پروین روغنی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با اشاره به اینکه در تغذیه صحیح ماه مبارک باید اصل تنوع و تعادل اجرا شود، اظهار کرد: تنوع به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزیها، میوهها و گروه گوشت و جایگزین آنها و تعادل به معنی استفاده از تمامی گروههای غذایی به مقدار کافی و پرهیز از پرخوری و کمخوری است.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف غذا در سه وعده افطار، شام و سحری باید رعایت شود، افزود: با توجه به اینکه فاصله افطار تا سحری کم است باید یک شام سبک در این بین مصرف شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد اضافه کرد: غذاهایی که در وعده افطار مصرف میشود باید غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای شیر و لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر، میوه و سبزیجات، نان و غلات باشد و برای افزایش قند خون نیز مصرف نان، سبزی، پنیر، شیرگرم و شیربرنج توصیه میشود.
روغنی ادامه داد: استفاده از موادغذایی آبکی مثل آش کم حبوبات و سوپ کمچرب، حلیم بدون روغن و مایعات در سحر برای تعادل آب و مواد معدنی در فرد روزهدار توصیه میشود.
وی با بیان اینکه روزهداران باید در زمان بین افطار و سحری سبزی و میوه مصرف کنند، گفت: فیبر موجود در سبزی و صیفی آب بدن فرد را تأمین میکنند، میتواند برای سلامت دستگاه گوارش مناسب باشد و از بروز یبوست جلوگیری کند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه مصرف غذاهای شیرین در هنگام سحر اصلاً توصیه نمیشود، افزود: مصرف این غذاها باعث تحریک انسولین تحریک میشود، ورود سریع قندخون به سلولها افت قند و گرسنگی طی روز را در پی دارد.
روغنی با بیان عادت بد غذایی مصرف آب و نوشیدنی سرد در هنگام افطار، اضافه کرد: توصیه میشود در هنگام افطار نوشیدنیهای گرم مثل چایی کمرنگ، آبجوش، شیر گرم به همراه کشمش و خرما مصرف شود.
وی ادامه داد: در وعده سحر و افطار از پرخوری اجتناب شود، استفاده زیاد از زولبیا و بامیه باعث اضافه وزن و تشنگی در طول روز میشود، مصرف آب زیاد هنگام افطار نیز اختلال در هضم غذا رادر پی دارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد گفت: برای وعده افطار چای کمرنگ، شیر گرم و آبجوش به همراه خرما و کشمش و بعد از نانهای سبوسدار همراه گوجه، کشمش، گردو، فرنی و شیربرنج توصیه میشود.
روغنی افزود: در وعده شام که بعد از دو ساعت از افطار است نیز مصرف غذای کم چرب و ساده مانند خوراک لوبیا، عدسی، آش کم حبوبات مناسب است؛ مصرف بلافاصله چای بعد از شام جذب آهن را کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه بین وعدههای افطار، شام و سحر مصرف میوه و سبزیجات توصیه میشود، اضافه کرد: در سحری مانند وعده نهار، مصرف انواع چلو خورشت، پلوها و مقدار کمی مرغ و ماهی مناسب است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد ادامه داد: در وعده سحر غذا نباید پروتئین بالا داشته باشد چون تشنگی در طول روز را به دنبال دارد و حداقل از گروههای سبزیجات مانند سبزی خوردن و کاهو استفاده شود.
انتهای پیام/68027/