اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران انجام شد

ارتقای سلامت جامعه ایرانی با انجام پژوهشی علمی

ارتباط نمايه‌های كيفيت رژيم غذايي با عوامل خطر بيمار‌ی‌هاي غير واگير عنوان پژوهشی است که از سوی محققان کشور انجام شد تا به ارتقای سلامت در جامعه ايراني كمك کند.

ارتقای سلامت جامعه ایرانی با انجام پژوهشی علمی

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اختلالات سطح قند و چربی خون و همچنین بالا بودن سطوح التهابی و چاقی و اضافه وزن از جمله عوامل مرتبط با ابتلا به بیماری های غیر واگیر است. عوامل محیطی، روانشناختی و ژنتیکی نقش بسزایی در این اختلالات دارند. مطالعات نشان داده اند که عواملی نظیر بی تحرکی، سیگار کشیدن و رژیم غذایی ناسالم با این اختلالات مرتبط هستند.
امروزه محققان در حوزه اپیدمیولوژی تغذیه به جای بررسی تک تک اجزای رژیم بر ارزیابی کل رژیم غذایی تاکید دارند. زیرا اجزای دریافت غذایی همگی با هم بر شرایط سلامتی و بیماری افراد اثر می گذارند. در واقع غذاهای دریافتی مجموعه ای متنوع از غذاها هستند که بر همدیگر اثرات واکنشی دارند.
در تحقیقی با عنوان ارتباط نمایه های کیفیت رژیم غذایی با عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر از سوی محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران نمایه های مختلف احتمالی که بیانگر کیفیت رژیم غذایی باشد تعیین شد.
در این پژوهش که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد ارتباط این نمایه ها با دریافت های مواد مغذی سنجیده و همچنین ارتباط این نمایه ها با وزن افراد، سطح قند خون، چربی های خون و عوامل التهابی سنجیده شد. همچنین تحقیق برای ارتقای سلامت جامعه، کاهش خطر چاقی و بیماری های غیر واگیر، تنظیم راهنماهای غذایی استاندارد در مورد سلامت از مواردی است که این پژوهش به آن می پردازد.
البته یافته های این پژوهش به کاهش ابتلا و همچنین درمان بیماران چاق و مبتلا به اختلالات قند و چربی خون رایج در جامعه ایرانی کمک می کند. همچنین از بسیاری از ناتوانی ها، بیماری های مزمن، مرگ و میر وهزینه های مالی حاصل از عوارض چاقی و بیماریهای مزمن می کاهد. در گام های بعدی با کاهش این موارد اثرات مفیدی بر سلامت و کیفیت زندگی فرد می گذارد و افزایش سطح رفاه اجتماعی و سلامت جسمی افراد جامعه را به دنبال دارد. چاپ 6 مقاله از نتایج حاصله در مجلات بین المللیISI، ارائه نمایه مناسب سنجش کیفیت رژیم غذایی برای استفاده در دیگر تحقیقات، تهیه کتابچه های آموزشی جهت ارائه به جامعه از دیگر دستاوردهای این تحقیق است.
انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول