اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

فارس گزارش می‌دهد

چرا سند تعهدات ایران در توافقنامه پاریس از مجلس مخفی نگه داشته شده است؟

در حالیکه سند تعهدات ایران به توافقنامه پاریس تا به حال از مجلس مخفی نگاه داشته شده است اما رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مهمترین ایراد شورای نگهبان را مربوط به عدم ارائه پیوست‌ها عنوان می‌کند.

چرا سند تعهدات ایران در توافقنامه پاریس  از مجلس مخفی نگه داشته شده است؟

به گزارش خبرنگار گروه محیط زیست و گردشگری خبرگزاری فارس، پس از انتشار گزارش انتقادی فارس  به اظهار نظر پُرایراد احمد علی کیخا رییس کمیسون کشاورزی درباره لزوم پیوستن به توافقنامه پاریس این نماینده مجلس بار دیگر در جریان یک گفتگوی خبری در خصوص لایحه معاهده پاریس گفته است: مهمترین ایراد شورای نگهبان در خصوص الحاق به توافقنامه پاریس مربوط به  پیوست‌هایی است که در این لایحه به آن اشاره شده است و شورای نگهبان معتقد است برای اظهارنظر در خصوص این پیوست ها باید آنها را مورد مطالعه قرار دهد.

کیخا ادامه داده است: دولت اعلام می‌کند این پیوست‌ها در آینده مطرح خواهد شد و آن وقت است که ما انتخاب می‌کنیم که این پیوست ها را بپذیریم یا خیر.  این درحالی است که مهمترین ایراد شورای نگهبان عدم ارائه سند تعهدات ایران موسوم به NDC  به مجلس شورای اسلامی است.

درواقع مهمترین ایراد شورای نگهبان درخصوص پیوست ایران به این توافقنامه این است که سند تعهدات ایران کجاست؟

هرچند عدم ارائه پیوست‌ها هم از ایرادات شورای نگهبان درباره پرونده الحاق ایران به توافقنامه پاریس به شمار می‌رود اما از آنجایی که در جریان توافقنامه پاریس  ارائه پیوست‌ها موکول به تصمیمات آینده در برگزاری کنفرانس‌های COP شده است، دولت قادر به ارائه آن نخواهد بود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به این نکته اشاره نکرده است که در حال حاضر بررسی «سند تعهدات ایران» که از مجلس مخفی نگاه داشته شده و زمینه تصمیمات آینده توافقنامه و طرح پیوست‌ها برپایه این تعهدات خواهد بود.

عضو فراکسیون امید اظهار داشته است: اگر بخواهیم بین دولت و شورای نگهبان برای حل این مسئله اقدام کنیم باید در لایحه شرطی بگذاریم مبنی بر اینکه در صورتی پیوست‌ها را قبول خواهیم کرد که سیر تصویب را در کشور ما بگذراند؛ به عبارت دیگر پیوست‌ها باید به مجلس ارائه شود و پس از تصویب در مجلس برای دولت لازم الاجرا گردد.

این درحالی است که برطبق ماده ۲۷ موافقنامه، هیچ حق شرطی پس از الحاق به توافقنامه برای کشورها وجود ندارد و اگر به این موافقتنامه بپیوندیم و تصمیم گیرندگان خلاف منافع ملی ما تصمیمی بگیرند و به تعهدات پیوست کنند ما حق اعتراض نداریم.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول