اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خبر داد

احداث پسماندسوز بیمارستانی اصفهان برای نخستین بار در کشور

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: به طور متوسط روزانه 15 تن پسماند عفونی در اصفهان جمع‌آوری می‌شود که در همین راستا به دنبال احداث پسماندسوز بیمارستانی در اصفهان هستیم.

احداث پسماندسوز بیمارستانی اصفهان برای نخستین بار در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، علی دهنوی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: روزانه هزار تن پسماند جمع‌آوری شده شهر اصفهان در کارخانه کود عالی تحویل گرفته شده و مورد پردازش قرار می‌گیرد که  600 تن آن تبدیل به کود آلی شده و 400 تن آن که غیرقابل بازیافت هستند، دفن می شود.

روزانه 17 تن پسماند عفونی در اصفهان تولید می‌شود 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان افزود: در شبانه‌روز حدود 15 تا 17 تن پسماند عفونی بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مطب‌ها از سطح شهر جمع‌آوری و در سجزی دفن می‌شود، همچنین روزانه حدود 6 تا 7 هزار تن نخاله ساختمانی روزانه در اصفهان تولید می‌شود که تنها حدود 3 هزار تن آن در اختیار سازمان پسماند قرار می‌گیرد و حدود 4 هزار تن آن در گردنه زینل تخلیه می‌شود.

وی با اشاره به این‌که کارخانه پسماند اصفهان متعلق به 30 سال پیش بوده و تکنولوژی 50 سال قبل را دارد، مطرح کرد: مهمترین اقدام شهرداری در این حوزه طراحی و ساخت خطوط پردازش جدید در این کارخانه است، خرید تجهیزات برای این کار در حال انجام بوده و تا اواخر امسال طراحی و خرید قطعی انجام می‌شود، پیش‌بینی می‌شود تا نیمه اول سال آینده این دو پروژه با هزینه‌ای بالغ بر 6 میلیارد تومان به بهره‌برداری برسد و دو خط کاملاً جدید و به روز در کارخانه داشته باشیم.

دهنوی خاطرنشان کرد: پیش‌نیاز این کار انجام دو عملیات عمرانی از جمله اصلاحات سالن دریافت پسماند و جمع‌آوری تجهیزات فرسوده است که حدود 3 میلیارد تومان هزینه برای انجام این اقدامات برآورد شده است، این عملیات‌های عمرانی تا خرداد ماه سال 98 تکمیل می‌شود.

جلوگیری از نشت شیرابه در زمین و آب‌های جاری

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: پروژه بعدی طراحی و احداث تأسیسات انتقال و تصفیه شیرابه است، بیش از 65 درصد پسماندهای دریافت شده ارگانیک است که تولید شیرابه می‌کند، به طور متوسط روزانه 40 مترمکعب شیرابه در محل کارخانه تولید می‌شود، در این راستا تأسیسات اولیه آشغالگیر، دانه‌گیر و لاگون تبخیری ضروری بوده و اولویت‌بندی در انجام اقدامات جلوگیری از نشت شیرابه در زمین است.

وی اضافه کرد: پروژه بعدی ساماندهی لندفیل سایت پسماند شرق است که به دنبال احداث لندفیل مناسب و بهبودیافته هستیم، رسکوبی لندفیل نیز با هدف عدم نفوذ شیرابه، شیب‌بندی کف لندفیل با هدف جمع‌آوری شیرابه، ساخت مخزن جمع‌آوری شیرابه و سلول‌بندی محل دفن که 16 سلول دارد که هر یک به ابعاد 50  در 100 متر و به ارتفاع 6 متر که ظرفیت هر سلول نیز 2 تا 3 ماه است در راستای همین پروژه انجام شده است؛ دستاوردها و مزایای انجام این پروژه بهبود شرایط دفن پسماند، کاهش نفوذ شیرابه به آب و کاهش نفوذ شیرابه به آب‌های زیرزمینی است.

دو ابرپروژه سازمان مدیریت پسماند

دهنوی در ادامه بای بیان این‌که 2 ابرپروژه برای سال آینده در دست اقدام داریم، گفت: استحصال هیدروکربن صادراتی از ریجکت خطوط پردازش پسماند به روش پیرولیز یکی از این دو پروژه است که اقدامات لازم جهت ریجکت خطوط پردازش شامل مواد پلاستیکی، پایه نفتی و منسوجات و... انجام شده است؛ در فرآیند پیرولیز مواد پایه کربنی در مجاورت گرما و نبود اکسیژن به مواد نفتی تبدیل می‌شوند، برای نخستین بار در کشور سازمان پسماند شهرداری اصفهان به سمت چنین ابرپروژه‌ای با همکاری بخش خصوصی می‌رود که 400 تن پسماند غیرقابل استفاده را به مواد نفتی تبدیل کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان  تأکید کرد: اگر این پروژه که به لحاظ اقتصادی هم مؤثر است به ثمر برسد، دفن پسماند که امروزه 50 درصد است به 10 درصد می‌رسد و در جهت حفظ محیط زیست، ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری و مدیریت پسماند است.

احداث پسماندسوز بیمارستانی برای نخستین بار در کشور

وی با بیان این‌که احداث پسماندسوز بیمارستانی دیگر ابرپروژه این سازمان است، اضافه کرد: به طور متوسط روزانه 15 تن پسماند عفونی در اصفهان جمع‌آوری می‌شود که مهم‌ترین گزینه امحای کامل و احداث زباله‌سوز مرکزی کاملاً مجهز و استاندارد است؛ گزینه اصلی سازمان استقرار یک واحد زباله‌سوز کوره دوار با 2 محفظه استقرار و دو محفظه احتراق است که امکان رسیدن به دمای بالای 1200 درجه سلسیوس و امحای کامل فراهم شود.

دهنوی با اشاره به این‌که از فیلترهای تعبیه شده و تجهیزات دیگر برای تصفیه گاز و ذرات استفاده می‌شود، عنوان کرد: بر اساس قانون وظیفه امحای زباله‌های عفونی با تولیدکنندگان است که شهرداری هم وظیفه قانونی در قبال این مسأله ندارد، اما با دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه هماهنگی شده است؛ برای حفظ بهداشت داوطلبانه قبول کردیم که محور کار قرار گرفته و این پسماندسوز را ایجاد کنیم، برای این کار از تکنولژی روز دنیا باید استفاده شود و کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند باید بهره‌برداری را نیز انجام دهد، این کار برای نخستین بار در کشور در اصفهان انجام می‌شود.

حرکت اصفهان به سمت بازیافت ضایعات ساختمانی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان این‌که پروژه بعدی طراحی فرایند مدیریت ضایعات ساختمانی است، توضیح داد: به دنبال این هستیم که اصلاح فرآیندها انجام شود که 6 هزار تن پسماند ساختمانی در دست ما باشد که فقط تسطیح نشود، این بخش باید اصلاح شود، بالای 60 درصد پسماندهای ساختمانی در کشورهای خارجی بازیافت شده و مجدد به چرخه استفاده برمی‌گردد.

وی در ادامه مطرح کرد: مدیریت ضایعات ساختمانی و بازیافت این ضایعات در کرمانشاه انجام می‌گیرد اما در حال حاضر استقبال آن‌چنانی نشده است؛ برای انجام این کار در اصفهان نیز باید در ابتدا باید بررسی شود که چه میزان از پسماند ساختمانی را می‌شود به چرخه استفاده مجدد برگرداند، اما سال آینده تلاش می‌کنیم که با کمک سرمایه‌گذار دستگاه‌های مورد نیاز تهیه شود، جداسازی از مبدأ در این کار نیز مدنظر است و افرادی که این کار را انجام داده تشویق شده و در غیر اینصورت جریمه می‌شوند.

طرح توزیع جعبه‌های ایمن جهت جمع‌آوری پسماندهای ویژه خانگی

دهنوی همچنین مطرح کرد: طرح تولید و توزیع جعبه‌های ایمن جهت جمع‌آوری پسماندهای ویژه خانگی یکی دیگر از پروژه‌ها است که در راستای ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه و افزایش کیفی کود کمپوست به صورت پایلوت در مناطق 3، 7 و 14 شهرداری در حال انجام است، کیسه قرمز نیز برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی توزیع و استفاده خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان این‌که در حوزه آموزش نیز اقدماتی در حال انجام است، ابراز کرد: پروژه بعدی طراحی و تولید مخازن مخصوص از جنس کارتن‌پلاست جهت توزیع در مراکز آموزشی بوده است، سبدهای فلزی بزرگ نیز برای مرکز آموزشی در نظر گرفته شده است که این 2 پروژه در مجموع 400 میلیون تومان هزینه نیاز دارد.

راه‌اندازی پردیس زیست محیطی در اصفهان

وی در ادامه گفت: راه‌اندازی و تجهیز پردیس زیست محیطی به منظور آگاهی‌بخشی، آموزش و ترویج فرهنگ مدیریت پسماند و بازیافت با هدف ارتقای دانش‌آموزان به سفیران محیط زیست در خانواده و جامعه با هدف جلب مشارکت سمن‌ها در رسیدن به اهداف توسعه پایدار شهری و افزایش همکاری مشترک شهروندان و شهرداری در انجام فعالیتهای محیط زیستی را نیز خواهیم داشت؛ یک میلیارد تومان بودجه برای این کار اختصاص داده شده است که بعد از بررسی و استفاده از تجربیات جهانی این کار اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

دهنوی با بیان این‌که در کنار این پروژه‌های کلان تعدادی پروژه کاربردی پژوهشی نیز در دست اقدام داریم، عنوان کرد: پتانسیل‌سنجی شیرابه از پسماند شهری، بررسی عوامل تأثیرگذار اجرایی بر افزایش راندمان کسیه بازکن خط 3، انجام آنالیزهای مورد نیاز بر روی ضایعات خطوط پردازش، انجام کاتالیزهای مورد نیاز بر روی ضایعات خطوط پردازش، آنالیز جریان جرمی یک روز خط(شناسنامه دار کردن کود) و کاهش ریجکت کود از طریق استفاده از خردکن از جمله این پروژه‌های کاربردی پژوهشی است.

انتهای پیام/الف

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول