اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

کرمانشاه

رئیس شبکه دامپزشکی جوانرود خبر داد

برگزاری 3 کلاس آموزشی ترویجی تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو در جوانرود

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان جوانرود از برگزاری سه دوره کلاس‌های آموزشی ترویجی مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو در این شهرستان خبر داد.

برگزاری 3 کلاس آموزشی ترویجی تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو در جوانرود

به گزارش خبرگزاری فارس ازکرمانشاه، احمد امیری پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه، اظهار داشت: با توجه به شروع فصل تزاید و تکثیر کنه‌ها به عنوان ناقل بیماری مشترک بین انسان و دام تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو، دو دوره کلاس‌های آموزشی در شهرستان جوانرود برگزار شد.

رئیس شبکه دامپزشکی جوانرود افزود: با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای برای اهالی روستا به ویژه دامداران کلاس آموزشی راه‌های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا با هماهنگی مرکز بهداشت شهرستان جوانرود به‌ویژه کارشناسان مسؤول بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها با دعوت از صنوف قصابی‌ها، کبابی‌ها و رستوران‌داران در سطح شهرستان در محل سالن جلسات مرکز بهداشت برگزار و در خصوص بیماری مذکور و راه‌های پیشگیری و مقابله با بیماری توضیحات لازم ارایه شد.

امیری با اشاره به برگزاری یک کلاس آموزشی دیگر در این زمینه، گفت: با هماهنگی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود و با دعوت از اداره‌های ذی‌ربط از جمله منابع طبیعی، امور عشایری و تعاون روستایی و نیز تمامی پرسنل جهاد کشاورزی در محل نمازخانه جهاد کشاورزی شهرستان یک کلاس آموزشی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برگزار شد.

به گفته این مسؤول در این سه دوره ی آموزشی برگزار شده در مجموعا 170 نفر شرکت کردند.

امیری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو(cchf) را یکی از بیماری‌های حاد و مشترک بین انسان و دام برشمرد و افزود: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده، کشتار غیرمجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده‌، خون و مایعات بدن دام آلوده می‌تواند به انسان منتقل شود.

وی یادآور شد: بیماری در دام جز تب خفیف و گذرا علامت دیگری ندارد و  پرندگان نیز به جز شترمرغ به عفونت مقاوم هستند.

رئیس شبکه دامپزشکی جوانرود کشاورزان، دامداران، چوبداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه و تمام افرادی که به نحوی با دام یا محصولات خام دامی سروکار دارند را جزو گروه‌های در معرض خطر بیماری عنوان کرد.

وی جداسازی محل نگهداری دام از محل زندگی، بهسازی جایگاه نگهداری دام، سم‌پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام، تدابیر لازم برای محافظت از گزیده شدن توسط کنه ناقل، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام و عدم خرید گوشت از این مراکز را از جمله راه‌های مقابله و پیشگیری از این بیماری برشمرد.

به گفته امیری، نگهداری لاشه دام کشتار شده پس از کشتار به مدت 24 ساعت در دمای یخچال(صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد) با ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی سبب ایجاد جمود نعشی و کاهش pH سبب از بین رفتن ویروس می‌شود که بعد از این مدت می‌توان گوشت را مصرف کرد.

انتهای پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول