به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد، مصرف نوشیدنیهای رژیمی و به طور کلی مصرف شیرینکنندههای مصنوعی افراد را در معرض دیابت نوع دوم قرار میدهد.
پژوهشگران دانشگاه آدلاید استرالیا در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند: «شیرین کنندههای مصنوعی که برای کمک به کاهش وزن و پیشگیری از دیابت تولید شدهاند در حقیقت عدم تحمل گلوکز و بیماریهای متابولیک را سرعت میبخشند و به روشی حیرت انگیز با تغییر ترکیب و عملکرد باکتریهای روده ای سبب این تغییرات متابولیکی مضر میشوند».
محقق ارشد این مطالعه میگوید: «مصرف شیرین کنندههای مصنوعی در حالی رو به افزایش است که افراد از مضرات آن آگاه نیستند».
کارشناسان بهداشتی باور دارند، استفاده گسترده از شیرین کنندههای مصنوعی در نوشیدنیها، غذاها و سایر اقلام غذایی ممکن است در بروز اپیدمی چاقی و دیابت که تمام دنیا را در برگرفته است، نقش داشته باشند».
سازمان بهداشت جهانی دیابت را شایعترین بیماری غدد در جهان میداند که سالانه عامل 4 میلیون مرگ در جهان است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون جهانی دیابت، در حالی که تعداد بیماران دیابتی در سال 2000 میلادی کمتر از 200 میلیون نفر بودهاست، این رقم در سال 2015 به بیش از 382 میلیون نفر رسیده و پیشبینی میشود تا سال 2025 بیش از 300 میلیون بیمار دیابتی در دنیا وجود داشته باشد و تا سال 2035 این تعداد به رقم 592 میلیون نفر برسد.
انتهای پیام/