اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

ذاکری مطرح کرد

لزوم رفع موانع اجرایی ارتباط دانشگاه با صنعت

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به شکل گیری دفتر تجاری سازی و نوآوری گفت: با توجه به معیار بودن ارتباط با صنعت در نظام های رتبه بندی دانشگاهها، فرهنگ سازی و تغییر نگاه از دانشکده‌ها آغاز شود که بدانیم کسی که فعالیت صنعتی دارد از فضای آکادمیک فاصله نگرفته است.

لزوم رفع موانع اجرایی ارتباط دانشگاه با صنعت

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه علم و صنعت، نشست صمیمانه رئیس دانشگاه با فعالان صنعتی، با هدف بررسی راههای افزایش تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاه‌های اجرایی کشور برگزار شد.

در این نشست 30 نفر برتر (بر اساس فعالیت سه ساله اخیر)  فعالین صنعتی دانشگاه و حضور جبار علی ذاکری (رئیس دانشگاه)، محمدی (معاون پژوهش و فناوری)، کثیری (مدیر همکاری‌های علمی، صنعتی و فناوری) و مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشکده ها حضور داشتند. 

اعضای هیات علمی حاضر در جلسه به تبیین نقطه نظرات و تجربیات خود به منظور توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع و دستگاههای اجرایی کشور پرداختند و از جمله بر لزوم تبدیل مشتری به شریک راهبردی، راه اندازی دفتر تعاملات در داخل سازمان یا صنعت مربوطه، حل مشکلات بروکراتیک پروژه ها از طریق دفاتر تعاملات، تشویق اعضای هیات علمی در قالب آیین نامه برای انجام فعالیتهای گروهی ارتباط با صنعت، امتیاز دهی به محصولات پایان نامه ها، کمک به ایجاد شرکت های دانشگاهی توسط صنعت، تعیین شاخص هایی برای ارزیابی نتایج پروژه های صنعتی، تغییر برنامه درسی و تعریف دروس متناسب با نیاز صنعتی کشور، معرفی توانایی های علمی دانشگاه به صنعت در قالب برگزاری ورک شاپ، برقراری فرصت مطالعاتی صنعتی برای دانشجویان دکتری را مطرح کرد.

در پایان این هم اندیشی، ذاکری سخنانی در خصوص موضوع جلسه ایراد کرد.

وی گفت: یک رسالت اجتماعی با توجه به تعاملات صنعتی بر دوش همه ماست و ان شاء الله همانگونه که توانستید مسئولیت گشودن راه  ارتباط با صنعت را انجام دهید، بتوانید این مسئولیت اجتماعی را هم به انجام رسانید.

وی تاکید کرد: فعالیت گروهی، اشتغال دانش آموختگان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهنوعی مسئولیت اجتماعی ماست و شرایط اقتصادی نز به گونه ای است که این رسالت را دیکته می کند. 
ذاکری در ادامه به برخی تناقضات در شرایط جذب دانشجوی دکتری اشاره و ابراز امیدواری کرد در حوزه های آموزش و پژوهش بتوان این تناقضات را کاهش داد و نیز با فعالیت ارتباط با صنعت، از مشکلات اقتصادی این دانشجویان  کم کرد.

رئیس دانشگاه برنامه ریزی درسی مطابق با الزامات دانشکده و رشته را نیازمند کمک و همفکری و تقویت ارتباط با صنعت دانست و با تصریح بر اینکه شیوه ارتباط با صنعت ما دچار مشکل است گفت: گاهی فکر می کنیم جایگاه علمی بالای دانشگاه می طلبد که صنعت برای رفع مشکل خود به دنبال دانشگاه بیاید ولی گاهی شناخت مشکلات اجرایی صنعتی تا حدودی برای مسئولان صنعتی نیز شناخته شده نیست و شاید دانشگاهیان در شرایط حاضر وظیفه دارند حتی تعریف مشکل صنعت را به عهده بگیرند. مشترکا باید به نوعی شناسایی مشکل کرد ودانشگاه برای رفع مشکل چاره اندیشی کند وسود حاصل از آن، سود مشترک باشد.
ذاکری با اشاره به شکل گیری دفتر تجاری سازی و نوآوری، ابراز امیدواری کرد موانع و مشکلات اجرایی ارتباط با صنعت برطرف شود و همچنین با توجه به معیار بودن ارتباط با صنعت در نظام های رتبه بندی دانشگاهها، این فرهنگ سازی و تغییر نگاه از دانشکده ها آغاز شود که بدانیم کسی که فعالیت صنعتی دارد از فضای آکادمیک فاصله نگرفته است و در آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی هم اصلاحاتی صورت پذیرد که فعالیتهای ارتباط با صنعت دیده شود.
وی  از فراهم کردن تسهیلات و استقبال دانشگاه از انجام فعالیت های صنعتی و پژوهشی بین المللی که از طریق دانشگاه شکل بگیرد سخن گفت.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول