اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

بدون مصرف برق؛

ساخت سقف تاشو با الهام از مخروط کاج+ فیلم

مهندسان انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ موفق به ساخت سقفی تاشو بدون مصرف برق شدند.

ساخت سقف تاشو با الهام از مخروط کاج+ فیلم

به  گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سایه‌بان تاشو مدت‌ها است که به منظور تنظیم میزان نور خورشید بر روی یک ناحیه در طول روز استفاده می‌شد اما آنها معمولا توسط موتورها  حرکت می‌کنند.

براساس گزارش «نیواطلس»، مهندسان «انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ» با الهام از مخروط کاج یک سیستم سایه‌بان جدیدی را ارائه کردند که می تواند به طور خودکار و بدون نیاز به برق باز و بسته شود.

مخروط کاج به منظور انتشار دانه‌ها، پولک‌های خود را در هوای گرم و خشک باز می‌کند و به هنگام سرد و مرطوب شدن هوا آنها را می‌بندد.

این مکانیسم طبیعی بسیار هوشمندانه است به گونه‌ای که این پولک‌ها از دو لایه متصل با فیبری عمود بر یکدیگر ایجاد شده‌اند که اجازه می‌دهد مخروط به هنگام خشکی هوا منقبض شده و در نتیجه باز شود.

این تیم به رهبری« چیارا وایلاتی»، این سایه‌بان را براساس همین مفهوم ساختند. آنها نمونه اولیه سیستم سایه‌بانی را با هدف فراهم کردن سایه بیشتر به هنگام ظهر و تا شدن آن در اوایل صبح و نیمه‌شب ایجاد کردند.

برای انجام این کار تخته‌هایی با دو لایه متفاوت چوب‌های صنوبر و راش ساخته شد. این نمونه‌های چوبی برش خورده به یکدیگر متصل شدند. بنابراین سطح زبر لایه صنوبر در یک جهت می‌رود و چوب راش در جهت عمود بر آن حرکت می‌کند.

این سایه‌بان از ساختار مخروط کاخ تقلید می‌کند و اجازه می‌دهد تا در پاسخ به رطوبت خم شود.

برای به حداکثر رساندن سرعت این واکنش محققان تخته‌ها را به صورت جفتی تنظیم کردند که یکی از آنها عمودی و دیگری در نیمه اول آن معلق است. وقتی که هوا مانند صبح یا نیمه شب مرطوب است جفت‌های تخته‌ها به صورت مستقیم و صاف در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند اما هنگامی که هوا گرم می‌شود تخته‌ها خم شده و در ن تیجه سایه‌ای را ایجاد می‌کند.

طبق گفته این تیم، این سیستم می‌تواند برای ساخت نوعی سقف و پنجره‌ که بدون مصرف برق و به طور خودکار باز و بسته می‌شود مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین این سایه‌بان با کمترین میزان مصرف برق باعث خنک شدن خانه می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده این سازه از مواد سازگار با محیط زیست ساخته شده و به طور نسبی هزینه نصب و نگهداری از آن کم است.

 

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول