به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مطالعه منتشر شده روز چهارشنبه در روزنامه «پیشرفتهای علمی» نشان داد که افزایش کربن دیاکسید با کاهش ارزش غذایی برنج از جمله ویتامینها و پروتئینها مرتبط است.
براساس گزارش خبرگزاری «شینهوا»، یک تیم تحقیقاتی گفت که انتظار میرود رشد برنج در غلظت دیاکسیدکربن هوا تا پایان قرن اخیر، با سطوح پایینی از 4 ویتامین اصلی B مواجه خواهد شد.
همچنین این یافتههای جدید، تحقیقات پیشین را در مورد برنجی که تحت تاثیر غلظت بالای کربن رشد کرده و دارای پروتئین، آهن و زینک کمتری بوده است را تایید میکند.
محققانی از استرالیا، چین، ژاپن و آمریکا این تحقیق را بر روی 18 نوع برنج انجام دادند که به طور میانگین کاهش ویتامینهای B1، B2، B5 و B9 را نشان میدهد. وجود این ویتامینها برای تبدیل مواد غذایی به انرژی در بدن ضروری است.
محققان میگویند این تغییرات در کیفیت تغذیهای برنج ممکن است باعث افزایش بیماری شود و رشد کودکان را تحت تاثیر قرار دهد؛ همچنین بیماری مالاریا و اسهال را نیز وخیمتر میکند.
انتهای پیام/