اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی  /  انرژی اتمی

قاسمی در نشست هفتگی با خبرنگاران

برجام را هنوز مستحکم می دانم/آمریکا دولتی نیست که بتوان به آن مذاکره کرد

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه برجام را هنوز مستحکم می‌دانم، ابراز امیدواری کرد که اروپا بسته پیشنهادی به ایران را با سرعت بیشتری ارائه کند و بعد از آن تصمیمات مقتضی توسط مقامات عالی کشور اتخاذ خواهد شد.

برجام را هنوز مستحکم می دانم/آمریکا دولتی نیست که بتوان به آن مذاکره کرد

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت. 

وی یاد و خاطره شهدای هفتم تیر را گرامی داشت.

قاسمی ابراز امیدواری کرد تیم ملی فوتبال در بازی امشب پیروز میدان شوند.  

* سفارت استرالیا آنلاین پاسخگوی متقاضیان است/خدمات کنسولی معلق نشده

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه سفارت استرالیا در تهران ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان را به حالت تعلیق در آورده است، گفت: یادداشتی که وزارت خارجه دیروز از سفارت استرالیا دریافت کرد حاکی از آن است که به دلایل بهینه کردن کار و خدمات و کاهش نیروی انسانی در سفارت در بخش کنسولی، سفارت استرالیا در تهران بطور کامل سعی کرده از ارائه خدمات اینترنتی استفاده کند و بصورت آنلاین پاسخگوی درخواست متقاضیان ایرانی باشد.

وی افزود: اگر برداشت من از یادداشت درست باشد به معنی تعلیق نیست به معنی آن است که شکل ارائه ویزا در تهران تغییر کرده است و آنها به صورت آنلاین و شکل جدید ویزاها را برای متقاضیان صادر خواهند کرد.

قاسمی اضافه کرد: بعد از مطالبی که در گذشته در خصوص رفتار برخی سفارتخانه‌ها در تهران و شکایات مطرح شده وجود داشت، در برخی کشورها تحولی را شاهدیم و بسیاری از آنها در حال بهینه سازی بخش‌های کنسولی هستند که دو هفته پیش سفارت ایتالیا شکل جدید ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان را آغاز کرد و آنگونه که دیگران هم اطلاع دارند قرار است اقداماتی را در دستور کار قرار داده و تسهیلاتی را ارائه دهند.

* تبریک به اردوغان و مردم ترکیه 

سخنگوی وزارت خارجه ضمن تبریک به اردوغان برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به مردم ترکیه هم تبریک گفت که در انتخابات باشکوه و فراگیر حضور یافتند. 

وی برای دولت منتخب مردم در ترکیه آروزی موفقیت کرد و افزود: در آینده وضعیت جدید می تواند نویدی برای ما باشد که با ترکیه در سطوح مختلف همکاریهای بیشتری را سامان دهیم و این وضعیت می تواند کمک بسزایی در تثبیت صلح و امنیت در منطقه  کند.

قاسمی با ذکر این نکته که این وضعیت برای ایران وضعیت مقبولی است و می‌تواند بسیار خوشایند باشد، افزود: ما برای دولت منتخب مردم ترکیه آرزوی موفقیت می‌کنیم و فکر می‌کنیم که این وضعیت جدید می‌تواند نوید دیگری برای ما باشد که ما بتوانیم با ترکیه در سطوح مختلف همکاری‌های خود را علاوه بر همکاری‌های پیشین، گسترش و سامان دهیم و این موضوع می‌تواند کمک بسزایی در جهت گسترش صلح و امنیت در منطقه باشد.

این دیپلمات ارشد کشورمان ابراز امیدواری کرد که دو کشور در بحث سوریه و ثبات و امنیت در این کشور همکاری بیشتری را در آینده هم داشته باشند. 

* موضع ایران در قبال بحران یمن تغییر نکرده است 

وی در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره اقدامات ایران در قبال بحران یمن گفت: سیاست ایران در قبال بحران یمن از ابتدا روشن بوده و تغییر مواضع درباره یمن نداریم، تجاوز ائتلاف را محکوم کرده و امیدواریم جامعه جهانی این شرایط دشوار مردم یمن را بیش از گذشته درک کند و در جهت توقف تجاوز به این مردم تلاش کنند.

قاسمی افزود: ایران سعی کرده در تماس با سایر دول و مجامع بین المللی صدای این مظلومیت و قربانیان تجاوز عربستان را منتقل کند و به دنبال راهکاری است که تجاوز متوقف و کمکهای انساندوستانه و امدادی برای مردم یمن ارسال شود.

*برجام را هنوز مستحکم می دانم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص وضعیت برجام و اظهارات عراقچی مبنی بر اینکه برجام در بخش اتاق مراقبت‌های ویژه به سر می‌برد، گفت: برجام در شرایط خودش است و با هر نگاه و دیدگاهی می‌توان به آن داشت و از هر زاویه‌ای می‌توان به آن نگاه کرد و همه این تعابیر می‌تواند درست باشد و غلط نیست. من برجام را هنوز مستحکم می‌دانم.

قاسمی افزود: با توجه به مکانیسمی که در برجام طراحی شده بود و با هوشیاری تیم مذاکره کننده ایرانی، این توافق همچنان پایدار است که علیرغم خروج غیرقانونی و یکجانبه آمریکا هنوز پابرجاست و بازماندگان در توافق برای دوران پس از آمریکا و چگونگی حفظ و ادامه آن در حال طراحی هستند.

وی یادآور شد: چیزی که حال خوشی ندارد و در بستر بیماری و دچار مشکلات عدیده است شخص ترامپ و سیاست‌های آن است که نتوانسته با توجه به استحکام برجام آن را تحمل کند و یکجانبه و با این نیت که بتواند ایران را با خروج خود از برجام خارج کند، خارج شد.

به گزارش فارس قاسمی با بیان اینکه امروز همه به جز آمریکا تلاش می‌کنند که برجام بماند، اظهار داشت: مذاکرات ما با سایر اعضا ادامه می‌یابد برای اینکه بتواند رضایت جمهوری اسلامی را جلب کرده و شرایط لازم را فراهم کند که برجام بتواند بماند و ایران هم در برجام بماند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بار دیگر یادآور شد: برجام از استحکام لازم برخوردار است و آن چیزی که استحکام نداشت و اقدام بی‌ثمر و غلطی بود، رفتار ترامپ بود که حاکی از بدعهدی و عدم پایبندی به تعهدات این کشور بود.

*خبر اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند را نه تایید و نه تکذیب می کنم/باید بررسی کنیم

قاسمی در پاسخ به سوالی درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند عنوان کرد: اطلاع دقیقی در این باره ندارم، نه تایید می کنم و نه تکذیب، از شما می شنوم باید بررسی کنیم و بعد اطلاع رسانی خواهیم کرد.

*امیدواریم اروپا بتواند با سرعت بیشتر و در زمان کمتر بسته را ارائه کند

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا به ایران نیز گفت: ما بطور روزانه و مرتب در تماس با اتحادیه اروپا هستیم و کارشناسان ما در تماس با اروپایی ها هستند و اخیرا نیز نشست کارشناسان کمیسیون مشترک برجام در تهران برگزار شد.

وی افزود: کارها دنبال می شود و امیدوار و خوشبین هستیم که اروپا و روسیه و چین بتوانند خواسته‌های به حق ایران را تامین کنند و علیرغم کندی که وجود داشته و دارد، اروپا بتواند با سرعت بیشتر و در زمان کمتر این بسته و پیشنهادات را ارائه کند و بعد از دریافت آن قطعا ایران تصمیمات مقتضی و لازم را که مبتنی بر مصالح مردم ایران و کشور است را اتخاذ خواهد کرد. 

*هفته‌های آینده نشست آستانه درباره سوریه برگزار می‌شود

وی گفت که طی هفته های آینده نشست آستانه درباره سوریه برگزار خواهد داشت و درباره ادعاهای مطرح شده درخصوص حضور نیروهای ایران در سوریه افزود: ما نیرو در سوریه بعنوان نیرو و پایگاه نداریم، با توجه به درخواست دولت سوریه نیروهای مستشاری ما به کمک دولت سوریه رفتند و این کمک‌ها ادامه دارد و تا حضور تروریست‌ها این کمکها ادامه دارد.

قاسمی ادامه داد: تا زمانی که دولت سوریه این کمک‌ها را نیاز داشته باشد و از ما بخواهد این کمک‌ها را ادامه خواهیم داد، طی سال‌های گذشته با این کمک‌ها، دولت سوریه در شکست تروریست‌ها به موفقیت‌هایی نایل شد. 

* شکایت ایران از آمریکا نزد دیوان بین‌المللی دادگستری

وی در پاسخ به سؤالی درباره شکایت ایران از آمریکا به خاطر توقیف غیرقانونی 2 میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی توسط دولت آمریکا خاطرنشان کرد: ایران شکایتی را در این خصوص نزد دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه مطرح کرد که فکر می‌کنم در حدود 8 تا 12 اکتبر این دادگاه برای استماع تشکیل شود و بعد از آن ببینیم روند شکایت به کجا منتهی می‌شود و به طور جد این موضوع برای احقاق حقوق ایران دنبال خواهد شد و باید منتظر این نشست در ماه اکتبر باشیم.

*بسته پیشنهادی باید مورد توافق سه کشور اروپایی و روسیه و چین باشد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری خاطرنشان کرد: بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام با توجه به علاقمندی سایر شرکای ما که شامل ۱+۴ شود، مباحث جدیدی آغاز شد که چگونه می‌توان برجام را بدون آمریکا حفظ کرد.

قاسمی ادامه داد: مذاکراتی در این زمینه بین ایران،اتحادیه اروپا، روسیه و چین آغاز شد و معتقدم ما نباید دچار این اشتباه شویم که صرفا در وضعیت جدید از سه کشور اروپایی نام ببریم و از دو کشور دیگر نام نبریم.

این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: پنج کشور متعهد هستند و با توجه به حضورشان در برجام و اینکه از طرف‌های اصلی بودند، به اندازه کافی در قبال برجام مسئولیت دارند.

وی یادآور شد: هر بسته و پیشنهادی که بخواهد به ایران ارائه شود و ایران بتواند بعد از دریافت آن تصمیمات مقتضی را اتخاذ کند باید مورد توافق یا قبول سه کشور اروپایی و روسیه و چین باشد و باید این پکیج را به صورت مجموعه مورد توجه قرار داد و نمی‌تواند چیزی جدا از رفتار روسیه و چین مورد ارزیابی قرار بگیرد.

*دستورالعمل‌هایی که به سفارتخانه‌های ایران داده شد

قاسمی در پاسخ به سؤالی در خصوص فعالیت‌های سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور بعد از خروج از آمریکا برجام خاطرنشان کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام، برنامه‌ریزی‌های کاملی در این خصوص در وزارت خارجه داشتیم و سفارتخانه‌های ما دستورالعمل‌هایی را برای پیگیری برخی امور به منظور تماس با کشورهای متوقف فیه دریافت کردند و هیأت‌هایی اعزام شد و تماس‌هایی بین تهران و پایتخت‌های دیگر کشورها وجود دارد.

وی اضافه کرد:‌در شرایط جدید تلاش همه جانبه‌ای برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی آغاز شد که بخشی از آن انجام شده و بخش دیگر در حال انجام است و طی هفته‌های آینده هم باز ادامه می‌‌یابد.

* اوپک و نفت از مسئولیت‌های وزارت نفت

قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره رایزنی معاونت اقتصادی وزارت خارجه با روسیه در خصوص نفت، خاطرنشان کرد: از این رایزنی اطلاع ندارم، ولی وزارت خارجه با توجه به ماهیت ذاتی‌اش در کنار سایر دستگاه‌ها در صورت لزوم و ضرورت، اقدامات شایسته و بایسته‌ای که باید با سایر کشورها در جهت منافع ملی داشته باشد، انجام می‌دهد.

وی یادآور شد: بحث اوپک و نفت از مسئولیت‌های وزارت نفت است و این دستگاه به خوبی این رسالت را در قبل و در طول اجلاس به انجام رساند.

* تلاش‌های پامپئو حاصلی برای آنها نخواهد داشت/روش‌هایشان را مورد بازیابی قرار دهند

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره توئیت‌های پامپئو و بحث جنگ روانی و فشارهای اقتصادی که از سوی دولت آمریکا و ترامپ علیه مردم ایران اعمال می‌شود، خاطرنشان کرد:‌این اقدامات با خروج آمریکا از برجام به شدت بیشتری ادامه می‌یابد و سعی می‌کنند با یکسری اطلاعات غلط، دروغ و ناراست بر فضای جامعه ایران ایجاد تشتت و دوگانگی کنند که فکر می‌کنم با ذکاوت و هوش ایرانی و شناخت مردم ما از تحولات جهان و سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، تلاش‌های پامپئو وزیر خارجه آمریکا و دیگران در این کشور حاصلی برای آنها نخواهد داشت و بایستی برگردند و روش‌های خود را مورد بازیابی قرار دهند.

قاسمی ادامه داد:‌فرستادن توئیت کار ساده‌ای است ولی آنچه مهم است محتوای پیام است که مملو از اتهام و مطالب غلط است که توسط محافل خاص در درون و خارج آمریکا در اختیار این مقامات قرار می‌گیرد و سعی‌شان ایجاد شکاف، اختلاف و تشدید جنگ روانی است.

به گفته وی مردم ما آنقدر هوشیارند که رفتارهای آمریکا و آنچه واقعیت است را تشخیص دهند.

* چشم بسته از سایر کشورها تبعیت نمی‌کنیم

به گزارش فارس، قاسمی در پاسخ به سؤالی دیگر در خصوص بسته شدن حساب‌های ایرانیان در چین با بیان اینکه این موضوع مربوط به چند ماه گذشته است و علت آن هم اخلالی بود که پیش آمده بود، خاطرنشان کرد: بحث محدود کردن صادرات کالاهای چین و همچنین روسیه به ایران یک پیش‌داوری بدون نشانه و سند معتبر است.

وی با بیان اینکه ایران سیاست خود را بر اساس تعامل با تمامی کشورهای جهان قرار داده و از سیاستی متوازن و متعادل بر اساس مصالح و منافع خود پیروی می‌کند، اظهار داشت: هیچ دو کشوری همسان و یکسان در همه ابعاد مسائل جهانی فکر نمی‌کنند و نباید تصور کرد که اگر از روابط با چین، روسیه و دیگر کشورهای منطقه و خارج از منطقه صحبت می‌شود، بدان معناست که باید در همه مسائل و موضوعات اشتراک نظر و یکسانی کامل داشته باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: نه با چین و نه با روسیه و دیگر شرکا این اتفاق نظر را در همه زمینه‌ها نخواهیم داشت، ولی با توجه به اهمیت روسیه و چین، دو شریک ما در برجام و دو عضو شورای امنیت سازمان ملل و با توجه به وضعیت جغرافیایی ما به خصوص با روسیه به عنوان همسایه خودمان، بایستی از روابط خوبی با این کشورها برخوردار باشیم.

قاسمی ادامه داد: داشتن رابطه خوب با این کشورها منافاتی با ارتباط‌مان با سایر کشورها ندارد و هر روابطی می‌تواند در بخش‌های مختلف فنی، تجاری و ..گهگاهی با مشکلات مواجه شود که با اراده دولت‌ها این مسائل قابل حل و فصل است.

وی بیان کرد: علاقه ندارم نسبت به هیچ کشوری با این پیشداوری قضاوت کرده و ایران را به پیروی چشم بسته از سیاست‌های کشورهای دیگر متهم کنیم. ایران کشوری مستقل است که مردم آن برای استقلال بهای زیادی پرداخته‌اند و ما کشوری نیستیم که چشم بسته از سایر کشورها تبعیت کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد:‌اگر چنین سیاستی را داشتیم نمی‌توانستیم استقلال امروز را داشته باشیم.

* ما نیز نسبت به اروپا و سیاست‌های آن در منطقه، یمن و سایر نقاط جهان سؤالات و انتقاداتی داریم

به گزارش فارس، خبرنگاری به اظهارات موگرینی در جلسه عمومی پارلمان اروپا مبنی بر اینکه با مقامات ایرانی درباره مسائل موشکی و حقوق بشر گفت‌وگو کرده اشاره کرد و نظر قاسمی را جویا شد که وی خاطرنشان کرد: من این صحبت‌ها را نشنیده‌ام، ولی اینکه در این خصوص صحبت شده باشد غیرطبیعی نیست و می‌تواند مطرح شده باشد.

قاسمی توضیح داد: علیرغم اشتراکات روابط کهن و دیرینه ما با کشورهای اروپایی می‌توانیم در خصوص برخی مسائل اختلاف نظر و نگاه داشته باشیم و می‌تواند برخی از مسائل یا سیاست‌های جمهوری اسلامی نزد برخی از کشورهای اروپایی مورد نقد و پرسش قرار گیرد و به عنوان یک موضوع مطرح باشد.

وی یادآور شد: ما نیز نسبت به اروپا و سیاست‌های آن در منطقه، یمن و سایر نقاط جهان سؤالات و انتقاداتی داریم و همیشه مطرح کرده و می‌کنیم و نباید انتظار داشت که اگر اشتراکات و همکاری‌هایی وجود دارد درباره همه موضوعات به صورت حداکثری و یکسان بیندیشیم.

*آرزوی ما ثبات و امنیت در افغانستان است

به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره تحولات افغانستان عنوان کرد: علاقه‌مندی و آرزوی ما ثبات و امنیت در افغانستان است.

وی افزود: دیرزمانی است که مردم افغانستان از ناملایمات و مصایب زیادی رنج می‌برند و باید تلاش کرد که هر چه زودتر آلام مردم افغانستان کاهش یابد و ثبات و امنیت مستقر شود.

قاسمی با بیان اینکه علاقه‌مند بودیم آتش بس در افغانستان ادامه یابد و متاسفانه استمرار نیافت، یادآور شد: به عنوان همسایه دلسوز برای افغانستان و مردم این کشور از هر کمکی که بتوانیم برای ایجاد امنیت بیشتر، ثبات، آرامش و تفاهم بین دولت مرکزی و سایر گروه‌های انجام دهیم، مضایقه نخواهیم کرد و ارتباط با دولتمردان و دولت افغانستان ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: سعی می‌کنیم به سهم خود در راستای تحقق ثبات و امنیت در افغانستان کمک کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه قطعا کشورهایی در منطقه و خارج از منطقه وجود دارند که علاقه‌مند به تثبیت وضعیت در افغانستان نیستند و به انحاء مختلف کارشکنی می‌کنند، اظهار داشت: هر آنچه مورد نظر دولت افغانستان باشد و از ما بخواهد ما به دولت و مردم افغانستان کمک خواهیم کرد و با توجه به وضعیت افغانستان و دیرینه بودن مشکلات آن چه در دوران اشغال توسط اتحاد شوروی و چه بعد از آن، با بسیاری از شخصیت‌ها، گروه‌ها و مردم افغانستان به دلیل مرز طولانی مشترک و کمک‌هایی که به آنها داشتیم، ارتباطاتی را داشته و ارتباطات معنوی همواره بین ما و مردم افغانستان وجود داشته است.

* دروغ ساخته و پرداخته درباره حضور فرزندان مقامات ایرانی در خارج و سرمایه آنها

قاسمی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تشدید جنگ روانی علیه ایران و شایعه‌پراکنی‌ها پس از خروج آمریکا از برجام و اینکه اغلب وزارت خارجه ایران هدف این اتهامات است، عنوان کرد:‌معاندان، رژیم اشغالگر قدس و اندک کشورهای دیگر در منطقه مدتی است که سعی کردند به دلایل مختلف و با ایجاد فضا و جنگ روانی علیه ایران، دست به شایعه پراکنی و بیان مطالبی بزنند که در افکار عمومی مردم ایران تردید و شک و گمان ایجاد کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: از جمله اینها سورپرایز تیرماه جان بولتون یا حضور فرزندان مقامات ایرانی در خارج از کشور با آن عدد و رقم و سرمایه که دروغی ساخته و پرداخته بود که با واقعیت سازگاری ندارد و همچنین توئیت‌های پامپئو و سخنانی که از مقر رژیم صهیونیستی شنیده می‌شود آن هم در پوشش حمایت از مردم ایران، است و وزیر خارجه کشورمان درست و به جا اشاره کرد که شاهد خبرسازی‌های بسیاری طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر بوده و هستیم.

وی اضافه کرد:‌ ما خبرهایی که توسط خبرگزاری‌ها و آژانس‌های خبری به دروغ مطرح و از خروج مؤسسات و شرکت‌های اروپایی خبر می‌دهند را مورد بررسی قرار داده و شاهد بودیم که اصلا این شرکت‌ها در ایران حضور نداشتند و این جنگ و فشار روانی که جهت و اهداف خاصی را دنبال می‌کند، کاملا مشهود است.

این دیپلمات ارشد کشورمان مقابله با جنگ و فشار روانی را دشوار ندانست و افزود: آنچه بر آن تکیه داریم افکار ملت ایران است که به سادگی همه این دروغ پردازی‌ها با توجه به تجارب قبلی را نخواهد پذیرفت و برخی اوقات آنقدر این اتهامات و دروغ‌ها به شکلی است که یک کودک بی‌تجربه می‌تواند تشخیص دهد که جنگ روانی است.

به گزارش فارس، قاسمی اضافه کرد:‌ما در وزارت خارجه به این مسئله توجه داریم و البته متهم ردیف اول نیستیم، هیچ کس متهم نیست. یک طرف علاقمند است برای گرفتن امتیازات و اهدافش، ایران را چه در حوزه اقتصادی و چه تحریم‌ها و چه مسائل روانی و سیاسی تحت فشار قرار دهد ولی نهایتا همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و آحاد مردم و دستگاه‌های حاکمیتی در این زمینه باید بتوانند در مقابل تلاش‌های مذبوحانه و بی‌حاصل پاسخگویی کرده و در راستای تنویر افکار عمومی با جدیت کار کنند.

وی ادامه داد:‌باید بتوانیم به هنگام و به ضرورت پاسخگوی سؤالات و ابهامات باشیم و اجازه ندهیم این نابخردانی که کیان ایران را هدف قرار داده‌اند به اهداف نامقدس خود نزدیک شوند و قطعا چنین اتفاقی نخواهد افتاد و آزمودن آزموده شده، خطاست و باید شناخت کافی از دلاورمردی‌های مردم این سرزمین داشته باشند.

*بدبین نیستیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره بدبینی نسبت به آینده برجام خاطرنشان کرد: ما بدبین نیستیم و توقع داریم که اتحادیه اروپا و طرف‌های دیگر هر چه زودتر خواسته‌های ایران را در یک پکیج منظم، منطقی و قابل قبول به ما ارائه کنند.

وی با بیان اینکه به صورت فشرده در حال کار هستیم، اظهار داشت: امیدوارم این اتفاق بیفتد و اروپا بتواند با پیشنهاداتی که به ایران ارائه می‌کند رضایت جمهوری اسلامی را جلب کند و ما بتوانیم تصمیمات خود را اتخاذ کنیم.

قاسمی اضافه کرد: این کار با شدت و حدت در جریان است و امیدوارم در آینده بسیار نزدیک این پیشنهادات را دریافت و بررسی کرده و نهایتا مقامات عالی کشور تصمیمات مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

* همکاری‌هایمان با روسیه در سوریه ادامه دارد

وی درباره اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره روابط ایران با روسیه و سوریه، خاطرنشان کرد: این اظهارات بخشی از جنگ روانی است که آنها به انحاء مختلف در کنار دیگر موارد در این باره سخن پراکنی کرده و سعی می‌کنند روابط ایران را با سایر کشورها در منطقه و کشورهایی که رابطه بیشتری با آنها دارد، تحت تاثیر قرار دهد. من این اظهارات را در راستای جنگ روانی می‌دانم و سخنان نادرستی است و محل اتکا و قابل اعتنا نیست و براساس آن نمی‌توانم اظهارنظر کنم.

قاسمی با بیان اینکه از اساس با دروغ پردازی‌های حاکمان این رژیم آشنا هستیم، گفت: ما با روسیه روابط مثبت و رو به رشدی در همه ابعاد داریم و همکاری‌هایمان در سوریه ادامه دارد و طی هفته‌های آینده نشست آستانه با حضور سه کشور ضامن روند آستانه برگزار خواهد شد.

* نامه‌های رئیس‌جمهور به همتایان در دیگر کشورها

سخنگوی وزارت خارجه درباره نامه‌های رئیس‌جمهور ایران به همتایان خود در سایر کشورها در خصوص خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: بعد از خروج آمریکا اقدامات دیپلماتیکی توسط ایران طراحی شد که بخشی از آن انجام و بخشی در حال انجام شدن است ومی‌تواند باز هم ادامه یابد.

وی افزود: این تلاش‌ها به اشکال مختلف و به تناسب نوع رابطه ما با سایر کشورها و نقش آنها و آشنا شدن و دریافت آخرین دیدگاه‌ ایران نسبت به برجام، خواسته‌های ایران و خروج غیرقانونی آمریکا از برجام ادامه دارد. نامه‌ها یا پیام‌هایی از سوی رئیس‌جمهور برای رؤسای جمهور و رؤسای دولت‌های برخی کشورها ارسال شده که تعدادی از آنها توسط برخی از مقامات عالیرتبه کشورمان به سایر کشورها برده شده و برخی نیز در آینده ارسال خواهد شد.

قاسمی اضافه کرد:‌این تلاش دیپلماتیک و این دیپلماسی ادامه خواهد داشت که بخشی از آن ارسال پیام ریاست جمهوری به همتایانش در دیگر نقاط جهان است.

* اقدام مذموم و ناپسند آل سعود در برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی

وی در پاسخ به سؤال دیگری مطالب مطرح شده در خصوص برقراری ارتباط بین ایران و رژیم صهیونیستی را ناروا و صد در صد دروغ خواند و افزود: مقامات این رژیم همواره گفته‌اند که با ایران ارتباط داشته‌اند که کلامی دروغ است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ارتباط عربستان با رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: در این خصوص قرائن متقن و دقیقی وجود دارد که دولت سعودی از مدت‌ها پیش در جهت ایجاد یک نوع رابطه و همکاری و آماده سازی زمینه‌هایی برای بحث فلسطین و دیگر اهدافی که در منطقه دنبال می‌کند، تلاش کرده و تماس‌ها و ارتباطاتی وجود دارد که این مایه تاسف و قابل سرزنش است که کشوری با این ادعاها و ویژگی‌ها در پی برخی منافع خاص، همه آرمان‌های جهان اسلام را زیر پا بگذارد.

قاسمی این اقدام را محکوم، مذموم و ناپسند خواند که راه به جایی نخواهد برد و مقامات سعودی زحمت دیگران را زیاد می‌کنند و آبروی خود را در جهان اسلام از بین خواهند برد.

*ارتباطات تنگاتنگ مشورتی را با دولت سوریه و روسیه داریم

سخنگوی وزارت خارجه درباره خبر منتشر شده مبنی بر توافق آمریکا و روسیه درباره اینکه نیروهای مقاومت در جنوب سوریه حضور نداشته باشند و آمریکا هم از گروه‌های تروریستی حمایت نکند، خاطرنشان کرد: این موضوعی است که بیشتر در رسانه‌ها و محافل رسانه‌ای مطرح شده است و هیچ قرینه‌ای برای صحبت‌های مطرح شده وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در مورد آنچه که مطرح شده ما در عمل چیزی دریافت نکردیم و قرینه‌ای برای اثبات این ادعا وجود ندارد، گفت: شاید این مباحث نیز در راستای همان جنگ روانی است که این روزها در مورد ایران از سوی برخی از رسانه‌ها دنبال می‌شود.

قاسمی عنوان کرد:‌ما ارتباطات تنگاتنگ مشورتی را با دولت سوریه و روسیه داریم و در روزهای اخیر دیدار مفصلی با مقامات روسیه در مسکو داشتیم و تماس‌ها ادامه دارد و مطالب مطرح شده صحت ندارد و شاید جنگ روانی در مقطع کنونی است.

* وزارت خارجه از صدر تا ذیل مجموعه‌ای فراجناحی است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اظهارات روز گذشته وزیر خارجه که در اتاق بازرگانی ایران بیان شد، عنوان کرد: وزارت خارجه از صدر تا ذیل مجموعه‌ای فراجناحی است و باید فراجناحی باشد و صرفا برای پیشبرد منافع ملی و مصالح کشور تلاش کند و آنچه که وزیر خارجه مطرح می‌کند در این راستاست و اولویت نخست برای ایشان و همکاران در وزارت خارجه،‌منویات رهبری، مصالح نظام و منافع ملی است.

وی اضافه کرد:‌ وزارت و وزیر خارجه سعی کرده‌اند از ورود به مسائل جناحی پرهیز کنند و این یک اصل بین ماست و به آن پایبندیم ولی این منافاتی ندارد که برخی منتقدان و افرادی که در هر راستا و جهت و به هر نیتی یا فرافکنی کرده یا قلب واقعیت می‌کنند، وزارت خارجه پاسخگوی سیاست‌ها و اهداف و عملکرد خودش نباشد.

به گزارش فارس، قاسمی گفت: شناختی که از وزیر خارجه و شخصیت ایشان دارم کاملا با این تعریف منطبق است و این اصلا نمی‌تواند مورد سرزنش و انتقاد قرار گیرد، در مقابل هجمه‌ای که ممکن است در مورد برخی اقدامات وزارت خارجه پاسخگویی نباشد و سکوت کند. صحبت‌های دیروز ایشان سمت و سوی جناحی نداشته است.

* مشکل پیش آمده در نقطه مرزی با گرجستان

وی در پاسخ به سؤالی درباره مشکل پیش آمده برای یک خودروی ایرانی در نقطه مرزی با گرجستان خاطرنشان کرد: از سفارت ایران گزارشی دریافت کردیم که برای یک خودرو ایرانی در نقطه مرزی مشکلاتی پیش آمده و سفارت با مقامات گرجستان این موضوع را مورد پیگیری قرار داده و موضوع از این قرار بود که این افراد مدارک اولیه ورود به این کشور را به همراه نداشتند و نقدینگی لازم را هم نداشتند و تنشی ایجاد شده بود که با پیگیری‌های سفارت و تذکرات موضوع حل و فصل شد.

*اردن بیش از دو سال است که در تهران سفیر ندارد/ کاردار اردن در حال فعالیت است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره انتشار اخباری مبنی بر فرا خواندن سفیر اردن در ایران به این کشور با بیان اینکه بیش از دو سال است که اردن در تهران سفیر ندارد و کاردار اردن به عنوان نماینده این کشور در تهران حضور دارد،‌خاطرنشان کرد: هیچ تحول و اتفاق خاصی بین دو کشور رخ نداده و آنچه که شبکه العربیه و برخی دیگر به آن پرداختند جعل خبر با ایجاد فشار و در راستای اهداف خاص بوده است.

وی افزود: در حال حاضر اردن وضعیت خوبی ندارد و برای دریافت کمک‌های اقتصادی تحت فشار دیگران است و مباحث فلسطین و دیگر مسائل بر سیاست خارجی این کشور اثر گذاشته که مسائل داخلی آن است ولی آنچه که در مورد ایران و اردن مطرح می‌شود واخباری که در این خصوص منتشر شد فرافکنی و القای شبهات و ایجاد اخلال در افکار عمومی منطقه و ایران بود.

*قرار نداریم خیلی صبر کنیم

به گزارش فارس، وی در پاسخ به سؤالی درباره بسته پیشنهادی اروپا خاطرنشان کرد: قرار نداریم خیلی صبر کنیم. حدود 40 روز از مهلت ارائه شده گذشته ولی گفت‌وگوهای ما ادامه دارد و در خصوص موضوعات مشخص توسط کارشناسان ذیربط در وزارت خارجه و سایر ارگان‌ها کار کارشناسی انجام می‌دهیم و امیدواریم هر چه زودتر مهلت و زمان به پایان برسد و شاهد بسته پیشنهادی باشیم.

* پرونده 4 دیپلمات هنوز مفتوح است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص پرونده 4دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان با بیان اینکه این پرونده هم توسط وزارت خارجه مفتوح است و پیگیری می‌شود و هم توسط سایر دستگاه‌ها و برخی سفارتخانه‌ها، خاطرنشان کرد: این اعتقاد وجود دارد که آنها زنده هستند و در اختیار رژیم صهیونیستی می‌باشند و تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته که باید در یک زمانی نتایج قطعی آن مشخص شود تا بتوانیم آن را اعلام کنیم.

وی افزود: اقدامات حقوقی و غیرحقوقی در این خصوص انجام شده و تا رسیدن به نتیجه قطعی ادامه خواهد یافت و متهم اصلی و واقعی در این زمینه رژیم صهیونیستی است.

هیچ علامت و سیگنالی که بتوان به آمریکا اعتماد کرد، وجود ندارد

خبرنگار دیگری درباره گفت‌وگوی ایران و آمریکا سؤال کرد که قاسمی با بیان اینکه ایران همواره از گفت‌وگو استقبال می‌کند، اظهار داشت:‌این آمریکاست که بعد از انقلاب با روش‌های خصمانه خود وضعیت نابهنجاری را در ضدیت با ایران به وجود آورده و در وضعیت جدید با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام این رفتار خصمانه شدت گرفته است.

وی ادامه داد: از گذشته دیده می‌شد که آمریکا کشور قابل اعتمادی نیست و هیچ علامت و سیگنالی که بتوان به آمریکا اعتماد کرد، وجود نداشت، به آمریکایی‌ها گفته شد که برجام برای ما محکی است که آیا آمریکا می‌تواند کشوری قابل اتکا و قابل اطمینان باشد که متاسفانه با خروج این کشور از برجام، آمریکا نمره قابل قبولی دریافت نمی‌کند و بیش از پیش ثابت شد حاکمان آمریکا قابل اعتماد و اتکا نیستند و در تاریخ معاصر شاهد عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش هستیم.

قاسمی اضافه کرد: با وضعیتی که وجود دارد هرگز نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که آمریکا بتواند شرایط و خواسته‌های جمهوری اسلامی را برآورده کند و تغییر رفتار جدی در قبال ایران داشته باشد. اگر شرایط آمریکا می‌توانست برگردد و به عنوان کشوری متعهد، صلح‌طلب و صلح‌جو که نمی‌خواهد بر جهان سلطه داشته باشد شاید تعامل با آن قابل بحث بود، ولی تا امروز این رفتار، هوشمندی، سیاست و درایت را در هیأت حاکمه آمریکا نمی‌بینیم و قطعا کشوری که در همین ایام و دوران اخیر آخرین خلف وعده و بی‌اعتمادی را از خودش برای ما و دیگران برجای گذاشت، دولت و کشوری نیست که بتوان با آن مذاکره کرد.

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی بحث مذاکره، گفت‌وگو و تعامل تا این جای داستان ناممکن به نظر می‌رسد.

*محمدرضا کلاهی

قاسمی در پاسخ به پرسشی در خصوص انتشار خبری در رسانه‌های هلندی مبنی بر اینکه محمدرضا کلاهی عامل اصلی بمبگذاری هفتم تیر به اسم علی معتمد سال‌ها در هلند زندگی کرده و به تازگی کشته شده است و اعتراض ایران به دولت هلند در این زمینه که چرا اجازه زندگی به این فرد را داده است؟ بیان کرد: در مورد فردی که شما نام بردید اطلاع دقیق و قطعی ندارم و اگر نکته‌ای باشد در چارچوب مسائل کنسولی است و من گزارشی را در این ارتباط دریافت نکردم.

*باید صبر کرد و دید

قاسمی در خصوص جنگ تجاری بین آمریکا و اروپا و اینکه آیا این جنگ می‌تواند در روابط اروپا با دیگر کشورها از جمله ایران تاثیرگذار باشد؟ بیان کرد: عموما کشورها تعاملات خود را با دیگر کشورها بر اساس منافع خود تنظیم می‌کنند و ما امروز شاهد پیچیدگی‌هایی در روابط ایالات متحده با دیگر کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و مجامع بین‌المللی هستیم که یکی از آنها بر اساس آنچه که شما اشاره کردید جنگ تجاری به وجود آمده بین اتحادیه اروپا و آمریکاست.

وی یادآور شد: به صراحت نمی‌توانیم بگوییم که این وضعیت جدید بین آمریکا و اروپا چه تاثیری در روابط اتحادیه اروپا با دیگر کشورها خواهد داشت و باید صبر کرد و دید که نتیجه رفتارهای آمریکا در برابر اتحادیه اروپا چگونه به پیش می‌رود.

* تیم ملی کشتی

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه تیم ملی کشتی ایران تاکنون چندین بار با رژیم صهیونیستی هم گروه شده و به خاطر مسابقه ندادن از حضور در مسابقات انصراف داده و فیلا هم ایران را تهدید به تعلیق کرده و آیا دستگاه دیپلماسی در این زمینه اقدامی را صورت داده است؟ گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در مورد رژیم صهیونیستی مشخص بوده و است و این سیاست ادامه دارد.

وی بیان کرد: در مورد مباحثی که چند ماه پیش در مورد کشتی مطرح شد کارگروه‌هایی تشکیل شد و با رایزنی با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک موضوع را دنبال کردیم، ولی سیاست‌های ایران در مورد این موضوع مشخص است. در مورد برخی از مسائلی که توسط فدراسیون‌ها و دیگر افراد در بخش ورزش مطرح کرده‌اند و با ما مکاتباتی داشتند، پیگیری‌های لازم را داشته‌ایم و این پیگیری‌ها را ادامه می‌دهیم و تلاش می‌کنیم که به ورزشکاران‌ ایرانی در حوزه‌های مختلف تا جایی که امکان‌پذیر است کمک کنیم.

*سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران

وی درباره سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران نیز گفت: هنوز یک منبع رسمی و طرف ژاپنی به صورت رسمی چنین چیزی را مطرح نکرده ولی در آینده نه چندان دور هیأت‌هایی با ژاپن مبادله می‌کنیم که سطحش را نمی‌دانم و در سطوح پایین‌تر است ولی اینکه در آینده دورتر سفر نخست‌وزیر انجام شود اطلاع دقیقی ندارم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول