اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی  /  سایر حوزه ها

قاسمی در نشست هفتگی با خبرنگاران و در پاسخ به فارس/١

سفر ظریف به بیروت، بخارست، پراگ و براتیسلاوا/ ارتقای روابط ایران و چک از کاردار به سفیر

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که براساس تفاهمات ماه‌های گذشته قرار شد روابط ایران و جمهوری چک از کاردار به سفیر ارتقا یابد و کارداران دو کشور به عنوان سفیر معرفی شدند.

سفر ظریف به بیروت، بخارست، پراگ و براتیسلاوا/ ارتقای روابط ایران و چک از کاردار به سفیر

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به سؤالات آنها پاسخ داد.

*سفر امروز ظریف به بیروت

قاسمی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه به بیروت عنوان کرد که وزیر خارجه بعدازظهر امروز (دوشنبه) به لبنان سفر می‌کند و طی امروز و فردا با مقامات این کشور دیدار خواهد کرد.

وی افزود: این سفر طی روزهای گذشته مطرح بود بخصوص بعد از انتخاب رئیس جمهور لبنان و مناسبات فیمابین دو کشور و رایزنی‌های مستمری که بین دو کشور است و شرایط جدید در لبنان ایجاب می‌کرد سفری به بیروت انجام شود و ضمن دیدار با رئیس جمهور و سایر مقامات و گروه‌ها، احزاب و شخصیت‌ها، مجددا مسائل دوجانبه خود را مورد پیگرد قرار دهیم و مسائل منطقه و آخرین تحولات منطقه که بخصوص بحث سوریه می‌‌تواند یکی از آنها باشد مورد تبادل نظر قرار دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان لبنان را کشوری بسیار اثربخش و تاثیرگذار در تحولات منطقه خواند و افزود: ما بر اثربخشی و تاثیرگذاری این کشور در منطقه واقف بودیم و همواره تماس‌ها و رایزنی‌های خودمان را به شکل مختلف و سطوح مختلف همواره داشتیم و هیچگاه این رایزنی‌ها متوقف نشده است.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان ادامه داد: در این دوران با توجه به وضعیت جدید قرار شد آقای ظریف به لبنان سفر کند و برای امروز و فردا این تاریخ تنظیم شد و ایشان تا فردا بعدازظهر در بیروت خواهد بود و با رئیس جمهور و دیگر مقامات گفت‌وگو خواهد کرد.

*سفر وزیر خارجه به رومانی، چک و اسلواکی

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره سفر ظریف به سه کشور اروپایی و اینکه آیا سطح روابط ایران و چک قرار است از کاردار به سفیر ارتقا یابد؟ عنوان کرد: وزیر خارجه در ادامه سفر به بیروت به سه کشور اروپای شرقی شامل رومانی، چک و از آنجا به اسلواکی سفر می‌کند.

قاسمی به روابط ایران با این سه کشور اشاره کرد و ادامه داد: با این کشورها در شرق اروپا از گذشته همکاری‌های بسیاری خوبی داشتیم و با جمهوری چک نیز همکاری‌های صنعتی، فنی و اقتصادی داشتیم. در چهار دهه پیش بخش زیادی از صنایع ما از ماشین آلات چک استفاده می‌کردند.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: این سفر در ادامه سفرهای دوره‌ای وزیر خارجه انجام می‌شود. این سفر را مثبت می‌دانم و امیدوارم در این برهه روابطمان را با کشورهایی که در گذشته روابط اقتصادی بسیار گسترده‌ای داشتیم مجدداً در ریل خود قرار دهیم و به حرکت در آوریم، چون آنها از پتانسیل‌های خوبی برخوردار هستند و می‌توانند در جهات مختلفی مکمل کار ما باشند و بالعکس.

*ارتقای روابط تهران و پراگ از سطح کاردار به سفیر

وی درباره مناسبات تهران و چک عنوان کرد: به دلایل مختلف طی سالیان زیاد سطح روابط ما با این کشور در سطح کاردار باقی ماند و براساس تفاهماتی که ماه‌های گذشته صورت گرفت و با توجه به علاقه‌مندی دو کشور، قرار شد روابط را به سطح سفیر ارتقا بدهیم و این تفاهم صورت گرفته و در حال تحقق است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: کاردار فعلی چک در تهران از سوی دولت متبوعش به عنوان سفیر معرفی شده است و ما نیز کاردار ایران در پراگ را نیز به عنوان سفیر در چک مشخص و معرفی کردیم که ادامه ماموریت خود را در سطح سفیر ادامه خواهند داد و ما روابط مان را در سطح سفیر خواهیم داشت.

وی گفت: اگرچه ما پیش از این روابط را داشتیم و همکاری‌ها برقرار بود ولی امیدواریم با این تلاش بتوانیم با کشور چک در سطح عالی‌تر تفاهم و همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشیم.

*پیگیر وضعیت صیادان ایرانی در سومالی هستیم

وی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری‌های وزارت خارجه در خصوص اسارت 600 روزه ٢١ صیاد ایرانی توسط دزدان سومالی گفت: ما با سومالی رابطه نداریم و قطع رابطه هستیم، دولت کارآمدی در سومالی وجود ندارد و همانگونه که شما اشاره کردید تعداد روزهای اسارت که بیان کردید مورد تایید است و خبر را تایید می‌کنم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: تلاش‌های بسیاری توسط وزارت خارجه و سایر نهادها طی این مدت برای آزادی این عزیزان صورت گرفته است، متاسفانه چون گروگان‌گیرها دزدان دریایی با ویژگی‌های خاص خود و در منطقه مشخص هستند این امر کار را مقداری دشوار می‌کند و بر حساسیت موضوع می‌افزاید.

قاسمی با تاکید بر اینکه در اینگونه موارد برای حفظ جان اتباع خود باید با درایت و ظرافت برخورد کرد، افزود: شاید خبردهی و خبررسانی در این خصوص خیلی به مصلحت و به نفع افراد گرفتار در دام دزدان دریایی نباشد.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه گفتید کمپینی در این خصوص تشکیل شده و موضوع خبررسانی شده است من در همین حد اکتفا می‌کنم و می‌گویم که وزارت خارجه و سایر نهادها در حال پیگیری موضوع هستند اما موضوع پیچیده‌ای است و ساده نیست و ما با تمام توان و تلاش خود می‌کوشیم تا باقی‌مانده این افراد به کشور بازگردند و با تلاش‌هایی که تاکنون صورت گرفته تعدادی از این افراد در طی ماه‌های گذشته آزاد شده‌اند و این تلاش‌ها باید با جدیت و همت والا ادامه پیدا کند و انشاالله به نتیجه مطلوب برسد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که چه کسی مسئول رسیدگی به این امر است، گفت: در مجموع جمهوری اسلامی ایران مسئول رسیدگی به این موضوع است و تقسیم وظایفی براساس شرح وظایف نهادهای مختلف بین آنها وجود دارد و همه آنها این موضوع را پیگیری می‌کنند و امیدواریم با توجه به حساسیت موضوع همه ما در زمان مناسب اطلاع‌رسانی لازم را داشته باشیم.

قاسمی با تاکید بر پیچیدگی این موضوع اظهار داشت: با توجه به حساسیت موضوع و جان انسان‌هایی که در گرو گروگان‌گیر‌ها است اجازه بدهید در همین حد بسنده کنم و بگویم که این موضوعی فراموش شده و بدون پیگیری باقی‌مانده نیست و وزرات خارجه به سهم خود و همچنین سایر ارگان‌ها در تلاش هستند که این موضوع را به شکل مطلوب حل کنند.

* سفر هیأتی از پارلمان اسرائیل به روسیه

وی در پاسخ به سوالی در خصوص سفر هیأتی از پارلمان اسرائیل به روسیه گفت: هیأت‌های زیادی ممکن است بین مسکو و تل‌آویو رفت و آمد بکنند، مسائل و روابط خودشان را دارند و ما از آن اطلاع زیادی نداریم و مسئله‌ای نیست که من در خصوص آن اظهار نظر کنم و بخواهم چیزی بر اطلاعاتی که خود شما دارید اضافه کنم.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: مسأله غریبی نیست و به هر حال فدراسیون روسیه با رژیم اشغالگر قدس روابط سیاسی دارد و هر از گاهی هیأت‌های سیاسی بین آنها مبادله می‌شوند و با هم رایزنی و مذاکره دارند و این موضوع به خود آنها مربوط است. 

* قطعنامه پارلمان اروپا

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مناسبات ایران و اتحادیه اروپا و تصویب سند راهبردی پارلمان اروپا و ورود روابط ایران و این اتحادیه به مرحله جدید عنوان کرد: با تجربه‌ای که ما اتحادیه اروپا داریم، قطعنامه پارلمان اروپا در نوع خود قطعنامه جدید و کم‌نظیری بود.

وی با بیان اینکه این قطعنامه در بیش از 30 بند تنظیم شده است، اظهار داشت: در این قطعنامه موضوعات مربوط به پارلمان و ایران به طور مفصل مطرح شده است و قطعنامه دارای بندهای مثبت و منفی بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در برخی از بندها به دقت و با شناخت بسیاری در مورد مسائل خارجی و داخلی ایران صحبت شده بود که به نظر می‌رسید با مطالعه بهتری این کار صورت گرفته است.

قاسمی خاطرنشان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا دارای نقاط منفی و نکات غیرواقعبینانه‌ای بود که از نظر ما رد شدنی و غیرقابل قبول است، ولی مجموعه‌ای از نکات منفی و مثبت بود و از جامعیت بالایی برخوردار بود و با رای اکثریت اعضای پارلمان به تصویب رسید ولی قطعنامه‌های پارلمان اروپا ضمانت اجرایی ندارد و بیشتر شکل توصیه‌ای خواهد داشت و می‌تواند آثار روانی خود را بر نهادهای اروپایی و افکار عمومی و حتی فراتر از اروپا بگذارد.

وی افزود: قطعنامه‌ای با این ویژگی‌ها با نکات مثبت و منفی بود که هر کدام را در جای خودش می‌توان بررسی کرد.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در عین حال یادآور شد: ولی روابط ما با اتحادیه اروپا به قطعنامه اخیر برنمی‌گردد. قطعنامه‌ در ادامه قطعنامه‌هایی است که وجود داشته ولی با یک چارچوب و بندهای جدید و با واقع بینی جدید درباره نقش سازنده و ضد تروریستی و ثبات بخشی ایران در منطقه و دیگر ویژگی‌های مثبتی که درباره ایران وجود داشته که با کمی تغییر در گذشته، امروز با دقت بیشتری مورد توجه قرار گرفته است.

قاسمی اضافه کرد: روابط ما با اروپا قدیمی و دیرینه که به چند دهه گذشته و حتی به قبل از تشکیل این اتحادیه برمی‌گردد. در دوران بازار مشترک اروپا ما این روابط را داشتیم و بعدا به روابط با اتحادیه اروپا تغییر یافت. در این مدت مذاکرات انتقادی و مذاکرات فراگیر و سازنده‌ای در مقاطعی داشتیم و بعد از اجرای تحریم‌های ظالمانه شورای امنیت، این مذاکرات قطع شد.

وی گفت: قرار است تماس‌های منظم و مستمر را به تناوب در تهران و بروکسل داشته باشیم و نخستین نشست ایران و اتحادیه اروپا در سطح معاونان (معاون وزیر خارجه ایران و معاون وزیر اتحادیه اروپایی) روز چهارشنبه در بروکسل برگزار می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: دستور کار این نشست مشخص است و نکات متنوع و متعددی که در روابط ما و مسائل بین ما و اتحادیه اروپا مطرح است در این نشست بررسی خواهد شد. مسائلی را ما داریم و مسائلی هم آنها دارند که دنبال خواهند کرد.

وی گفت: کار با اتحادیه اروپا دشوار و از پیچیدگی‌های خود برخوردار است و دارای بوروکراسی خاص خود است و عمدتا آنچه ما تجربه کردیم این است که مذاکرات عمدتا طولانی‌مدت، زمانبر و تا حدی از پیچیدگی‌ها برخوردار است، ولی ما نفس و آغاز مذاکرات را مثبت می‌دانیم و امیدواریم در نشست‌های رو در رو و منظم بتوانیم بر چالش‌هایی که بین ما و آنها وجود دارد فائق بیاییم و بتوانیم خطوط و منافع مشترک بیشتری را برای همکاری‌های آتی تعریف کنیم.

* استقرار دفتر اتحادیه اروپا در ایران در حال بررسی/بعید می‌دانم به زودی تاسیس شود

قاسمی در خصوص استقرار دفتر اتحادیه اروپا در ایران نیز گفت: از یک سال پیش بحث ایجاد این دفتر مجددا توسط اتحادیه مطرح شد. البته ما دفترمان را از قبل از انقلاب در بروکسل داشتیم و سفارت ما در بروکسل عهده‌دار کار با بازار مشترک اتحادیه اروپا و سپس اتحادیه اروپا بوده است و امروز نیز این کار را انجام می‌دهد.

وی افزود: بحث باز شدن دفتر اتحادیه توسط طرف اروپایی مطرح شده و در ایران در حال بررسی است. ما هیچ زمان مشخصی را برای باز شدن دفتر نداریم، باید مذاکرات انجام شود و بعدا نتایج بررسی به ما خواهد گفت که در چه وضعیتی خواهیم بود و با دفتر چگونه برخورد خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: بیش از 140 دفتر توسط اتحادیه اروپا در نقاط جهان در حال فعالیت است و این بدان معنا نیست که اتحادیه اروپا در ایران فعالیت نمی‌کند. حدود 27 عضو در اتحادیه هستند که تعداد زیادی از این کشورها در تهران سفارت دارند و کشورهای اروپایی می‌توانند به صورت مجزا و تقسیم‌بندی‌های خاص اموری که به اتحادیه مربوط می‌شود را دنبال کنند.

وی ادامه داد: در گذشته کشورهایی که رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا بودند امور مربوط به اتحادیه را در تهران از جمله نشست‌ها، مذاکرات و رفت‌ و آمدها دنبال می‌کردند.

قاسمی خطاب به خبرنگار افزود: موضوع دفتر آنگونه که شما عنوان کردید بحثی تمام شده است، این گونه نیست. این موضوعی است که مطرح شده و در حال بررسی هستیم و در سطح کارشناسی و سطوح عالی‌تر بررسی خواهیم کرد و نهایتا تصمیم خواهیم گرفت.

وی گفت: این تصور که چنین دفتری در کوتاه مدت در تهران افتتاح شود، بعید می‌دانم به خصوص با توجه به بوروکراسی حاکم بر اتحادیه و علاوه بر آن این موضوعی است که ما درباره آن نظر داریم و باید آن را مطالعه کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره انتشار خبری در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه دفتر اتحادیه اروپا به زودی در تهران تاسیس می‌شود، عنوان کرد: این خبر را در رسانه‌ها مشاهده کردم. من این خبر را تأیید نمی‌کنم و چنین چیزی نیست و کار زمانبر است و ما هنوز نظر دقیق و جامع کشور را در این خصوص نداریم.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول