اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

«روز تویسرکان» روزی برای دیده شدن!

پنجم مردادماه با عنوان «روز تویسرکان» بستری برای معرفی دُری تاریخی به اقصی نقاط کشور و حتی جهان است.

«روز تویسرکان» روزی برای دیده شدن!

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، برای نخستین بار همایش «روز تویسرکان» روز پنجم مرداد سال 94 در مصلای امام خمینی با سخنرانی فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی و مسؤولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

امسال نیز برای دومین سال همایش «روز تویسرکان» امروز چهارم مردادماه با سخنرانی سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر مسؤولان استان و شهرستان در مجتمع فرهنگی و هنری تویسرکان برگزار می‌شود.

همچنین فردا عصر آیت‌الله محسنی‌گرگانی از ائمه جمعه قبل در تویسرکان در مسجد اعظم سخنرانی خواهند داشت.

 تعیین پنجم مردادماه به نام «روز تویسرکان» به پیشنهاد نماینده مردم تویسرکان در مجلس پس از جلسات متعدد شورای فرهنگ عمومی شهرستان به تصویب این شورا رسید. شناساندن توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این سرزمین به اقصی نقاط کشور از اهداف تعیین روزی به نام «روز تویسرکان» است.

پنجم مرداد در تقویم روز شمار ملی به سالروز عملیات مرصاد و روز نماز جمعه مزین شده است، در عملیات مرصاد سال 67 با ایثارگری‌ها و دلاورمردی مردمان ایران زمین توطئه دشمنان خنثی شد که نقش پررنگ و اثرگذار تویسرکان در این عملیات با تقدیم 38 شهید به فرماندهی سردار شهید ملکی؛ در تاریخ همت متعالی مردم این دیار به عنوان افتخاری بزرگ ثبت شد.

و اینکه نخستین نماز جمعه در کشور بعد از پیروزی انقلاب به امامت آیت‌الله طالقانی پنجم مرداد سال 58 در تهران اقامه شد به همین دلیل این روز به روز «نماز جمعه» نام نهاده شد که البته تویسرکان نیز در برگزاری آیین پرفضیلت نماز جمعه طبق مستندات مشهود، 150 سال قدمت دارد.

پس می‌توان اقامه 150 ساله نماز جمعه و عملیات مرصاد به عنوان دو رویداد عظیم را از دلایل نامگذاری پنجم مرداد به نام «روز تویسرکان» برشمرد.

مردم ولایت‌مدار تویسرکان بیش از 750 شهید به انقلاب تقدیم کرده‌اند که 38 شهید در عملیات مرصاد به شهادت رسیده‌اند. وجود 20 سردار شهید یکی دیگر از افتخارات مردمان این دیار شهید‌پرور است.

شهرستان متشکل از سه شهر تویسرکان، سرکان و فرسفج است که هر کدام با آثاری ارزشمند و قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالا نگینی درخشان هستند.

همایش «روز تویسرکان» فرصتی بی‌بدیل در راستای معرفی این دیار کهن از زوایای مختلف است، این شهرستان با بیش از 221 اثر تاریخی، فرهنگی و دینی از لحاظ تعداد در جایگاه دوم استان همدان قرار دارد.

در این خصوص می‌توان به وجود آرامگاه حضرت حبقوق نبی(ع)، آرامگاه امامزاده ناصر(ع)، میررضی آرتیمانی شاعر مشهور، حوزه علمیه شیخ علیخان زنگنه، موزه فرهنگ و هنر«خانه مسعودی»، خانه صنایع دستی«خانه اقتداری»، کاروانسرایی شاه عباسی شهر فرسفج، کمر بسته و آبشار اللو شهر توریستی سرکان، راسته بازار سرپوشیده، مسجد جامع با دو گلدسته و... اشاره کرد.

تویسرکان در حوزه فعالیت مبل و منبت با 4 هزار کارگاه مبل و منبت و اشتغال‌زایی برای 7 هزار و 200 نفر  قطب استان همدان است که می‌توان به عنوان نمونه از روستای سیدشهاب با بیش از 700 کارگاه مبل و منبت فعال نام برد.

این دیار در تاریخ علم و فرهنگ نیز پیشگام بوده به نحوی که بعد از استان همدان نخستین کتابخانه عمومی به نام شهیدمدنی در سال 42 در تویسرکان بنا گذاشته می‌شود و در حال با 26 هزار عنوان کتاب به مراجعان خود خدمات ارائه می‌دهد.

البته سرزمین میررضی آرتیمانی در تربیت نخبگان علمی در حوزه‌های مختلف که در خدمت به جامعه کوشا بوده و هست، نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

حوزه علمیه با بیش از 400 سال قدمت، اقامه 150 ساله نماز جمعه، در بخش ورزش پهلوانی و باستانی نیز با وجود ورزشکارانی چون سید عبدالله سجادی، توانمندی بالایی را از خود نشان داده است.

تویسرکان در زمینه جاذبه‌های گردشگری نیز دارای جایگاه خاصی است که می‌توان به کمربندی سرسبز گزندر، کمربندی سرسبز و خوش آب و هوای سرکان، آبشار اللو و کمربسته سرکان، باغ‌های آلو و آلبالو و سیب، سایه‌سار باغات گردو، منطقه حفاظت شده خان‌گرمز با طبیعت و وحوش بسیار زیبا، سد مخزنی سرابی، تپه‌های بسیار جذاب و... اشاره کرد، مناطقی زیبا که در طول سال نوازشگر دیدگان گردشگران و میهمانان می‌شود.

فعالیت مردمان سرای میررضی آرتیمانی در بخش کشاورزی بر کاشت، داشت و برداشت محصولات مختلف به ویژه گردو و سپس سیر است. نقل‌‌پزی، کلوچه‌پزی‌، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، فرش دستباف و... نیز از سالیان دور در تویسرکان قدمت دارد.

روستاهای تویسرکان نیز هر کدام به شکلی خاص در مناسبت‌ها و فصول مختلف به واسطه شرایط آب و هوای و توانمندی‌ها و جذابیت منحصر به فرد خود میهمان گردشگران و توریست می‌شوند، از جمله روستای گشانی با 500 سال قدمت، دارای بافت باارزش تاریخی است روستای اشتران نیز با وجود قلعه تاریخی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان به شمار می‌رود.

البته این دیار زیبا دارای ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار زیادی است که بخشی کوچک از آن ذکر شد، امید که همایش «روز تویسرکان» بستری برای معرفی این دُر نهفته به مردمان در اقصی نقاط کشور و حتی خارج از مرزهای ایران اسلامی باشد.

============

فاطمه صلح‌میرزایی

============

انتهای پیام/89010/ق30/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول