به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مصطفی قانعی در نشست خبری انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند اظهار داشت: در حال حاضر سلامت بخشی داشته که از مردم دعوت میکند با مصرف غذاها و دمنوشها طبابت دریافت کنند و از طرفی طب مدرن معتقد است که داروها درمان انجام میدهند و علمی به اسم پروبیوتیک بین این دو بخش آمده و توصیه میکند که از طریق باکتریهای مفید افراد سلامت خود را تأمین کنند.
وی افزود: در حال حاضر مشخص شده که مدیریت و فرماندهی سلامت انسان بر عهده باکتریهایی بوده که مفید هستند و در روده استقرار دارند،همچنین کل موجودات زنده اگر مسئله باکتریهای مفید در آنها مدنظر قرار گیرد هم بهرهوری اقتصادی و هم موضوعات مرتبط با سلامت با موفقیتهای زیادی حاصل میشود.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری کشور با اشاره به اینکه در کشور ما علم پروبیوتیک خیلی رشد نکرده و مردم از این رخداد علمی بزرگ چندان مطلع نیستند، گفت: در یک دهه آینده بسیاری از طبابتها توسط پروبیوتیکها انجام میگیرد و این مسئله اهمیت توجه به این موضوع را نشان میدهد.
قانعی در ادامه گفت:چاقی یکی از علل مشکلساز در جامعه امروزه بوده که به دلیل سبک استفاده از غذاهای ناسالم حاصل شده است و به دلیل اینکه مردم به دنبال مصرف غذاهای خوشطعم هستند سبک غذاییشان عوض شده در حالی که راهحل این مسئله استفاده از غذاهای خوشطعم بدون عارضه است که با ورود به مباحثی مثل پروبیوتیکها میتوان به این موضوعات دست یافت.
وی با اشاره به اینکه هر چه مصرف پروبیوتیک در کشور بیشتر شود شرکتها نیز به دنبال تولیدات بیشتری خواهند بود و اگر مصرف نباشد ریشه پروبیوتیک در ایران خشک میشود، گفت: اگر بخواهیم دیابت، بیماری های قلبی عروقی و چاقی را پیشگیری کنیم باید به سبک زندگی سالم از جمله مصرف غذاهای سالم و تحرک توجه داشته باشیم.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری کشور بیان داشت: بهرهمندی از طب پزشکی شخصی سبب میشود که ژنهای افراد بررسی شود و افراد به این مسئله مهم دست یابند که چقدر مستعد بیماریهای مختلف از جمله ابتلا به دیابت، سکتههای زودرس و سرطان روده بزرگ هستند و پس از آن با بهرهمندی از پروبیوتیکها در پیشگیری از این بیماریها اقدام کنیم و در واقع خطر این بیماریها را با مدیریت باکتریهای مفید به میزان چشمگیری کاهش دهیم.
انتهای پیام/