اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

فارس گزارش می‌دهد

دغدغه‌های اجاره به شرط تملیک اردوگاه ۴۷ هکتاری آموزش و پرورش

آموزش و پرورش اعلام کرده است که اردوگاه شهید باهنر تهران به فروش نرسیده است و اجاره به شرط تملیک است اما اگر قسط‌های سنگین این اردوگاه به موقع پرداخت نشود، باز هم متعلق به آموزش و پرورش خواهد بود؟

دغدغه‌های اجاره به شرط تملیک اردوگاه ۴۷ هکتاری آموزش و پرورش

 به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، ماجرای فروش و اجاره اردوگاه شهید باهنر تهران از جمله موضوعات این روزهای فضای مجازی و حقیقی است؛ ارودگاه خوش و آب هوای شمال تهران که با وسعت 47 هکتار، فضای گسترده‌ای را برای برنامه‌های فرهنگی و تربیتی، سمینارها و تفریحات به خود اختصاص داده است. 

این اردوگاه دارای آلاچیق‌ها، سوئیت‌ها، خوابگاه‌ها و سکوهای چادر است که می‌تواند پذیرای تعداد زیادی از مهیمانان باشد و البته همواره نیز در این اردوگاه، همزمان چندین برنامه دانش‌آموزی، ویژه فرهنگیان و ستادی برگزار می‌شود چرا که دارای چندین سالن‌ اجتماعات و نمایش است.

اردوگاه شهید باهنر تهران دارای امکانات رفاهی فراوانی همچون سالن‌های متعدد اجتماعات و جلسات، غذاخوری، استخر، زمین چمن فوتبال، سالن‌های ورزشی و مسجد است.

 مسلماً دانش‌آموزانی که در این اردوگاه برنامه‌های اردویی داشته‌اند از روزهای لذت‌بخش و فضای دلنشین آن، خاطرات فراوان دارند. 

این اردوگاه، آرام و ساکت در شمال تهران، به میزبانی برنامه‌های آموزش و پرورش و غیر آموزش و پرورش می‌پرداخت تا چند روز پیش که حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس، طی نامه به رئیس‌جمهور از فروش این اردوگاه با یک‌سوم قیمت خبر داد.

این نامه، دلنگرانی زیادی به وجود آورد؛ جدا از ماجرای فروش اردوگاه با یک‌سوم قیمت، اصل ماجرای فروش چنین اردوگاهی در آموزش و پرورش، نگرانی‌های گسترده‌ای را به همراه داشت.

منصور مجاوری مشاور وزیر آموزش و پرورش که مدیرکل سابق برنامه و بودجه آموزش و پرورش بوده است، در خصوص اردوگاه شهید باهنر تهران با بیان اینکه ما باید تا قبل از پایان سال 95 اقدام به تسویه حساب پاداش بازنشستگان سه سال گذشته و سایر بدهی‌های وزارت آموزش و پرورش می‌کردیم، گفت: «برای اوراق صکوک وزارت آموزش و پرورش موضوع را از  سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصاد و دارایی پیگیری کردیم تا آنها بر اساس آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوطه اعلام کردند که باید کارگروهی متشکل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، بخش‌های مختلف سازمان برنامه و بودجه،  بانک مرکزی و وزارت آموزش و پرورش و نمایندگانی که از سازمان بورس و فرابورس بودند، تشکیل و جلسات مشترکی برگزار شود تا بر اساس این جلسات بتوانند مصوباتی را به عنوان خروجی داشته باشند و وزارت آموزش و پرورش بتواند از این اوراق صکوک استفاده کند».

مجاوری با اشاره به مصوبه هیأت دولت گفت: «در نهایت 4 هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت آموزش و پرورش، هزار میلیارد تومان به وزارت علوم و مبالغ دیگری به سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها قرار گرفت».

وی ادامه داد: «وزارت آموزش و پرورش بر اساس مصوبه هیأت دولت پیگیری لازم در خصوص تمهیدات و تهیه مستندات و مدارک مورد نظر برای ارائه به کارگروه را شروع کرد و یکی از موضوعاتی که در آن مصوبه و در آیین‌نامه های پیوست بود، ملکی با شرایط مناسب به عنوان ضمانت و ارائه لیست بدهی‌ها و مستندات دیگر و هر آنچه که تا کنون مربوط به مصوبه اصلاح قانون بودجه سال 95 توسط نمایندگان مجلس اتفاق افتاده و رأی‌گیری شده است و مورد موافقت آنها قرار گرفته است، بود که بر اساس آن یک دستگاه اجرایی به تنهایی قادر به انجام فعالیتی نیست مگر قانون بالادستی برای آن فعالیت وجود داشته باشد».

مجاوری با اشاره به چرایی وثیقه‌گذاری بیان کرد: «وقتی تقاضای وام مسکن دارید و می‌خواهید وام بگیرید از شما وثیقه می‌خواهند و مهم‌ترین وثیقه‌ای که می‌توان گذاشت سند خانه یا کارخانه و در کل ملک است؛ در آن زمان بر اساس لیست املاکی که داشتیم یک ملک که دارای ارزش خاص از نظر مادی و معنوی برای فرهنگیان، دانش‌آموان و خانواده‌هاست را بررسی کردیم و دیدیم اردوگاه شهید باهنر دارای چنین ظرفیتی است».

وی ادامه داد: «از این جهت که چگونه اردوگاه ایجاد شده و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته  است و چه تعداد دانش‌آموز در آن اردو داشته اند و چه مقدار برای آموزش و پرورش اهمیت داشته است و به دفعات مسؤولین ارشد کشور و حتی مقام‌معظم رهبری به صراحت اعلام نمودند که اردوگاه‌های تربیتی دانش‌آموزی باید به فعالیت‌های تربیتی اختصاص پیدا کند و هیچ دستگاه و ‌نهادی نمی‌تواند تعرض یا استفاده دیگری از اردوگاه‌ها داشته  باشد و حتی در چند مورد که فضاهای تربیتی در اختیار دستگاه‌های خاص حتی نهادهای نظامی بود با دستخط و دستور صریح رهبری به خاطر ارزش و اهمیت تعلیم و تربیت پس گرفته شد و در اختیار آموزش و پرورش  قرار گرفت».

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: «اردوگاه باهنر از نظر اهمیت در امور آموزشی و پرورشی برای تمام مسؤولان عالی دولت  و آموزش و پرورش  مشخص است و یک دلیل برای معرفی این ملک همین اهمیت ویژه اردوگاه بود و شاید اگر به جای اردوگاه  چندین مدرسه دیگر انتخاب می‌شد، قیمت آنها به‌ چهار هزار میلیارد تومان نمی رسید اما در بحث  سازماندهی امور و  تنظیم سند ملکی و  ‌اسناد رسمی، زمان طولانی باید صرف کار می شد و ‌با این اوصاف دولت وقت، ‌سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش و وزارت اقتصاد و دارایی مکلف به پرداخت اقساط و یا تأمین اعتبار از محل اوراق صکوک شدند».

وی افزود: «در ادامه کار ملک اردوگاه شهید باهنر را به کار گروه مربوطه معرفی کردیم‌؛ کارگروه براساس اختیارات و ضوابط قانونی که داشت، درخواست  را بررسی کردند و خواستند گزارش کارشناس دادگستری مبنی بر قیمت ملک تحویلی ارائه شود و قیمتی را بر اساس نظر کارشناسان رسمی دادگستری به‌کارگروه اعلام کردیم و کارگروه مجدداً خواست که عرصه اردوگاه را قیمت‌گذاری کنند و  قیمت گذاری شد و اعلام گردید».

مجاوری با اشاره به فعالیت آموزش و پرورش در فروش اوراق اظهار کرد: «وزارت آموزش و پرورش در فروش و معرفی کردن شرکت مورد نظر نماینده، هیچ نقشی نداشته است. هر چند قرارداد مربوطه را جهت اجرای قرارداد و وثیقه مربوطه توسط نمایندگان دستگاه‌های ذیربط برای اخذ وجه از سازمان بورس امضاءکردیم».

وی ادامه داد: «خوشبختانه تاکنون بازپرداخت طبق برنامه از طریق سازمان برنامه صورت گرفته است و مطمئناً مشکلی پیش نخواهد آمد و اردوگاه از ضمانت خارج خواهد شد و کسی که نماینده مجلس است ، به جای نگران کردن افکار فرهنگیان و ترسیم آینده‌ای منفی ، بهتر است فکری به حال قوانین بهتر برای حقوق و مزایا و پاداش‌های سال‌های آینده و تفاوت مشکلات حقوقی فرهنگیان کند».

مدیرکل سابق برنامه و بودجه آموزش و پرورش با اشاره به مصوبه  بند ب تبصره 12 قانون بودجه سال 1397 گفت: «طبق این مصوبه، صراحتاً اعلام شده است تمام دستگاه‌های اجرایی می‌توانند و مجاز شده‌اند تا  برخی املاک و....خود را بفروشند و پاداش پایان خدمت و بازخریدی و هزینه‌های خود را بپردازند. حال چطور بعد از دو سال نماینده مجلس که قطعاً از ابتدا در جریان کل فرایندها و موارد بوده است و حتی از طریق دستگاه‌های نظارتی بررسی کرده، بر آشفته شده و طی نامه‌نگاری به ریاست جمهور، ابراز نگرانی از فروش ملک اردوگاه نمودند! و این جای تأمل دارد».

 

اما علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش نیز در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت اردوگاه شهید باهنر تهران اظهار کرد: «اصلا موضوع فروش نیست چون اجازه نداریم که ملک دولتی را بفروشیم و فروش ملک دولتی، یک سری کارهای خیلی خاص نیاز دارد».

وی ادامه داد: در سال 95 به استناد تبصره 12 قانون بودجه، اوراق صکوکی در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفت که شکل‌های مختلفی داشته است که یکی از آنها اجاره به شرط تملیک بود؛ در اجاره به شرط تملیک، وثیقه ملکی گذاشته شده و پولی دریافت می‌شود  که بعد از سررسید، وثیقه ملکی عیناً عودت داده می‌شود».

الهیار ترکمن  به اردوگاه شهید باهنر تهران اشاره کرد و گفت: «این اردوگاه به عنوان وثیقه در اختیار قرار گرفت و 4 هزار میلیارد تومان را در قالب اوراق صکوک به دست آوردیم».

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش‌ و پرورش درباره بازپرداخت اقساط آن، افزود:‌ «سازمان برنامه و بودجه به طور مرتب اقساط آن را پرداخت می‌کند و وزارت آموزش‌ و پرورش رصد می‌کند تا پرداخت‌ها به موقع و در سررسید خود انجام شود و پس از آن کل کشور خواهان آن است که اردوگاه شهید باهنر به آموزش‌ و پرورش برگردد».

وی در واکنش به این جمله که «گفته می‌شود سه ماه است اقساط آن پرداخت نشده است»، اظهار کرد: «به هیچ وجه اینگونه نیست و تمام اقساط آن تاکنون پرداخت شده است».

الهیار ترکمن با تأکید بر اینکه اردوگاه شهید باهنر تهران اصلاً فروش نرفته است، گفت: «اینگونه نیست که بگوییم اردوگاه شهید باهنر تهران مازاد است و ما هم بتوانیم آن را بفروشیم بلکه به صورت یک وثیقه ملکی پیش‌بینی شد؛ وزارت علوم هم این کار را کرده و ملک دانشگاه کاشان را وثیقه گذاشته و پولی را دریافت کرده است».

*** اجاره به شرط تملیک چیست؟

یکی از تسهیلات اعطایی بانک‌ها اجاره به شرط تملیک است. اجاره به شرط تملیک عقد اجاره‌ای است که در آن شرط می‌شود مستاجر در پایان مدت اجاره در صورت عمل به شرایط قرارداد، عین مستاجره را مالک شود.

بانک منحصراً بنا به درخواست کتبی و تعهد متقاضی مبنی بر انجام اجاره به شرط تملیک و استفاده خود، اموال منقول و غیرمنقول را خریداری و به‌صورت اجاره به‌شرط تملیک در اختیار متقاضی قرار می‌دهد.

به عبارت دیگر، بر این اساس اردوگاه شهید باهنر به مبلغ 4 هزار میلیارد تومان یعنی یک‌سوم قیمت واقعی آن که 12 هزار میلیارد تومان در آن زمان بود، به فروش رفته است قرار شده است که طی اقساط بازگردد و البته شنیده می‌شود که بهره‌ نیز در کار است و آموزش و پرورش باید مبلغی حدود 5600 میلیارد تومان را برای بازپس‌گیری اردوگاه پرداخت کند.

یکی از مسؤولان آموزش و پرورش عنوان می‌کرد که در حال حاضر برنامه‌های آموزش و پرورش در این اردوگاه برگزار می‌شود و این نشان می‌دهد که اردوگاه برای آموزش و پرورش است اما غافل از اینکه این اردوگاه در حال حاضر متعلق به جای دیگر است و در اجاره آموزش و پرورش است.

امیدواریم آموزش و پرورش بتواند قسط‌های سنگین این اردوگاه را پرداخت کند و اردوگاه 47 هکتاری شهید باهنر به صاحبان اصلی‌اش یعنی دانش‌آموزان و فرهنگیان بازگردد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول