اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  کشاورزی و امور دام

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور در گفت‌وگو با فارس

صید ترال در آبهای خلیج فارس را توصیه نمی‌کنیم/ کاهش ذخایر ماهیان یال اسبی و شبه‌شوریده در دریای جنوب

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور گفت: به هیچ عنوان صید ترال صنعتی در خلیج فارس توصیه نمی‌کنیم و صید ترال میانی در آبهای با عمق ۲۰۰ متر و در دریای عمان مجاز است، مضاف بر آنکه صید قلاب ارزش افزوده ماهیان را دو چندان می‌کند.

صید ترال در آبهای خلیج فارس را توصیه نمی‌کنیم/ کاهش ذخایر ماهیان یال اسبی و شبه‌شوریده در دریای جنوب

محمد پورکاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در مورد آخرین وضعیت صید فانوس‌ماهیان در خلیج فارس و وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس، اظهار داشت: طبق آخرین گشت تحقیقاتی که در چندین سال گذشته انجام شده، وضعیت ذخایر فانوس‌ماهیان ما ۲.۳ میلیون تن برآورد شده است و برای آنکه کل ذخایر این ماهی آسیب نبیند توصیه کردیم که برداشت ۳۰۰ هزار تن از آن بلامانع است. 

وی اضافه کرد: در برنامه سازمان شیلات قرار است تا پایان برنامه ششم صید فانوس‌ماهیان به ۱۰۰ هزار تن برسد و قویاً توصیه می‌کنیم که این میزان صید برای فانوس‌ماهیان باید محقق شود، چون طول عمر این نوع ماهی یک سال است و اگر بهره‌برداری نشود، یا تلف شده و یا سایر کشورها مانند عمان از آنها بهره‌برداری می‌کنند. 

پورکاظمی به این نکته اشاره کرد که باید روش صید ترال میان‌آبی با استفاده از نتساندر باشد تا صید اختصاصی مربوط به صرفا فانوس‌ماهی را انجام دهد و به هیچ وجه این صید را در داخل خلیج فارس توصیه نمی‌کنیم و فقط در آبهای دریای عمان حد محدوده بندر جاسک تا چابهار باید انجام شود. 

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلات کشور همچنین با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که با بهبود و اصلاح روش‌های صید به تأمین ذخایر آبزیان کمک کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از این روش‌ها صید با قلاب است، چرا که ماهی در داخل دام قرار نمی‌گیرد و به موقع به دست مصرف‌کننده می‌رسد که کیفیت بالاتری هم دارد و اکنون با همکاری ژاپنی‌ها به دنبال صید تن‌ماهیان و یال اسبی به روش قلاب هستیم. 

وی به صراحت گفت: این دو نوع ماهی که به روش قلاب صید شوند قیمت‌شان ۲ تا ۳ برابر ماهی‌ است که به روش ترال صید شده است و صید ترال در آبهای خلیج فارس را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم و در آبهای عمان هم ترال میانی در اعماق بالای ۲۰۰ متر توصیه می‌شود. 

پورکاظمی در مورد وضعیت ذخایر ماهیان بومی خلیج فارس و دریای جنوب هم گفت: تحقیقات ما هر سال در شهریورماه و با گشت ۱۳۵ روزه آغاز و نتیجه‌گیری می‌شود که برای سال ۹۷ هنوز آغاز نشده، اما در پایان سال گذشته طبق آخرین تحقیقات، به غیر از یال اسبی و شوریده، بقیه ماهیان وضعیت مطلوبی دارند و ذخیره این دو گونه نسبت به سال‌های قبل کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول