اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی

قالیباف در دانشگاه تهران:

مردم نباید هزینه خطای مدیریتی را بدهند/ شهردار تهران اصلا نمی‌دانست خط هفت مترو کجاست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شهردار تهران در حالی می گفت خط هفت مترو مشکل فنی دارد که حتی مسیر این خط را هم بلد نبود.

مردم نباید هزینه خطای مدیریتی را بدهند/ شهردار تهران اصلا نمی‌دانست خط هفت مترو کجاست

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه سمنان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد گفت: دانشگاه و دانشجو بزرگترین فرصت برای حل مشکلات کشور و پشرفت توام با عدالت است. دانشجو، یک قشر جوان، عالم و آشنا به اینکه علم و عمل را با هم تلفیق کنند، است، دانشجو با تخصص و روحیه عملگرایی، شادابی ، نشاط و خلاقیت می‌تواند در رابطه با حل مشکلات کشور ایفای نقش کند و این مسولان هستند که باید تلاش کنند تا از این فرصت و نعمت خدادادی و امانتی که در اختیار دارند، استفاده کنند.

وی با بیان اینکه مهمترین چالش ملت و کشور امروز چالش اقتصادی است، گفت: امروز دانشگاه و دانشجو است که باید برای حل این چالش به کمک مردم عزیز بیاید، مردمی که همیشه در همه صحنه ها حامی مسئولان بودند، عزیزان خود را در دوران دفاع مقدس به جبه فرستادند و همواره ضعف مدیریتی را تحمل کردند و امروز این دانشگاه است که باید با روحیه حق طلبی باید صدای ملت را به گوش کم‌شنوای برخی از مسئولان برسانند.

وی با طرح این سوال که ریشه اصلی مشکلات مردم کجاست، گفت: آیا ریشه مشکلات نداشتن سرمایه است؟ آیا تحریم است؟ آیا رویکرد مبارزه با دشمنانی که استقلال ملت را نمی توانند تحمل کنند و یا ادامه مسیر سیاسی امام باعث ایجاد مشکلات اقتصادی شده است؟ آیا تنبلی و سستی مردم باعث این کار شده یا جوانان ما روحیه کار ندارند، بنده معتقدم هرگز، اینها نه تنها مشکلات را ایجاد نکرده اند بللکه فرصت هستند.

قالیباف تاکید کرد: مشکل از آنجایی شروع می شود که ذهن و نگاه برخی مسئولان ما به جای اینکه به درون کشور دوخته شده باشد به بیرون است. ضعف مدریت و اشباع ناکارآمدی در عرصه مدیریتی و اینکه فرصت را در اختیار فرصت طلبان می گذاریم چنین مشکلاتی را ایجاد مرده است.

شهردار سابق تهران یادآور شد: آیا نمی شود با قاچاق مبارزه کرد؟ آیا نمی شود مشکلات را مدیریت کرد؟ قبلا هم گفته ام کسانی که 4 درصد جمعیت را تشکیل می دهند بر پیکره اقتصادی ما دست انداخته اند. این مسائل در مشکلات اقتصادی ما نقش دارد، و البته قدرت دوستی و ماندن در قدرت به هر قیمتی و اوج ضعف مدیریت و ناکارآمدی، اینها مشکلات ماست.

وی در ادامه ضمن انتقاد از عدم شایسته‌گزینی در حوزه مدیریتی تصریح کرد: تا زمانی که شاسته گزینی مورد توجه قرار نگیرد و دغدغه مردم دغدغه مسئولان نشود و مردم مسئولان را در کنار خودشان نبینند، مسئولان در وسط مردم نباشند و مردم را درک نکنند، تا زمانی که مسئولان با مردم مستقیم سخن نگویند و به بیگانگان چشم بدوزند، مشکلات حل نمی‌شود. ای کاش این را باور داشته باشید که شما نیازمند افزایش قدرت ملی هستید تا بتوانید مذاکره کنید نه ضعف اقتصادی! و زمانی که ما ضعف اقتصادی داشته باشیم در مذاکره هم نمی‌توانیم موفق شویم.

وی ادامه داد: بزرگ شدن دولت، پر هزینه بودن دولت و نقدینگی و استفاده نکردن از ابزار روز ریشه اصلی مشکلات اقتصادی ماست. همین اخیراً رئیس جمهور محترم در دانشگاه سمنان گفت که دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای پرداخت به مالباختگان مؤسسات اعتباری دریافت کرده است، که این 25 هزار میلیارد تومان در رشد نقدینگی کشور اثر گذاشته است! حال چرا برای حل یک مشکل  که حق هم هست و باید حل شود، مشکل بزرگ‌تری ایجاد می‌کنید؟ چرا باید هزینه ضعف مدیریت کسانی که در عرصه مالی و اقتصادی هستند و سودجویانی که از این موضوع سود می برند، از جیب ملت پرداخت شود؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در گذشته هم اتفاق مشابهی در اصفهان رخ داده است، اظهارداشت: در گذشته موضوع ورشکستگی ۳ مؤسسه مالی در اصفهان اتفاق افتاد که بیش از 200 میلیارد تومان کسری به بار آورد که موجب اعتراض مالبختگان شد، در آن زمان بنده فرمانده نیروی انتظامی بودم و به من گفتند بروید مردم را از خیابان جمع کنید. 

وی تأکید کرد: آن زمان برای حل و فصل موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه گذاشتند، آن زمان تصمیم گرفتند که دولت 100 میلیارد تومان از طریق یک بانک دولتی برای حل مشکل بدهد و بنده با این پیشنهاد مخالفت کردم و گفتم مشکل مردم باید حل شود ولی راه حل مشکل مردم این نیست و با این کار مشکلات دیگری هم ایجاد خواهد شد و از طرفی مردم نباید هزینه خطای مدیریت را بدهند در نهایت بنده طرحی دادم، کارشناسانی که حضور داشتند همه گفتند این پیشنها خوب است اما هیچ کس انجام آن را به عهده نگرفت و خودم مسئولیت را بر عهده گرفتم و بعد از چند ماه هم بدون اینکه ریالی از بیت‌المال داده شود مشکل حل شد.

قالیباف در ادامه با اشاره به نامه ای که به مسئولان نظام نوشت، تاکید کرد: در این نامه که نتیجه تلاش شبانه روزی ده ساله بنده و حاصل نظرات علمی و تخصصی دانشجویان و اساتید بود و درباره مشکل نقدینگی و تبعات آن گفتیم و همچنین راهکارهایی هم ارائه شد که متاسفانه به آن توجهی نشد و اگر به آن توجه می‌شد امروز بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد به نقدینگی کشور اضافه نمی‌شد و مشکل همچنان باقی نمی‌ماند.

قالیباف در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: متأسفانه این تفکر ناکارآمد از دولت به شهرداری هم سرایت کرد و برخی از مسئولان شهرداری به جای اینکه به فکر مردم باشند به دنبال این بودند که ثابت کنند قالیباف کار نکرده است مثلا گفتند که خط ۷ مترو مشکل فنی دارد و ناامن است در حالیکه وقتی خبرنگار از آنها می‌پرسد خط ۷ مترو از کجا به کجا می‌رود اصلاً نمی‌دانند که این خط چه مسیری دارد.

شهردار سابق تهران ادامه داد: اخیراً گفتند که شهرداری ۵۲ هزار میلیارد بدهی برای شهرداری باقی گذاشته است ولی بعد آمدند در شورای فرهنگی گفتند که از این عدد ۲۲ هزار میلیارد تومانش هزینه‌ای است که برای تکمیل پروژه‌های آغاز شده لازم بوده است. حال کجای دنیا بودجه‌ای را که برای پروژه‌های آینده در نظر گرفته می‌شود را به عنوان بدهی ثبت می‌کنند؟!.

وی در قسمت دیگری از سخنانش تصریح کرد: یک محاسبه سر انگشتی در میزان بدهی و داشته‌های شهرداری نشان می‌دهد که میزان بدهی‌ها بسیار اندک است و همه افراد باتجربه در مدیریت شهری می‌دانند که حداقل طلبکاری و بدهکاری در مجموعه یک نهاد عمومی غیر دولتی امری طبیعی است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یا اینکه می گفتند شهردار تهران تخصص کافی ندارد ولی شما که تخصص دارید چرا می گوییئ باید متخصص از خارج دعوت کنیم؟! چرا به جای این همه حرف واقعا برای مردم کار نمی کنید.

قالیباف در ادامه با اشاره به توسعه باغ پرندگان گفت: توسعه باغ پرندگان که از افتخارات دوره مدیریت بنده است رو به اتمام بود و فقط لازم بود پرندگان در منطقه آزادسازی شوند ولی الان چندین ماه است هم مردم از این فضا محروم هستند و هم پرندگان در قفس قرار دارند! کاش حداقل پرندگان را آزاد می کردند.

وی تصریح کرد: من تا به حال با اینها رفتار سیاسی هم نکردم، حتی از من انتقاد شد چرا رقبای سیاسی را به کار گرفتید و من گفتم کسانی که اهل کار، سالم و مدیر باشند را به کار می گیریم ولو اینکه مخالف من باشند.

قالیباف یادآور شد: گفتم شما با من مشکل دارید ولی چرا می روید تصاویر عروسی یک نفر دیگر و یک فضای دیگر را می آورید و به جای عروسی دختر من جا می زنید؟  مسلماً وقتی کسی کار نمی‌کند و دغدغه حل مشکل مردم را ندارد چاره‌ای ندارد جز آنکه به حواشی دامن بزند. شما ببنید فرهنگ لیبرالیست و وابسته به بیگانه چگونه اصول را رها می کند و به مسائل حاشیه ای دامن می زند.

وی با اشاره به مشکلات هدفمندی یارانه ها و ضعف ناکارآمدی در دولت هم افزود: قرار بود افراد برخورداری که به یارانه نیاز ندارند از لیست حذف شوند ولی می گویند چون نمی‌خواهیم به حساب مردم سَرَک بکشیم، اینها برای اینکه آن 4 درصدی که گفته شد خون مردم را بمکند حاضر نیستند چنین بحثی را اجرا کنند. می گویند به نمی توانیم به زندگی مردم سرک بکشیم ولی به همه شئونات زندگی مردم فضولی می کنند غیر از آنجایی که نباید بکنند.

وی گفت: اینها حرف از آزادی اجتماعی می زنند، ما در گذشته تا جایی که هوا اجازه می داد هرشب حدود ۳۰۰ برنامه برای شادی مردم برگزار می‌کردیم ولی چرا آن را تعطیلش کردند؟ آیا ما مخالف شادی مردم هستیم یا شما؟ اینها هم شادی مردم را گرفتند و هم با تصمیات غلط اقتصادی سرمایه‌ مردم را هم یک شبه به نصف تقلیل دادند، هم شادی را گرفتند و هم نان را.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در رابطه با پرداخت مالیات هم افرادی که بیشترین درآمد را دارند کمترین مالیات را پرداخت می‌کنند و این در حالی است که از یک دانشجویی که به دلیل بیکاری در کنار خیابان دستفروشی می‌کند مالیات می‌گیرند و جالب است بدانید ۵۰ درصد مأموران مالیات متمرکز بر این قشر محروم و کم درآمد هستند که البته نهایت آن هم می‌شود ۵ درصد درآمد مالیاتی.

وی گفت: اگر معضل دلالان و قاچاقچی‌ها و فرار مالیاتی قشر ۴ درصدی که درآمد هنگفتی دارند حل شود، به اندازه چند صد هزار نفر گرفتن مالیات از طبقه محروم درآمد مالیاتی ایجاد می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به بخشنامه‌ها و برنامه‌های متضاد در حوزه مسائل اقتصادی و اداری گفت: چنین بخشنامه‌هایی آرامش را از تولیدکننده و بازار می‌گیرد چون نمی‌توانند مشکلات را حل کنند به کارهای فرعی دست می‌زنند و بعد می‌گویند نمی‌خواهیم به حوزه شخصی مردم و به حساب مردم سَرَک بکشیم.

قالیباف گفت: در گذشته در خصوص وضعیت ارز مطالبی را گفتم اما به آن توجهی نشد. امروز هم می‌گویم که بحث تورم، گرانی و تعطیلی کارگاه‌ها و بیکاری یک چالش جدی پیش روی ماست.

وی با بیان اینکه مشکلات کشور قابل حل است، گفت: البته به شرط اینکه به توان خود تکیه کنیم نه اینکه به بیگانه امید ببندیم، باید با تولیدکنندگان و صادرکنندگان مذاکره کنیم نه با بیگانگان، نباید فرصت‌ها را از دست بدهیم باید به جوانان فرصت و میدان داد و نه به دوستان و هم‌حزبی‌ها و افراد خسته. 

قالیباف افزود: به شرط آنکه دغدغه ما خوب کار کردن باشد و در کنار آن کار خوب کردن و با خرد جمعی حرکت کنیم و مشورت‌ها و نقدها را بشنویم مشکلات کشور حل خواهد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه گفت: تنها راه عزت این کشور و ملت و اصلی‌ترین راه مبارزه با دشمنان ما و خدمت به مردم با هر سلیقه، گرایش و مذهبی در این ۳ کلمه است؛ کار، کار، کار.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول