اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

سیر صعودی طلاق در خراسان جنوبی/ قبح طلاق شکسته شد

قبح طلاق در گذشته بسیار بالا بود به طوری که آن را نحس می‌دانستند اما امروزه به سبب تفکرات بیهوده و توقعات نابجا زندگی‌ها متلاشی می‌شود و به راحتی راهی دادگاه شده و طلاق می‌گیرند.

سیر صعودی طلاق در خراسان جنوبی/ قبح طلاق شکسته شد

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، طلاق یکی از پدیده‌های شومی است که امروزه به وفور در جامعه دیده می‌شود و علت‌های آن گوناگون و گاه بی‌ارزش است.

قبح طلاق در گذشته بسیار بالا بود به طوری که آن را نحس می‌دانستند و همسران به ندرت از یکدیگر جدا می‌شدند.

زن و شوهرهای قدیمی حتی در شرایط سخت هم با همدیگر و در کنار هم گذران زندگی می‌کردند اما امروز به سبب تفکرات بیهوده و توقعات نابجا زندگی‌ها از هم متلاشی می‌شود و به راحتی راهی دادگاه شده و طلاق می‌گیرند.

در برخی موارد دیده شده است که زن و شوهر به سبب یک دعوای کوچک با یکدیگر درگیر شده و تقاضای جدایی می‌کنند.

گاه دو نفر بعد از چند سال زندگی مشترک تازه متوجه می‌شوند که به یکدیگر علاقه ندارند و باید طلاق بگیرند وگرنه در زندگی دچار ضربات روحی می‌شوند.

گاهی طلاق به سبب عدم بلوغ فکری زن و مرد اتفاق می‌افتد و این مورد بیشتر در آشنایی‌های خیابانی که در مدت کوتاهی منجر به ازدواج می‌شود، دیده می‌شود؛ دو نفر در کوچه و خیابان بدون آگاهی‌ لازم با یکدیگر آشنا می‌شوند و اقدام به آغاز زندگی می‌‌کنند و البته با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از وسایل ارتباط جمعی برقراری ارتباطات غیراخلاقی در این گونه موارد بیشتر شده و دختران و پسران به سادگی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند.

و اما مثال‌ها در این موارد بسیار است، ما باید از گذشتگان خود درس بگیرم که در شرایط سخت همراه با نبود امکانات، زندگی مشترک خود را به راحتی تباه نمی‌کردند و تا انتها آن را حفظ می‌کردند.

برخی از افراد معتقدند در گذشته به سبب نبود امکانات زن و مرد باید در کنار یکدیگر فعالیت می‌کردند تا بتوانند امرار معاش کنند بنابراین زن و مرد وقت اینکه از یکدیگر ایراد بگیرند را نداشتند ولی امروز با ازدواج دو نفر تمام امکانات و رفاهیات برای آنها فراهم می‌شود و دغدغه تامین هیچ امکاناتی را ندارند، بنابراین به دنبال بهانه‌جویی بوده و از هم ایراد می‌گیرند!

و البته شاید این امر درست باشد، چراکه در برخی از موارد طلاق به سبب علت‌های بی‌معنی مانند کمبود پول، ورشکستگی مرد، نبود امکانات رفاهی مانند اقوام و چشم و هم‌چشمی اتفاق می‌افتد.

و البته طلاق همیشه مضر و بد نیست در برخی موارد نیاز به جدایی وجود دارد که آن موارد بسیار اندک است که از جمله آن بزهکاری زن یا مرد را می‌توان نام برد.

خراسان جنوبی که یکی از استان‌های شرقی کشور است و نسبت به سایر استان‌ها جمعیت اندکی را در خود جای داده است، نمودار آمار طلاق آن سالانه بالا می‌رود.

پیش از این یکی از خبرگزاری‌های استان نوشت "زنگ خطر کاهش ازدواج و افزایش طلاق در خراسان جنوبی به صدا درآمد".

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی در 24 فروردین‌ماه سال گذشته به ثبت یک‌هزار و 21 واقعه طلاق در استان اشاره کرد و گفت: آمار طلاق استان نسبت به سال 92 که 967 مورد بوده 5.58 درصد افزایش داشته است.

علی پورحسین ادامه داد: میزان 71.69 درصد طلاق‌ها با 732 مورد شهری و 28.31 درصد با 289 مورد روستایی بوده است.

وی افزود: از هر 100 ازدواج ثبت شده در استان 12.6 درصد منجر به طلاق شده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین سن طلاق در مردان 25 تا 29 سال با 335 واقعه و در زنان 20 تا 24 ساله با 286 واقعه است، تصریح کرد: بیشترین طلاق ثبت شده مردان 25 تا 29 ساله با زنان 20 تا 24 ساله 145 واقعه بوده است.

پورحسین‌ بیان داشت: میزان 51.9 درصد طلاق‌های ثبت شده طول زندگی مشترک آنها کمتر از چهار سال بوده و 14.2 درصد طلاق‌ها نیز در یکسال نخست زندگی مشترک به ثبت رسیده است.

خبرنگار ما بر آن شد تا برای صحت ادعاهای خود با برخی از افرادی که اقدام به متارکه کرده‌اند مصاحبه‌ای داشته باشد.

م.م امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: من و همسرم دختر عمو و پسر عمو بودیم که به اصرار خانواده و البته علاقه خودمان با یکدیگر ازدواج کردیم.

وی به عقد پنج ساله خود اشاره و تصریح کرد: به سبب درس خواندن من و نرفتن به سربازی شوهرم، عقد ما طولانی شد.

م.م ادامه داد: دوران عقد به من خیلی سخت گذشت و به سبب دخالت دیگران دعوای ما بیشتر می‌شد.

وی با بیان اینکه در آن دوران همسرم نیز در حال درس خواندن بود، گفت: درس همسرم طوری بود که باید در جای دیگری کارآموزی خود را می‌گذراند و این خود سبب بی‌اعتمادی بین ما شده بود.

وی با بیان اینکه عاقبت بعد از پنج سال زندگی مشترک خود را آغاز کردیم، افزود: در آن زمان من از شغل درست و حسابی برخوردار نبودم و همسرم برای تامین امورات خارج از منزل فعالیت می‌کرد و این امر خود سبب جدایی ما شد.

ا.ط یکی از خانم‌هایی که از شوهرش طلاق گرفته در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: ازدواج من و همسرم به سبب رفاقت‌های بی‌جای کوچه و خیابانی بود.

وی با بیان اینکه دوستی من و همسرم خیلی طولانی شده بود، تصریح کرد: زندگی را با بی‌اعتمادی همسرم نسبت به خودم آغاز کردم.

ا.ط با بیان اینکه وقتی از خانه خارج می‌شد درب‌ها را قفل می‌کرد که مبادا بدون اجازه از خانه خارج شوم، ادامه داد: در داخل منزل هم همیشه دعوا و کتک‌کاری به راه بود.

وی با بیان اینکه با وجود سختی و مشقت فراوان بعد چند سال خداوند به ما فرزند دختری عطا کرد، گفت: بعد از مادر شدنم نیز رفتار شوهرم بهتر نشد و نباید تنها از خانه بیرون می‌رفتم.

این خانم مطلقه افزود: بعد از مدتی تحملم تمام شد و با وجود فرزند درخواست طلاق دادم.

ا.ط با بیان اینکه شوهرم نیز با طلاق موافق بود، اضافه کرد: به دادگاه رفتیم و با رضایت شوهرم از مهریه گذشتم و فرزند را گرفته و از هم جدا شدیم.

وی با بیان اینکه جوانان باید با آگاهی با همدیگر ازدواج کنند، خاطرنشان کرد: بدون آگاهی حتما جدایی در انتظار است و فرزندان باید طعم تلخ یتیمی را درک کنند.

خبرنگار فارس برای اطلاع از میزان طلاق‌های ثبت شده استان به سراغ مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی رفت.

علی پورحسین امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: در سال گذشته 7 هزار و 595 واقعه ازدواج در سطح استان به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 4 هزار و 573 واقعه شهری بوده است، تصریح کرد: همچنین 3 هزار و 22 مورد روستایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی یادآور شد: این میزان نسبت به سال 93 میزان 6.01 درصد کاهش داشته که به عبارتی 478 واقعه کمتر ثبت شده است.

پورحسین از ثبت یک‌هزار و 123 واقعه طلاق در طول سال گذشته خبر داد و ادامه داد: این میزان نسبت به سال 93، 9.99 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در این مدت 102 واقعه طلاق بیشتر از سال 93 ثبت شده است، گفت: از مجموع طلاق‌های ثبت شده در سال گذشته 825 واقعه شهری و 297 واقعه روستایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی نسبت طلاق به ازدواج را در این مدت 14.8 دانست و افزود: در مقابل هر 100 رویداد ثبت شده ازدواج 14.8 رویداد طلاق به ثبت رسیده است.

پورحسین با اشاره به نبود محضرهای طلاق در شهرستان‌های خوسف، درمیان و سربیشه، اضافه کرد: در این شرایط بیشترین طلاق ثبت شده مربوط به شهرستان‌های بیرجند با 609 واقعه و قاینات با 196 واقعه بوده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 51 درصد از طلاق‌های ثبت شده در طول زندگی مشترک کمتر از چهار سال بوده است، تصریح کرد: به طوری که 12.9 درصد از طلاق‌های ثبتی زوجین دارای زندگی مشترک کمتر از یک سال، 14 درصد زندگی بین یک تا دو سال، 13.4 درصد طلاق‌ها بین دو تا سه سال زندگی مشترک و 10.7 درصد بین سه تا چهار زندگی مشترک اتفاق افتاده است.

با یک تحلیل ساده می‌توان فهمید که آمار طلاق در خراسان جنوبی به سرعت در حال رشد کردن است و در این زمینه باید اقدامات لازم از سوی خانواده‌ها و مسؤولان صورت گیرد تا جوانان با آگاهی بیشتر اقدام به آغاز زندگی مشترک کنند و دچار عواقبی مانند طلاق نشوند.

:::::::::::::::::::::::::::::

گزارش از: زهرا محمدی

::::::::::::::::::::::::::::

انتهای پیام/69010/ح30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول