اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

انقلاب در عرصه کشاورزی با پرواز زنبورهای کوله به دوش

محققان دانشگاه واشنگتن موفق به تولید حسگرهای کوچکی شده اند که مانند یک کوله پشتی کوچک به بدن زنبورهای عسل چسبانده می شود تا آنها بتوانند اطلاعاتی را از محیط اطراف گردآوری کنند.

انقلاب در عرصه کشاورزی با پرواز زنبورهای کوله به دوش

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، زنبورهای عسل حشرات مفیدی هستند که تسهیل گرده افشانی گل ها توسط آنها بر کسی پوشیده نیست. اما کاهش جمعیت آنها در سال های اخیر باعث شده تا این توانمندی محدود شود. البته قابلیت های زنبورها در این زمینه هم محدود است. از سوی دیگر تولید ربات هایی با همین هدف پرهزینه است و آنها تنها می توانند مدت زمان کوتاهی را با شارژ باتری پرواز کنند. لذا بهترین راه چاره نصب برخی قطعات و تجهیزات الکترونیکی بر روی بدن زنبورهای عسل است.

شیام گلاکوتا یکی از محققان این طرح گفته است: پهپادها تنها می توانند 10 تا 20 دقیقه پرواز کنند و بعد از گذشت این زمان نیازمند شارژ شدن هستند. اما زنبورها می توانند ساعت ها پرواز کرده و اطلاعاتی را جمع آوری کنند. لذا ما برای اولین بار پردازشگرها و حسگرهایی را که در پهپادها نصب می شود بر روی بدن زنبورهای عسل نصب کردیم.

نمایش دقیق موقعیت مکانی، حافظه ای برای ذخیره سازی اطلاعات، حسگرهای کنترل دما، رطوبت و نور، باتری قابل شارژ و گیرنده هایی برای ارسال و دریافت اطلاعات از جمله امکانات این کوله پشتی الکترونیکی محسوب می شود که تنها 102 میلیگرم وزن دارد. بنابراین زنبورها می توانند با بررسی دقیق وضعیت زمین های کشاورزی کارشناسان را از شرایط موجود مطلع کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول