اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  زنان و جوانان

در نشست تخصصی راهکارهای رفع خشونت علیه زنان عنوان شد

طراحی برنامه 500 میلیون یورویی برای بازماندگان خشونت علیه زنان

در نشست تخصصی راهکارهای رفع خشونت علیه زنان به طراحی برنامه 500 میلیون یورویی برای بازماندگان خشونت علیه زنان و توانمندسازی مدافعان حقوق زنان اشاره شد.

طراحی برنامه 500 میلیون یورویی برای بازماندگان خشونت علیه زنان

به گزارش خبرنگار گروه زنان و خانواده خبرگزاری فارس، نشست تخصصی راهکارهای رفع خشونت علیه زنان به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان (25 نوامبر) در محل مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد برگزار شد. 

عطیه قشونی مدیرعامل مؤسسه صیانت از حقوق زنان که برگزارکننده این نشست تخصصی بود با اشاره به قطعنامه‌ 17 دسامبر 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نامگذاری 25 نوامبر به عنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، گفت: بر این مبنا از 25 نوامبر تا 10 دسامبر که منتهی به روز جهانی حقوق بشر می‌شود در یک دوره 16 روزه جهت فعالیت کمپین مبارزه با خشونت‌های جنسیتی زمانی برای اقدام و آگاهی‌بخشی جهت پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران در سراسر جهان ایجاد شده است.

وی  ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را هر گونه عمل خشونت‌‌آمیز بر پایه جنسیت که منجر به آسیب فیزیکی، جنسی یا روانی زنان شود تعریف کرده است.

قشونی اظهار داشت: با وجود اینکه دولت‌ها با اجرای اقداماتی که خشونت علیه زنان را جرم تلقی می‌کنند و فرایندی را ایجاد کرده‌اند که در جای خود قادر به بازرسی، محاکمه و دسترسی به راه‌حل‌های مؤثر و غرامت است اما زنان اغلب با خشونت در موارد متعدد مواجه هستند. 

مدیرعامل مؤسسه صیانت از حقوق زنان افزود: فقدان تجربه متخصصان حقوقی، عدم هماهنگی و همکاری در میان نهادهای مرتبط همچنین بی‌تفاوتی یا فقدان منابع باعث شده موانعی در سیستم قضایی برای رسیدگی به خشونت علیه زنان وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: این مؤسسه به عنوان یک مؤسسه غیردولتی در حوزه حمایت و ارتقای جایگاه زنان در عرصه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و به مناسبت این روز جهانی نشست را برگزار کرده‌اند.

در ادامه نازنین قائم‌مقامی فراهانی کتابدار مرکز سازمان ملل به ایراد پیام آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی امحای خشونت علیه زنان پرداخت و گفت: خشونت علیه زنان و دختران در جهان فراگیر است، بی‌حرمتی اخلاقی نسبت به تمامی زنان  و دختران نشان نگاه تنگ تمامی جوامع و مانع علیه زنان و دختران به شکل کمبود شدید احترام نمودار شده است به عبارتی ناکامی مردان در به رسمیت شناختن برابری ذاتی و منزلت زنان به این شکل پدیدار می‌شود و مسأله خشونت علیه زنان و دختران مسأله حقوق بشر بنیادی است.

وی ادامه داد: خشونت می‌تواند گونه‌های متفاوتی داشته باشد از خشونت خانگی گرفته تا قاچاق زنان، خشونت جنسی تا خشونت در زمان مخاصمات، همچنین ازدواج کودکان، ختنه زنان، نسل‌کشی زنان، خشونت به زنان و دختران از موارد مورد توجه در این زمینه است که اثرات گسترده‌ای بر خانواده‌ها و جوامع دارد. 

گوترش در این پیام این مسأله را عمیقاً سیاسی عنوان کرده است، خشونت علیه زنان را مستقیماً با مسائل گسترده‌تر قدرت و کنترل جوامع ما در ارتباط دانسته است. 

قائم‌مقامی در ادامه بیان داشت: ما در جامعه مردسالار زندگی می‌کنیم، زنان نسبت به خشونت از راه‌های چندگانه‌ای آسیب‌پذیر هستند که بر اساس آنها ما نابرابر نگاهشان می‌ کنیم. 

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته ما شاهد توجه فزاینده و آشکارسازی این خشونت‌ها بوده‌ایم، بیشتر زنان در برهه‌ای از زندگی خود آثار جنسی را تجربه کرده‌اند. افشای فزاینده عمومی به وسیله زنان از همه مناطق و گروه‌های اجتماعی و شغلی بزرگی این مشکل را منعکس می‌کند و توان تحرک جنبش‌های زنان برای حرکت به سوی اقدام و اشاعه آگاهی مورد نیاز برای امحای آزار و خشونت در هر مکان را نشان می‌دهد. 

کتابدار مرکز سازمان ملل بیان داشت: امسال جنبش جهانی ملل متحد در حد اتحاد برای امحای خشونت علیه زنان و خشونت، حمایت برای بازماندگان را مورد تأکید قرار می‌دهد و از موضوع «جهان را نارنجی کنید» دفاع می‌کند. نارنجی به عنوان رنگ اتحاد و برای ارسال پیام روشن خشونت علیه زنان و دختران باید اکنون خاتمه یابد برای همه ما نقشی برای ایفا کردن طراحی کرده است. 

وی افزود: این برنامه 500 میلیون یورویی برای بازماندگان خشونت علیه زنان و توانمندسازی مدافعان حقوق زنان طراحی شده تا عاملان تغییر در خانه‌ها، جوامع و کشورها را با خود همراه کند.

به گفته وی این سرمایه‌گذاری و مقایسه با نیازها بسیار اندک بوده و باید به عنوان سرمایه‌گذاری ابتدایی برای نهضت جهانی به آن نگاه شود تا مادامی که نیمی از جمعیت زنان یعنی زنان و دختران نمی‌توانند زندگی بدون ترس، خشونت و ناامنی روزانه را تجربه کنند باید به آن ادامه داد. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول