اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

مخبر دزفولی تاکید کرد

گرامیداشت جندی شاپور به معنای گرامیداشت سابقه علمی تمدن اسلامی ایرانی است

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: جندی شاپور یک نماد تمدنی در سطح بین المللی است و این نماد ابعاد ناشناخته فراوانی دارد و باید برای شناخت تک تک ابعاد این جریان تمدنی عظیم برنامه ریزی شود.

گرامیداشت جندی شاپور به معنای گرامیداشت سابقه علمی تمدن اسلامی ایرانی است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، دومین روز کنگره بین‌المللی جندی شاپور، با حضور محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دانشگاه صنعتی جندی شاپور برگزار شد.

 مخبر دزفولی در این کنگره در سخنانی ضمن تاکید بر لزوم پاسداشت میراث علمی و فرهنگی تمدن اسلامی ایرانی گفت: جندی شاپور یک نماد تمدنی در سطح بین المللی است و این نماد ابعاد ناشناخته فراوانی دارد و باید برای شناخت تک تک ابعاد این جریان تمدنی عظیم برنامه ریزی شود.

وی افزود: اینکه جندی شاپور یک مجموعه علمی و یک شهر دانشگاهی بوده ولی متاسفانه عده‌ای با اغراض ناپسند قصد دارند جندی شاپور را کوچک جلوه دهند درحالی که بزرگی و عظمت این مجموعه با آکادمی افلاطون  نیز قابل مقایسه نیست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آنچه مسلم است جریان علمی جندی شاپور به مثابه یک شهر بزرگ دانشگاهی، از مولفه‌هایی مانند جریان داشتن فضای نقد آزاد علمی برخوردار بوده است.

مخبر دزفولی با اشاره برخی اختلافات طبقاتی موجود در جامعه تحت سیطره ساسانیان، گفت: اما تاریخ نشان می دهد در جندی شاپور از نظر وجود امکانات برابر برای تحصیل علم و دانش محدودیتی از منظر طبقه اجتماعی، دین وجود نداشته است.

وی افزود: هر چند پزشکی در دانشگاه جندی شاپور نقش محوری را داشته، اما در احیای این مرکز بزرگ علمی و با سابقه نباید سایر علوم مغفول بمانند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: بعد از ورود دین مبین اسلام به ایران و با توجه به نگاه این دین الهی به علم و دانش، نه تنها به دانشگاه جندی شاپور بی توجهی نشد بلکه این دانشگاه و مرکز علمی بزرگ توانست در این تمدن و به ویژه در دوره نهضت ترجمه متون تمدن‌های دیگر به زبان عربی نقش به سزایی داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به نقش دانشگاه جندی شاپور در شکل گیری مراکز علمی در تمدن اسلامی گفت: بیت الحکمه در بغداد و بسیاری مراکز علمی دیگر ریشه در این مرکز علمی بزرگ دارند.

وی افزود: نظام و ساختار تربیت دانشجو در جندی شاپور موضوع مهم دیگری است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ابعاد پژوهشی دانشگاه جندی شاپور ادامه داد:  کتابخانه بزرگ دانشگاه جندی شاپور در دوره خود در جهان کم نظیر بوده و اگر کتابخانه فاطمیون در مصر توانست یک میلیون کتاب را در خود جای بدهد؛ قطعا با استفاده از این سابقه و تجربه، موفق به این کار شده است.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به استفاده تمدن غرب از دستاوردهای علمی تمدن اسلامی گفت: برگ برگ تاریخ علم مشحون از خدمات علمی مسلمین به کل بشریت است.

وی افزود: در دوران شکل گیری و تجدید حیات تمدن نوین اسلامی به برکت انقلاب اسلامی نیز امروز کشورمان پیشقراول تولید علم در جهان است.

دکتر مخبر دزفولی ادامه داد: در اوایل دهه 90 میلادی، سهم تولید علم کشورمان در جهان 0/03 درصد بود اما امروز این سهم به 1/5 درصد رسیده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستیابی دانشمندان کشورمان به بسیاری از حوزه‌های نوین علم و فناوری در جهان گفت: در زمینه هسته‌ای، علوم پزشکی، فیزیک، فناوری‌های پیشرفته دانشمندان کشورمان توانستند سد های ایجاد شده در مسیر پیشرفت علمی کشور را بشکنند و به این دستاوردهای اعجاب انگیز دست پیدا کنند.

وی افزود: بسیاری از مراکز علم سنجی به ظاهر بی طرف ولی در واقع مغرض نیز بالاجبار به پیشرفت‌های علمی کشورمان اعتراف کرده‌‍‌اند و با همان نگاه مغرضانه خود این پیشرفت‌ها را خطر برای یکه تازی غربی‌ها دانسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: یکی از همین مراکز علم سنجی اعلام کرده بود، از میان سه جنگی که در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس اتفاق افتاده، ایران تنها کشوری بوده که سربلند بیرون آمده است.

مخبر دزفولی در تشریح عوامل موفقیت‌های علمی کشور  گفت: نیروی انسانی توانمند، متخصص و متعهد ریشه و بنیان این پیشرفت‌های علمی کشورمان است.

وی افزود: زمانی در این کشور پزشک از هند و بنگلادش وارد می شد، اما امروز دانشمندان ایرانی در سلول‌های بنیادین و زیست فناوری در جهان صاحب سخن و نظریه هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: تقویت اعتماد به نفس و ترویج گفتمان مبارک ما می‌توانیم تنها کلید استمرار و تداوم این پیشرفت‌ها علمی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این موضوع که باید برای استمرار این پیشرفت‌ها سابقه درخشان علم کشور بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، گفت: گرامیداشت جندی شاپور در همین راستا صورت گرفته است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول