اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

اهدای عضو 3 مرگ مغزی اصفهانی به 10 نفر جان دوباره بخشید

مسؤول فراهم‌آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان گفت: در هفته گذشته با اهدای اعضای سه مورد مرگ مغزی در استان اصفهان، 10 نفر از مرگ نجات یافتند.

اهدای عضو 3 مرگ مغزی اصفهانی به 10 نفر جان دوباره بخشید

مریم خلیفه‌سلطانی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: در هفته گذشته با اهدای اعضای سه مورد مرگ مغزی در استان اصفهان، 10 نفر از مرگ نجات یافتند، اعضای اهدایی این سه نفر کلیه‌ها، کبد و پانکراس بوده است و قلب هیچ‌کدام مناسب پیوند نبود.

مسؤول فراهم‌آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) در ادامه گفت: محمدجواد حیدری 35 ساله ساکن شهرضا نیز در حادثه‌ای، خونریزی مغزی شد که منجر به مرگ مغزی او در بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) شهرضا شد و پس از اظهار رضایت خانواده برای تأیید مرگ مغزی و انجام مراحل قانونی به بیمارستان الزهرا(س) منتقل و در روز 17 خرداد ماه دو کلیه، کبد و پانکراس او به شیراز منتقل و پیوند شد.

وی افزود: حبیبه بیاتی 43 ساله ساکن یکی از روستاهای خوانسار در بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد بر اثر خونریزی مغزی دچار مرگ مغزی شد که پس از اعلام رضایت خانواده برای تأیید مرگ مغزی و انجام مراحل قانونی به بیمارستان الزهرا(س) منتقل و در روز 14 خرداد ماه دو کلیه و کبد او اهدا شد، دو کلیه به دو خانم در اصفهان پیوند و کبد به شیراز انتقال داده شد.

وی عنوان کرد: حمیدرضا طالبیان 36 ساله ساکن شاهین‌شهر نیز در بیمارستان گلدیس شاهین‌شهر به خاطر ایست قلبی تنفسی دچار مرگ مغزی شد و بعد از اعلام رضایت خانواده برای تأیید مرگ مغزی و انجام مراحل قانونی به بیمارستان الزهرا(س) انتقال داده و روز 17 خردادماه دو کلیه و کبد او به شیراز منتقل و پیوند شد.

خلیفه‌سلطانی خاطرنشان کرد: سال 96 در استان اصفهان 51 اهداکننده عضو و 121 عضو اهدایی یا دریافت‌کننده عضو و از ابتدای سال 97 تا به امروز 13 اهداکننده و 31 عضو اهدایی داشته‌ایم؛ در بین اعضای اهدایی، کلیه و پس از آن کبد بیشترین عضو اهدایی هستند و همچنین در ایران، استا‌ن‌های شیراز و تهران بیشترین اهداکننده را دارند.

* کلیه و کبد بیشترین عضو اهدایی هستند

وی در مورد اعضای قابل پیوند چنین بیان کرد: در دنیا 8 عضو، قابل پیوند هستند، این اعضا عبارتند از قلب، دو کلیه، دو ریه، کبد، پانکراس و روده؛ ولی پیدا کردن مورد مرگ مغزی که هر 8 عضوش مناسب پیوند باشد بسیار نادر است؛ همچنین بافت یا نسج‌های قرنیه، پوست، استخوان و دریچه‌های قلب هم قابل پیوند هستند، از هر مورد مرگ مغزی می‌توان 53 بافت پیوند کرد.

وی در مورد حال بیماران پس از پیوند اعضا چنین گفت: اگر پیوند انجام شده برای بیمار، پیوند مناسبی باشد، شرایط عمومی بیمار بسیار تغییر می‌کند و بهتر می‌شود، با این‌که مشکلات بیمار پس از پیوند به صفر نمی‌رسد ولی در حال حاضر تنها درمان نارسایی‌های پیشرفته اعضا مثل کبد و قلب، پیوند است؛ در بیماران با نارسایی کلیه، پیوند کلیه باعث افزایش کیفیت و طول عمر آن‌ها می‌شود. مسؤول فراهم‌آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در استان اصفهان، پیوند اعضای کلیه، قلب و کبد و  پیوند بافت‌ها یا نسوج قرنیه، پوست و استخوان انجام می‌شود.

خلیفه‌سلطانی اذعان کرد: با وجود این‌که اولویت زمانی یکی از مهم‌ترین پارامترها برای دریافت عضو پیوندی است ولی در مواردی که فرد متقاضی دریافت عضو، کودک یا مورد اورژانسی باشد، پیوند بدون در نظر گرفتن اولویت زمانی انجام می‌شود، علاوه‌ بر این پارامترهای دیگری مثل تطابق یا سازگاری بافتی، گروه خونی، سن، جنس، قد و... وجود دارد که تیم‌های پزشکی بررسی می‌کنند تا بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند.

* بیماری‌های خودایمنی مانع اهدای عضو نمی‌شوند

وی در مورد بیماری‌هایی که مانع اهدای عضو می‌شود اعلام کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی یا سرطان‌هایی که محدودند و گسترش نیافته‌اند، می‌توانند اهداکننده عضو باشند و فقط بیماران با عفونت‌های پیشرفته، سرطان‌های گسترش یافته و اچ.آی.وی نمی‌توانند عضوی اهدا کنند، تیم پزشکی از همه نظر فرد اهداکننده را بررسی می‌کند و اگر اعضایی از او دچار نارسایی باشد نمی‌توان آن عضو را پیوند کرد، به عنوان مثال شخصی با نارسایی کلیه نمی‌تواند کلیه خود را اهدا کند.

* روش‌های دریافت کارت اهدای عضو

مسؤول فراهم‌آوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) با بیان این‌که برای دریافت کارت اهدای عضو هیچ شرایط خاصی نیاز نیست، توصیه کرد: مردم می‌توانند برای ثبت نام کارت اهدای عضو به سایت ehda.centerکه مربوط به انجمن اهدای عضو ایرانیان است و یا با در دست داشتن کارت شناسایی به بیمارستان الزهرا(س)، اداره پیوند معاونت درمان مراجعه کنند و کارت اهدای عضو صادرشده را تحویل بگیرند.

* رضایت اولیای دم، شرط اصلی اهدای عضو

وی در پایان متذکر شد: در کشور ما با وجود کارت اهدای عضو فرد مرگ مغزی، حتماً رضایت اولیای دم هم نیاز است و در صورت عدم رضایت آن‌ها این اهدا انجام نمی‌شود، هر فردی که کارت اهدای عضو را دریافت می‌کند، در واقع تمایل خود را به اهدای عضو در صورت مرگ مغزی نشان می‌دهد و به عنوان وصیت فرد است، پس بهتر است خانواده فرد از این کار او مطلع باشند تا مثمرثمر واقع شود، خانواده وقتی بدانند که عزیزشان به صورت شفاهی یا با گرفتن کارت اهدای عضو، تمایل خود را اعلام کرده است، حتماً رضایت می‌دهند زیرا رضایت اولیای دم در هر شرایطی واجب است. 

 انتهای پیام/ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول