اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

از سوی محققان دانشگاه آزاد

زخم‌پوش الیافی با قابلیت سرعت بالای رهایش دارو تولید شد

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه خود موفق به تولید زخم‌پوش الیافی برای درمان زخم بستر شد.

زخم‌پوش الیافی با قابلیت سرعت بالای رهایش دارو تولید شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، امیرحسین نجفی مجری طرح گفت: یکی از روش‌های درمانی زخم‌ها، استفاده از زخم‌پوش‌ها است. زخم‌پوش علاوه بر کنترل خونریزی، مانع حمله میکروب و ویروس به بافت آسیب‌دیده شده و مدت زمان درمان را نیز کاهش می‌دهد.

وی از نانو الیاف به عنوان یکی از مواد مورد استفاده در تولید زخم‌پوش‌ها نام برد، افزود: در این تحقیق با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ اقدام به تولید زخم‌‌پوش الیافی با بارگذاری داروهای شیمایی و گیاهی درون الیاف شده است.

نجفی، تولید این زخم‌پوش را برای بیمارانی که به دلیل نداشتن تحرک و لزوم استراحت، دچار عفونت و زخم‌بستر می‌شوند، دارای اهمیت دانست و گفت: از آنجایی که در تولید این زخم‌پوش از دستگاه فورس اسپینینگ استفاده شده است، علاوه بر تولید در حجم بالا، هزینه کم و زمان پایین، امکان تولید الیاف به اشکال مختلف برای انواع زخم‌ها نیز فراهم شده است.

پدیدآورنده پایان‌نامه «تهیه نانو الیاف پلیمری بر پایه پلی‌وینیل پیرولیدون توسط دستگاه فورس اسپینینگ و کابرد آن در زخم پوش‌ها» به راهنمایی اردشیر سعیدی و افشین موسوی، افزود: همچنین به دلیل قدرت تولید بالای این دستگاه توانستیم زخم‌پوش‌های الیافی را با بارگذاری ۵ نوع دارو که ۳ نوع آن آنتی‌بیوتیک و ۲ نوع دیگر آن ویتامین است، تولید کنیم.

این محقق رشته مهندسی پلیمر، تغییر ماهیت ترکیب و آسیب به پلیمر و دارو به دلیل اختلاف پتانسیل الکتریکی را از معایب تولید زخم‌پوش‌های تولید شده با سیستم الکتروریسی بیان کرد و افزود: در این تحقیق علاوه بر رفع این معضل، برای اولین بار با بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ نانو الیافی تولید شده است که خاصیت تکرارپذیری و یکدستی دارد، همین امر نشان از کاربرد مناسب این سیستم تولیدی دارد.

نجفی، سرعت بالای رهایش دارو به‌واسطه ماهیت رهایش انفجاری پلی‌وینیل پیرولیدون استفاده شده برای تولید زخم پوش در این تحقیق را از جمله مزایای این زخم‌پوش بیان کرد و افزود: سرعت تولید حداقل ۴۰۰۰ برابر بیشتر از روش الکتروریسی، تکرارپذیری بالا و یکدست بودن، توانایی اضافه کردن چندین داروی شیمیایی و گیاهی، توانایی تولید با غلظت‌های بالا، نداشتن دانه در الیاف تولیدی و کاهش هزینه‌های تولید، از دیگر مزایای زخم‌پوش تولید شده در این تحقیق به واسطه بهره‌گیری از دستگاه فورس اسپینینگ است.

دستگاه فورس اسپینینگ با قابلیت تولید نانو الیاف در زمان کم با حجم بسیار بالا که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است، از دیگر دستاوردهای محققان دانشکده نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات است که توسط وحید بذرافشان در قالب پایان‌نامه «ساخت دستگاه فورس اسپینینگ و ارزیابی تأثیر پارامترهای محصول تولیدی» انجام شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول