اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

آذربایجان شرقی

فارس از چرایی شهید یک ملت گزارش می‌دهد/

چرا سید شهیدان انقلاب يک ملت بود / پا به پای سید شهیدان انقلاب

شهيد ‌بهشتی استراتژيست و یكی از اركان مهم و تاثیرگذار نظام مقدس اسلامی ایران به شمار می‌رفت که نمرودیان زمان - آمریكا و منافقان - با شناختی که از وی داشتند، او را ترور کردند.

چرا سید شهیدان انقلاب يک ملت بود / پا به پای سید شهیدان انقلاب

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، هفتم تیرماه 1360 یادآور به خاک و خون کشیده شدن افرادی از جنس مظلوم و یک ملت است که از حادثه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به دست عوامل گروهک تروریستی 37 سال می‌گذرد، در انفجار تروریستی هفتم تیرماه 1360 که از آن به عنوان بزرگترین انفجارهای تروریستی تاریخ جمهوری اسلامی ایران یاد می‌شود، آیت‌الله بهشتی به همراه 72 تن از مسوولان نظام که عمدتاً از اعضای حزب جمهوری اسلامی بودند، به شهادت رسیدند.

در واقع در حادثه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ۱۳۶۰ از سوی منافقین کوردل که منجر به شهادت 72 تن از مسوولان و مجروحیت 28 تن دیگر نظام شد، می‌توان از این حادثه به عنوان مهم‌ترین رویداد نخستین دهه انقلاب اسلامی یاد کرد که 37 سال از وقوع آن گذشته است.

با این وصف، به راستی چرا گروهک منافقین در آن دوره به فکر حذف آیت‌الله بهشتی تئورسین و مؤسس اصلی حزب جمهوری اسلام و برخی از مسوولان تاثیرگذار انقلاب شدند؟!

از این حیث، برای رسیدن به این حقیقت اینکه چرا آیت‌الله بهشتی(ره) به دست مجاهدین خلق ترور شد، فقط کافی است نگاهی گذرا به سخنان یاران و حتی دشمنان انقلاب بپردازیم.

چرا سید شهیدان انقلاب یک ملت بود

امام خمینی(ره) در پیامی به این مناسبت فرمودند: «این کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق، گروهی را از خلق گرفتند که از خدمتگزاران فعال و صدیق خلق بودند.

امام تأکید کردند «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود.»

به عقیده بسیاری از یاران انقلاب آیت‌الله بهشتی شخصیت استثنایی داشت که پس از استقرار جمهوری اسلامی، امام راحل مسوولیت دیوان عالی کشور (بالاترین مقام قضایی کشور) را در اسفند ماه 1358 به وی سپرد تا اینکه مظهر عدالت علوی در جامعه ساری و جاری شود.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران همچنین در صبح روز هشتم تیرماه در دیدار اقشار مختلف مردم در‌ خصوص شخصیت آیت‌الله بهشتی و ارزش وجودی همه شهدای فاجعه هفتم تیر در سخنانی گفتند، « البته این پیشامد برای همه ملت ما ناگوار بود و یک اشخاصی که برای خدمت‌، خودشان را حاضر کرده بودند و خدمتگزار این کشور بودند، اشخاصی بودند که آن‌ قدری‌ که من از آنها را  می‌شناسم از ابرار بوده‌اند، از اشخاص متعهد بوده‌اند که در رأس آنها مرحوم شهید بهشتی است.

ایشان را من 20 سال بیشتر می‌شناختم، مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود و آنچه که من راجع به ایشان متأثر هستم‌، مظلومیت ایشان در این کشور بود. من او را یک فرد متعهد، مجتهد، متدین، علاقمند به ملت، علاقمند به اسلام و به دردبخور برای جامعه خودمان می‌دانستم.»( صحیفه امام‌، جلد ۱۴ صفحات ۵۱۸ و ۵۱۹)

از سویی، ناگفته نماند شهید ‌بهشتی استراتژیست و یکی از ارکان مهم و تاثیرگذار نظام مقدس اسلامی ایران به شمار می‌رفت که نمرودیان زمان - آمریکا و منافقان - با شناختی که از وی داشتند، او را ترور کردند.

بنابراین نام آیت‌الله شهید ‌بهشتی برای مردم ایران و خدمتگزاران این انقلاب و نظام برای همیشه ماندگار خواهد بود، چرا که مجاهدت‌های ایشان طی سالیان متمادی برای به‌ثمر رساندن نهضت اسلامی و تلاش‌های بی‌وقفه در جهت تحکیم نظام جمهوری اسلامی در ایران برای همیشه و در همه حال مشهود و مشهور است.

آیت‌الله شهید ‌بهشتی فراتر از انتظار

یکی دیگر از صفات نیک آن عالم ژرف‌اندیش، پذیرفتن حق بود، مقام معظم رهبری در مورد ویژگی‌های بارز اخلاقی و شخصیتی این شهید بزرگوار نیز اعلام کرده‌اند: بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد، به خاطر این‏که در دوران زندگی‏‌اش کسی به عمق و والایی شخصیت این مرد پی نبرد.

حضرت آیت‎الله خامنه‎ای فرمودند،«شهید بهشتی مجموعه‌ای از خصلت‌های پسندیده و نیک بودند و من شخصاً تا به‌حال فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و در حال ندیده‌ام. شهادت آقای بهشتی واقعاً مکمل شخصیت ایشان بود و مرگ طبیعی مسلماً برای ایشان ناچیز بود. وقتی آقای بهشتی زنده بودند، از همه توان و ظرفیت خودشان برای اعتلای اسلام استفاده کردند و شهادتشان هم همین‌گونه و برای اعتلای اسلام مؤثر بود. به‌طور کلی آقای بهشتی فردی اعجاب‌انگیز بودند و توانایی‌های وافری داشتند. ‌مرحوم بهشتی همچنین بسیار محاسبه‎گر بودند، یعنی جریانات را به تصادفات و اتفاقات واگذار نمی‌کردند. یکی دیگر از خصوصیات ایشان اتکاء به نفس بود و یکی دیگر از خصوصیات مدیریت جمعی ابتکار است و شهید‌ بهشتی به اعتراف دوستان و دشمنان آدمی بسیار مبتکر بودند». 

از صفات نیک آن عالم ژرف‌اندیش پذیرفتن حق، بردباری، تواضع و فروتنی و به خصوص توجه فراوان به نماز اول وقت بود.

شهید باهنر در این راستا گفته بود: « خصلت‌های ایشان ممتاز بود. ایشان در عین آن متانت و ابهتی که داشت به لحاظ آن مقام و شخصیت در عین حال، حالت تواضع و برخورد بسیار مؤدبانه‌ای پر از احساس و عاطفه همراه با روان شناسی اصیل ژرف اسلامی داشتند. جلسات ایشان معمولاً همراه با صفا و نشاط بود و صداقت کاملی در قضاوت‌ها و اظهارنظرشان به چشم می‌خورد، اعتماد می‌آورد و اطمینان می‌بخشید».

پا به پای سید شهیدان انقلاب

همسر ایشان می‌گوید:« من خصوصیتی را که از ایشان در مدت 29 سال زندگی دیدم، ملایمت و صبر بود. ایشان به قدری صبر و ملایمت و متانت به خرج می‌داد که انسان را خجالت‌زده می‌کرد. در سرتاسر زندگی این مرد مبارز و باتقوا حتی یک مورد عصبانیت بی‌مورد به یاد ندارم».

در کنار موارد بیان شده، رادیو بی‌‏بی‌‏سی نیز در تحلیلی در هشتم تیرماه 1360، با وجود همه دشمنی‌‏هایی که با شهید مظلوم دکتر بهشتی داشت، می‌گوید: «آیت‌اللّه‏ دکتر سیدمحمد حسینی‌بهشتی، رهبر حزب جمهوری اسلامی، رئیس دیوان‏عالی کشور و عضو شورای ریاست جمهوری، مردی خوش‌‏لباس، با چهره‏‌ای گیرا و پُرابهت بود.

بهشتی به عنوان یک نویسنده اسلامی در مسائلی از قبیل مفهوم دولت در اسلام و نیز نقش روحانیت در رابطه اسلام با مکتب‌‏های فکری جدید، مطالب فراوانی نوشته است.

سال‌‏های اقامت او در آلمان غربی، به عنوان رهبر جامعه مسلمانانِ هامبورگ، به علت علم، لیاقت و نظم فکری‏‌اش به عنوان یک روحانی بود».

از گزیده بیانات و دیدگاه‌های یاران و حتی رسانه‌های خارجی در مورد دکتر شهید بهشتی می‌توان چنین برداشت کرد که در تاریخ‌ هر کشور و ملتی، چهره‌های برجسته‌ای وجود دارد که‌ شناخت‌ این‌ چهره‌ها برای فهم‌ و درک‌ هویت‌ تاریخی‌ ـ فرهنگی‌ هر جامعه‌ بدون‌ آنها ممکن‌ نیست‌.

شهید مظلوم دکتر‌بهشتی از چهره‌های درخشان فکری ـ سیاسی این مرز و بوم بود که انقلاب اسلامی ایران به تاریخ اسلام هدیه کرده است.

در حقیقت دکتر شهید بهشتی استراتژیست انقلاب بود و سیره و اندیشه این شهید مظلوم ناشی از ایدئولوژی اسلام بود، او از تبار ابوذر و عمار بود که در راه اسلام شهید شد که امروز همه ملت ایران و یاران از وی به‌عنوان سیدالشهدای انقلاب اسلامی یاد می‌کنند.

بنابراین آنچه در این خصوص مهم به‌نظر می‌رسد اینکه اگر امروزه ملت ایران به‌جایی رسیده و در دنیا از این کشور در عرصه‌های مختلف به افتخار یاد می‌کنند، به برکت خون این شهدا از جمله آیت‌اللّه‏ دکترسیدمحمد حسینی‌بهشتی بوده است.

نگارنده: موسی کاظم زاده

انتهای پیام/ 60023/ 40/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول