوستان بوده و خواهد بود.

ظریف در تشریح اهداف این سفر نیز بیان کرد: این سفر برای شرکت در یک اجلاس مطالعاتی و دعوت به عمل آمده برای حضور در این اجلاس انجام شده و غروب چهارشنبه در این اجلاس سخنرانی ویژه خواهم داشت. تصمیم گرفتیم از این فرصت استفاده کنیم و به همراه بخش خصوصی و هیأت سیاسی و اقتصادی دولتی با مقامات مختلف هند نیز دیدار داشته باشیم.

ظریف همچنین در ادامه سخنانش در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روابط ما با هند حتی بعد از تحریم ها خوب است و ارتباطات اقتصادی ما برقرار است، خاطرنشان کرد: یک توافق خوب بانکی با هند داریم که در پاییز امسال بعد از تحریم ها به امضا رسیده است و این امکان را برای کشور فراهم می کند که هم صادرات و واردات و هم سایر نیازهای مالی را تامین کنیم.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف 13 دی ماه 1397 از سفرش به هند خبر داد و گفته بود که به همراه هیأت بزرگ اقتصادی، سفری به هند خواهم داشت که نشانگر آن است که بخش خصوصی ما کماکان در حوزه روابط خارجی بسیار فعال است.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران مرداد 1394 بعد از حصول برجام، آذر 1395  برای شرکت در ششمین کنفرانس قلب آسیا در «آمریتسار» هند و ششم خرداد ماه 1397 و بعد از خروج آمریکا از برجام به دهلی‌نو سفر کرده بود.

ظریف بهمن 1396 نیز روحانی را در سفرش به هند همراهی کرده بود.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول