اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

در نشست رسانه‌ای اعلام شد

حذف بخش بین‌الملل از جشنواره تجسمی فجر/ بین هنرمندان مرزبندی نداریم

رئیس شورای سیاستگذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از حذف بخش بین‌الملل در این جشنواره خبر داد و درباره گلایه‌هایی که پیرامون غیبت هنرمندان انقلابی در میان دبیران و داوران جشنواره مطرح می‌شود، توضیحاتی ارائه کرد.

حذف بخش بین‌الملل از جشنواره تجسمی فجر/ بین هنرمندان مرزبندی نداریم

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور هادی مظفری رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره، سیدامیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیر اجرایی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، سعید اسلام‌زاده مدیر روابط عمومی جشنواره توضیحاتی ارایه کرد. یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر جمعه ۵ بهمن ماه افتتاح می‌شود و تاریخ مراسم اختتامیه و اهدای جوایز چهارشنبه ۱۵ اسفند است.

* بودجه جشنواره ۲.۵ میلیارد تومان است

سپس مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد به ساختار شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: از سه ماه پیش کار جدی مبنی بر بررسی ۱۰ دوره قبلی جشنواره و آسیب شناسی آن برگزار شد و نشست‌هایی با انجمن‌های هنری و صاحب‌نظران این عرصه داشتیم و پیشنهادهایشان را دریافت کردیم. همچنین با دبیران ادوار قبلی جلساتی داشتیم که از زحمات آن‌ها تشکر می‌کنم.

وی درباره حضور پررنگ گالری‌ها در این دوره از جشنواره گفت: در سال‌های گذشته حضور افتخاری گالری‌ها را داشتیم اما در این دوره از ابتدا حضور دارند و نظراتشان اعمال می‌شود. یک بخش پژوهشی علمی هم در جشنواره اضافه شده است. یک بخش هم به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب در نظر گرفته شده که چهل سالگی نام دارد.

رئیس شورای سیاستگذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: پس از انتخاب استاد ابراهیم حقیقی، دبیران هنری و اجرایی توسط ایشان صورت گرفت. در انتخاب افراد شورای سیاستگذاری و... سعی شده است، افرادی انتخاب شوند که در عرصه هنر دارای جایگاه هستند. در حالیکه شورای جشنواره فجر با شورای جشنواره جوانان یکسان بود و فقط یک نفر تغییر داشت.

وی افزود: جشنواره تجسمی فجر چند نیاز دارد، یکی اینکه حلقه جشنواره و دایره آن باید بزرگتر شود. دوم اینکه فرآیند انتخاب دبیر و شورای هنری تغییر کرد و ساختار این جشنواره به شورای سیاست‌گذاری رسید. در این شورا هر هنر، یک نماینده دارد. یعنی ۹ رشته در کنار هنرهای جدید را در نظر گرفتیم.

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر در تشریح برنامه‌های بخش چهل‌سالگی انقلاب گفت: «پلاک ۴۰: نمایش هنرهای تجسمی انقلاب» با مدیریت سیدنظام‌الدین امامی‌فر، نمایشگاه عکس روزهای انقلاب، نمایشگاه‌های هنر معاصر ایران با عنوان «۴۰ نمایشگاه ۴۰ شهر» و تجلیل از هنرمندان برگزیده انقلاب و دفاع مقدس را در برنامه داریم. امسال ۸ مرکز در تهران و بیش از ۵۰ مرکز در شهرستان به جشنواره اختصاص یافته است. 

به گفته مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ارشاد، امسال برای نخستین بار با امضای وزیر ارشاد جشنواره‌های فجر دارای آیین‌نامه شدند.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره تصریح کرد: غیبت برخی افراد در داوری و سیاستگذاری و... به این دلیل است که یا در جشنواره‌های دیگر هنر انقلاب حضور داشته‌اند یا در خارج از کشور به سر می‌بردند.

* مرزبندی بین هنرمندان کار درستی نیست

مظفری درباره گلایه برخی هنرمندان انقلاب مبنی بر غیبت حضور چهره‌های هنر انقلاب در جشنواره یازدهم فجر،‌ به خبرنگار فارس گفت: خط‌کشی بین هنرمندان و اینکه هنر انقلاب داریم و هنر ضدانقلاب، کار درستی نیست. خط کشی و مرزبندی صحیحی نیست. این دوستان مایلند خودشان را هنرمند انقلاب معرفی کنند و هر کسی در این دایره قرار نمی‌گیرد، خارج از این محدوده تعریف کنند. در صورتی که امروز همه هنرمندانی که کار می‌کنند، همه فرزندان این کشور و انقلاب هستند و باعث افتخار ما هستند.

وی افزود: معتقدیم چتر هنر باید به بزرگی ایران باشد و نحله‌بندی آن شاید نتیجه خوبی نداشته باشد. ضمن اینکه برخی چهره‌ها به عنوان مثال آقای مسعود نجابتی از گزینه‌های ما در بخش گرافیک بودند اما به دلیل دبیری جشنواره‌ای دیگر، نتوانستند یا ما همکاری کنند.

مظفری در پاسخ به پرسش دیگری اذعان کرد: بخش بین‌الملل را حذف کردیم، چون معتقدیم این بخش ضروریاتی دارد که اگر نتوانیم برآورده کنیم، یدک کشیدن آن کار درستی نیست. اعتقاد داریم فاصله جشنواره تجسمی فجر را با دیگر جشنواره‌ها کم بکنیم تا بعدا بتواند بخش بین‌الملل را هم در چشم‌انداز خود بگنجاند.

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون بودجه جشنواره هم گفت: ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بودجه مصوب این جشنواره است اما با افزایش قیمت‌ها احتمالا تا ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون اعتبار داشته باشد.

 

* هنرمندان از نقد عصبانی نشوند

حقیقی دبیر جشنواره هم در این نشست اظهار داشت: به ناشر برگزیده و نقد هنر تجسمی جایزه خواهیم داد. هر چند نقد هنر تجسمی به پررنگی نقد سینمایی نداریم، به همین نقدهایی که به هنر تجسمی نوشته می‌شود، هنرمند را عصبانی می‌کند، در حالیکه این نقد است که هنرمند را ارتقا می‌دهد.
به گفته حقیقی، نمایش فیلم‌های مستند و سینمایی مرتبط با هنر تجسمی را هم در خانه هنرمندان خواهیم داشت.
وی درباره جوایز اهدایی در ۱۰ بخش جشنواره گفت: نفر برگزیده تندیس طوبی زرین، لوح افتخار و مبلغ ۱۵ میلیون تومان جایزه و می‌گیرد و یک. تقدیری هم در هر بخش داریم که ۵ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کند. برگزیدگان همچنین برای سفر مطالعاتی به شهرک هنرمندان پاریس هم معرفی می‌شوند.
حقیقی در معرفی دبیران و داوران ۱۰ بخش گفت: در تصویرسازی پژمان رحیمی‌زاده دبیر و فاطمه رادپور، کمال طباطبایی و علیرضا گلدوزیان داور هستند. در خوشنویسی میراحمد فلسفی دبیر و نصرالله افجه‌ای، غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی داور هستند. در کاریکاتور احمد عربانی دبیر و کامبیز درمبخش، جمال رحمتی، حسن کریم زاده داوران هستند. در سرامیک مهران هوشیار دبیر و مهدی حیدری، مریم کوهستانی و فرزاد فرجی داوران هستند. در گرافیک فرزاد ادیبی دبیر و سیامک فیلی زاده، مهران زمانی و علیرضا مصطفی‌زاده داوران هستند. در مجسمه‌سازی روح‌الله شمسی‌زاده دبیر و بیژن غنچه‌پور، سید مجتبی موسوی و مرتضی نعمت اللهی داوران هستند. در عکاسی کیارنگ علایی و مهرداد افسری، بهنام صدیقی و شادی قدیریان داوران هستند. در نقاشی احمد وکیلی دبیر و فرح اصولی، مهرداد خطایی، علیرضا آدم بکان، کاظم چلیپا و خسرو خسروی داوران هستند. در نگارگری عبدالله محرمی دبیر و مهرزمان فخارمنفرد، امیرحسین قهرمانی و رضا یساولی داوران هستند. در هنرهای جدید امیر راد دبیر و بهرنگ صمدزادگان، فرهاد فزونی و آزاده گنجه داوران هستند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه از زمان دبیری سیدعباس میرهاشمی، جشنواره تجسمی دارای دبیرخانه دائمی شده است.

* طراحی نشان ۴۰ سالگی انقلاب
سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره هم در این نشست اظهار داشت: مکان‌های نمایش آثار را افزایش داده‌ایم و برخی دانشگاه‌ها هم اضافه شده‌اند. باغ موزه قصر هم جزء میزبانان نمایش آثار تجسمی جشنواره امسال است.

وی افزود: آقای صداقت جباری نشان چهل سالگی انقلاب را با خط کوفی بنایی طراحی کرده که قرار است در پوستر تمام جشنواره‌های فجر استفاده شود.

* توجه ویژه به منتقدان هنری و فعالان مطبوعاتی

سقراطی دبیر هنری در ادامه نشست گفت: امسال بیش از گذشته به سمت اعتمادسازی در این جشنواره حرکتیم و می‌خواهیم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های فکری و عملی در کشور داشته باشیم.
وی مدعی شد: امسال جشنواره تجسمی فجر به اندازه ۲۰ جشنواره خودش را نشان خواهد دهد. چون دو شیوه برگزاری را تا کنون دیده‌ایم، ضمن اینکه اعتماد گالری‌ها هم جلب کرده‌ایم و آنها با مفاخرشان و جوانان هنرمند خود به جشنواره می‌آیند.
سقراطی تاکید کرد: خوشحالم از اینکه ۳۵ داور و ۱۰ دبیری که به ما پیوسته‌اند تا فجر همچنان یک آینه از هنر معاصر ایران باشد.
به گفته دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، توجه به منتقدان و پژوهشگران و فعالان مطبوعاتی در هنرهای تجسمی خواهیم داشت و سحر صمدیان کتاب‌های مختلف حوزه هنرهای تجسمی را گردآوری می‌کنند و به نمایش می‌گذارند. 
یک همایش با سه پنل سخنرانی در خانه هنرمندان خواهیم داشت که محورهای «خلاقیت، اقتصاد و آموزش» را مدنظر دارد. فراخوان مقالات هم پیرامون همین سه موضوع است.

* محمد کلهر

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول