اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

واکنش چین به دعوت آمریکا برای تحریم‌ ایران

سخنگوی وزارت خارجه چین به دعوت آمریکا برای تحریم ایران واکنش نشان داد.

واکنش چین به دعوت آمریکا برای تحریم‌ ایران

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه به اظهارات مقام‌های آمریکایی درباره تحریم ایران واکنش نشان داد. 

یک خبرنگار در نشست خبری روزانه از «لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین پرسید: «گزارش‌ها نشان می‌دهند مقام‌های ارشد دولت آمریکا گفته‌اند کشورشان از چین و سایر کشورها می‌خواهند واردات نفت خام از ایران را کاهش دهند. واکنش شما به این چیست؟»

وی گفت: «گزارش‌های مربوط را دیده‌ام. درباره اینکه آیا این موضوع رسمی دولت آمریکا است فقط می‌توانید از آمریکایی‌ها توضیح بخواهید.»

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «چین و ایران، روابط دوستانه‌ای با یکدیگر دارند. ما بر مبنای پایبندی به تعهداتمان ذیل قوانین بین‌المللی در زمینه‌های اقتصاد، تجارت و انرژی، مبادلات و همکاری‌های نرمال را حفظ می‌کنیم.»

رسانه‌ها روز سه‌شنبه گزارش دادند یک مقام آمریکایی از کشورهای متحد این کشور خواسته تا ماه نوامبر واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه 8 می (18 اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.

از جمله تحریم‌هایی که اجرای آن 180 روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ 4 نوامبر (13 آبان‌ماه) اجرایی خواهد شد، تحریم‌های ذیل بند 1245 (د) قانون «اختیارات دفاع ملی آمریکا، 2012» هستند.

این تحریم که برای محدود کردن فروش نفت ایران وضع شده وزیر خزانه‌داری آمریکا را ملزم به معرفی تحریم‌هایی علیه آن دسته از بانک‌های خارجی می‌کند که با بانک مرکزی یا هر یک از دیگر موسسات مالی تحریم‌شده ایران معامله انجام می‌دهند. 

با وجود این، وزارت دارایی‌ آمریکا تعیین کرده در صورتی که کشورهای میزبان بانک‌های خارجی در بازه 180 روز قبل‌تر خرید نفت خام از ایران را به «میزان قابل توجه» کاهش داده باشند، بانک‌های این کشورها از تحریم‌ها مستثنی می‌شوند. 

آمریکا قبل از اجرایی شدن برجام با استفاده از همین تحریم‌ها توانست میزان فروش نفت ایران را کاهش دهد. 

   در قانون «اختیارات دفاع ملی» تعیین اینکه چه میزان کاهش خریداری نفت از ایران «میزان قابل توجه» محسوب می‌شود به عهده قوه مجریه آمریکا گذاشته شده و دولت آمریکا بایستی با در نظر گرفتن عواملی از جمله میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی، میزان مورد قبول برای کاهش خریداری نفت از ایران توسط کشورها را مشخص کند.

دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا قبل از اجرایی شدن «برجام» و رفع شدن این تحریم‌ها حدود 20 درصد کاهش خریداری نفت را «میزان قابل توجه» تعیین کرده بود.

انتهای پیام/ M

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول