اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

افزایش اختلافات محور سعودی در منطقه با اردن بر سر «معامله قرن»

عربستان به نطر می‌رسد تحت هر شرایطی بر اجرای طرح موسوم به «معامله قرن» برای فیصله دادن به بحران فلسطین بدون احقاق حقوق مردم آن اصرار دارد؛ طرحی که اردن و تشکیلات خودگردان را به حاشیه می‌برد.

افزایش اختلافات محور سعودی در منطقه با اردن بر سر «معامله قرن»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع دیپلماتیک عربی از بروز اختلافات شدید میان عربستان، امارات و آمریکا از یک سو با اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین از سوی دیگر در خصوص پیش‌نویس طرح موسوم به «معامله قرن» خبر می‌دهند.

به نوشته پایگاه خبری العربی الجدید، طرحی که «جارد کوشنر» داماد دونالد ترامپ در خصوص حل و فصل بحران فلسطین ارائه داده، موجب بحران واقعی میان کشورهای عربی شده است و اردن در این میان خواستار گنجاندن اصلاحاتی در پیش‌نویس این طرح است که به نظارت اردن بر اماکن مقدس در شهر قدس و بخش قدیمی شهر مربوط می‌شود.

در این میان عربستان و امارات نیز، تمام و کمال طرح کوشنر و «جیسون گرینبلت» معاون ترامپ را پذیرفته‌اند؛ فردی که اخیرا به طور غیر رسمی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌وگو داشته است.

منابع دیپلماتیک همچنین گفته‌اند که «محمد بن سلمان» به کوشنر و گرینبلت قول داده است که موافقت اردن را در خصوص این طرح به دست آورد و همین مسأله شایعات در خصوص دست داشتن عربستان در تظاهرات ضد دولتی اخیر در اردن را قوت بخشیده است.

بنا بر این گزارش، بن سلمان و کوشنر توافق کرده‌اند که طرح «معامله قرن» به سرعت اجرا شود و در این میان داماد ترامپ نیز بتواند به علت اداره این پرونده مهم در داخل دولت جایگاه خود را محکم‌تر کند و در مقابل نیز آمریکا حمایت‌های گسترده‌ای از عربستان در قضیه جنگ یمن و تشکیل ائتلاف ضد ایرانی، انجام دهد.

طبق نوشته العربی الجدید، مصر در این میان تلاش دارد با احتیاط قدم بر دارد و بیشتر می‌خواهد تا به عنوان یک واسطه عمل کند تا اینکه یک طرف بحران باشد و در این میان نیز میلی به این ندارد که اردن به علت مخالفت خود با طرح معامله قرن، دچار مشکلات و بحران‌های اقتصادی شود.

معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه اسرائیل با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است.

در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود. بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخش‌هایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول می‌شود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز می‌شود.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول