اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

گلستان

نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران در گفتگو با فارس

گردشگری صنعتی ضد تحریم/ به‌کارگیری از ظرفیت جشنواره اقوام در ارتقای سند گردشگری گلستان

نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با بیان اینکه بهترین زمان جذب گردشگر و برگزاری تورهای خارجی است، گفت: باید از ظرفیت جشنواره اقوام برای ارتقای سند گردشگری استان گلستان استفاده کرد.

گردشگری صنعتی ضد تحریم/ به‌کارگیری از ظرفیت جشنواره اقوام  در ارتقای سند گردشگری گلستان

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، با توجه به تشدید تحریم‎های ناجوانمردانه آمریکایی به جمهوری اسلامی ایران توجه به اقتصاد داخلی کشور و تحکیم زیرساخت‎ها اهمیت دوچندانی پیدا کرده  است.

از یک سو با حمایت از تولید داخلی کشور مسوولان کشور در صدد هستند که مردم در تامین کالاهای اساسی با مشکل روبه‎رو نشوند و از سویی باید حقانیت جمهوری اسلامی ایران در میادین بین‎المللی عنوان شود تا چهره از تزویر استکبار و عمل ضد بشری آن برداشته شود که این مهم از دو طریق گفتمان رسانه‌ای و گفت‌وگوی بین تمدن‌ها ممکن است که لذا اهمیت گردشگری را در کشور در حال حاضر دو چندان می‌شود.

بی‌شک یکی از ابزارهایی که می‎تواند سبب توسعه فرهنگ و گفتمان جمهوری اسلامی ایران شود را باید گردشگری دانست، گردشگری را می‎توان سپر دفاعی در برابر همه هجمه‎های رسانه‎ای غرب در کشور دانست چرا که بنا به ضرب‎المثلی« شنیدن کی بود مانند دیدن» و توریست‎های خارجی با حضور در ایران و دیدن فرهنگ کشور ما تنها می‎توانند به خوبی حقیت را لمس کند و از سویی از جاذبه‎های گردشگری و تاریخی فراوانی که در کشور وجود دارد لذت ببرند.

از سوی دیگر با توجه به نوسانات بازار ارز و صرفه اقتصادی گردشگری در ایران برای تورهای خارجی موضوع گردشگری و توجه به آن شاید کلیدی باشد که مسوولان با استفاده از آن بتوانند درهای حل مشکلات را باز کنند.

از این رو با توجه به برگزاری جشنواره اقوام استان گلستان که در دل آن به موضوع گردشگری و اقوام توجه شده و اهمیت موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‎ها و موقعیت استان گلستان، به سراغ محمد جعفر رائیجی مرد خوش فکر اتاق بازرگانی استان گلستان و نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران رفتیم تا با آن گفت‎وگو کنیم.

فارس:تا چه میزان برگزاری جشنواره اقوام می‌تواند به صنعت گردشگری گلستان کمک کند

رائیجی: جشنواره پدیده بسیار خوبی برای استان است و با توجه به اینکه در استان ما قومیت‎ها مختلفی وجود دارد و استان گلستان نمونه از نظر همزیستی مسالمت آمیز است و می‎تواند الگوی بسیار جالبی در کشور و حتی  جهان محسوب شود و برگزاری این جشنواره حق این استان است و به معرفی و ظرفیت‎هایی گلستان کمک می‎کند.

با جشنواره عنوان می‌کنیم که افراد و قومیت‌ها با هر رنگ و نژاد و مذهب و آیین و روشی که دارند می‎توانند در جهت ارتقای اهداف انسانی با هم  زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند.

این پیامی است که از این جشنواره ها به مخاطبین مخابره می‎شود و این جشنواره فرهنگ اقوام که به شکل بین‎المللی برگزار می‎شود چنین موضوعاتی را دنبال می‎کند.

*صنعت گردشگری صادرات نامرئی به‌شمار می‌رود

فارس: تا چه میزان جشنواره اقوام به صنعت گردشگری استان کمک کرده است؟

رائیجی : گردشگری هدف کلی دارد و به دنبال این است که انسان‎ها بدون درگیری و با توجه به تفاوت‎هایی که دارند با گفت‌و‎گو و همزیستی مناسب با هم به خوب زندگی کنند.

موضوع دیگری که می‎تواند این جشنواره دنبال کند ارتقای سند گردشگری است و صنعت گردشگری صادرات نامرئی به شمار می‎رود و با توجه به تحولات اقتصادی اخیر و ارزان شدن بسیاری از امکانات گردشگری تفریحی و رفاهی در کشور بهترین زمان جذب گردشگر و تور های خارجی است.

صنعت گردشگری جزو چند صنعت برتر درآمدزایی دنیا است، این صنعت بیش از همه صنایع یک صنعت همه جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی می‎تواند باشد.

*گردشگری صنعت ضد تحریم است

فارس: اهمیت گردشگری با توجه به تشدید تحریم‌ها چیست؟

رائیجی : گردشگری یک صنعت صلح دوستی به‎شمار می‎رود و با توجه به تحریم ضالمانه که بر ما تحمیل شده صنعت گردشگری تحریم پذیر نیست و صنعت ضد تحریم باید از آن یاد کرد.

با توجه به اینکه آمار ها نشان می‎دهد 98 درصد گردشگران خارجی با رضایتمندی خوبی از ایران خارج می‎شوند این گردشگران می‎توانند سفیران بسیار خوبی برای کشور ما باشند.

فارس: در موضوع گردشگری باید به چه نکاتی توجه کرد تا گردشگری متحول شود؟

رائیجی: اخیرا در دوشنبه 22 آبان چهلمین نشست عمومی اعضای سازمان جهانی گردشگری در همدان برگزار شد و این استان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا معرفی شد.

در آن نشست به دو صنعت تاکید زیادی شد که یکی از این صنعت استفاده از دجیتال در گردشگری و دومین موضوع نیز بهره‎برداری از صنعت بوم‎گردی بود.

فارس: نقش پروژه‌های  بوم‌گردی‌ها در توسعه گردشگری گلستان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

رائیجی: به نظر بنده صنعت گردشگری دنیا چرخش خوبی به سمت بوم‎گردی و طبیعت گردی دارد و شاید به یک معنا فارغ شدن از زندگی ماشینی و گذراندن فراغت در این زمینه نیز محسوب شود.

ظرفیت‎های بسیار خوبی در استان گلستان موجود دارد ولی این ظرفیت‎ها بازیابی و عین پروری یا معرفی نشده است و  در اصل باید گفت برای چرخش درآوردن اقتصاد گردشگری استان باید به گردشگری داخلی بپردازیم.

فارس: تا چه میزان حضور سفرا و استان‌های مختلف در استان گلستان به صنعت گردشگری این استان کمک می‌کند؟

رائیجی:  حضور هنرمندان و مسوولان استان‎های مختلف در استان گلستان  در مسیر معرفی امکانات گردشگری استان  می‎تواند کمک کند.
نشست با سفرای چند کشور را در استان گلستان در جلسات اتاق بازرگانی داشتیم و این نشست شروع کار است و جهت اینکه بهره‎برداری خوبی از این نشست‎ها شود باید همه عزیزان درگیر صنعت گردشگری پای کار بیایند، تور گردانان و مجموعه راهنمایی‎های گردشگری و هتل‌داران عزیز سیستم بوم‎گردی و توریسم یا اکوتوریسم و توریسم گردشگری و پزشکی و توریست سلامت باید با همه توان پای کار بیایند و پیگیر موضوعات مصوب شده در نشست‎های مختلف جشنوار اقوام باشند تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

*سال گذشته تنها نیم درصد درآمد جهانی گردشگری سهم ایران شد

فارس: تاکید شما به عنوان یک فعال اقتصادی در حوزه گردشگری به مسوولان چیست؟

رائیجی: تاکید بنده این است که صنعت گردشگری را هرچه زودتر باید از این حالت خارج کرده و به سمت ارتقا رونق بدهیم  چرا که صنعت گردشگری جزو سومین و چهارمین صنعت دنیا است و صنعت بسیار موثری است و در تولید ناخالص ملی نیز نقش اساسی دارد.

سال گذشته با وجود اینکه کشور ما با یک میلیون اثر تاریخی و فرهنگی و هزاران اثر ثبت شده ملی و ثبت 23 اثر به عنوان آثار جهانی دارد و جزو 10 کشور برتر با جاذبه گردشگری در ابعاد مختلف دنیا بوده فقط نیم درصد درآمد جهانی گردشگری را توانسته به خود اختصاص دهد.

با عنایت به اینکه در حوزه اشتغال گردشگری نسبت به سایر بخش‎ها 2.5 برابر و هزینه ایجاد اشتغال در این بخش  کمتر از بخش های اقتصادی است باید توجه بیشتری به صنعت گردشگری شود.

فارس: تا چه میزان می‌تواند گردشگری به اشتغال کمک کند؟

رائیجی: با توجه به نیاز جدی کشور به اشتغال صنعت گردشگری به شدت به ما کمک خواهد کرد، باید با توجه به اینکه در سال 2018 بهره‎برداری از صنعت دجیتال در گردشگری مورد توجه است به این سمت حرکت کنیم تا بتوانیم صنعت گردشگری را توسعه دهیم.

انتهای پیام/83015

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول