اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

چهارمحال و بختیاری

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد مطرح کرد

توصیه‌های غذایی برای روزه‌داران

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد به بیان توصیه‌های غذایی برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان پرداخت.

توصیه‌های غذایی برای روزه‌داران

پروین روغنی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با اشاره به اینکه در تغذیه صحیح ماه مبارک باید اصل تنوع و تعادل اجرا شود، اظهار کرد: تنوع به معنی استفاده از گروه‌های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزی‌ها، میوه‌ها  و گروه گوشت و جایگزین آن‌ها و تعادل به معنی استفاده از تمامی گروه‌های غذایی به مقدار کافی و پرهیز از پرخوری و کم‌خوری است.

وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف غذا در سه وعده افطار، شام و سحری باید رعایت شود، افزود: با توجه به اینکه فاصله افطار تا سحری کم است باید یک شام سبک در این بین مصرف شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد اضافه کرد: غذاهایی که در وعده افطار مصرف می‌شود باید غذاهای سبک و مختصر شامل گروه‌های شیر و لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر، میوه و سبزیجات، نان و غلات باشد و برای افزایش قند خون نیز مصرف نان، سبزی، پنیر، شیرگرم و شیربرنج توصیه می‌شود.

روغنی ادامه داد: استفاده از موادغذایی آبکی مثل آش کم حبوبات و سوپ کم‌چرب، حلیم بدون روغن و مایعات در سحر برای تعادل آب و مواد معدنی در فرد روزه‌دار توصیه‌ می‌شود.

وی با بیان اینکه روزه‌داران باید در زمان بین افطار و سحری سبزی و میوه مصرف کنند، گفت: فیبر موجود در سبزی و صیفی آب بدن فرد را تأمین می‌کنند، می‌تواند برای سلامت دستگاه گوارش مناسب باشد و از بروز یبوست جلوگیری ‌کند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه مصرف غذاهای شیرین در هنگام سحر اصلاً توصیه نمی‌شود، افزود: مصرف این غذاها باعث تحریک انسولین تحریک می‌شود، ورود سریع قندخون به سلول‌ها افت قند و گرسنگی طی روز را در پی دارد.

روغنی با بیان عادت بد غذایی مصرف آب و نوشیدنی سرد در هنگام افطار، اضافه کرد: توصیه می‌شود در هنگام افطار نوشیدنی‌های گرم مثل چایی کم‌رنگ، آب‌جوش، شیر گرم به همراه کشمش و خرما مصرف شود.

وی ادامه داد: در وعده سحر و افطار از پرخوری اجتناب شود، استفاده زیاد از زولبیا و بامیه باعث اضافه وزن و تشنگی در طول روز می‌شود، مصرف آب زیاد هنگام افطار نیز اختلال در هضم غذا رادر پی دارد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد گفت: برای وعده افطار چای کم‌رنگ، شیر گرم و آبجوش به همراه خرما و کشمش و بعد از نان‌های سبوس‌دار همراه گوجه، کشمش، گردو، فرنی و شیربرنج توصیه می‌شود.

روغنی افزود: در وعده شام که بعد از دو ساعت از افطار است نیز مصرف غذای کم چرب و ساده مانند خوراک لوبیا، عدسی، آش کم حبوبات مناسب است؛ مصرف بلافاصله چای بعد از شام جذب آهن را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بین وعده‌های افطار، شام و سحر مصرف میوه و سبزیجات توصیه می‌شود، اضافه کرد: در سحری مانند وعده نهار، مصرف انواع چلو خورشت، پلوها و مقدار کمی مرغ و ماهی مناسب است.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد ادامه داد: در وعده سحر غذا نباید پروتئین بالا داشته باشد چون تشنگی در طول روز را به دنبال دارد و حداقل از گروه‌های سبزیجات مانند سبزی خوردن و کاهو استفاده شود.

انتهای پیام/68027/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول