به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، مدیر حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی اظهار داشت: دامنه این رسم آنچنان گسترده است که به ماه شعبان در این منطقه ماه برات نیز میگویند.
سید احمد برآبادی افزود: برات در خراسان جنوبی مصداقی بر اعتقاد به اصل معاد است که مردم در این خطه با انجام اعمال مخصوص به استقبال آن میروند.
وی ادامه داد: این مراسم به مدت سه روز و با عناوین مختلف برگزار میشود و مردم هر روز آن را با بزرگداشت قشر خاصی از مسلمانان برگزار میکنند.
مدیر حوزه پژوهش و مطالعات ادارهکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی تصریح کرد: برات غریبان، برات اسرا، برات مسافران، برات زندهها و برات مردهها از عناوینی است که برای این سه روز در نقاط مختلف استان استفاده میشود که از این میان برات مردهها در 14 شعبان با شور و حال خاصی برگزار میشود.
برآبادی گفت: پخت انواع نانهای سنتی مانند روغن جوشی، چلبکی، کماچ، ساچ و حلوا و غیره پخش آن در بین مردم به ویژه کودکان از مراسم ایام برات در شهرهای گوناگون خراسان جنوبی است.
وی خاطرنشان کرد: در روز 14 شعبان نیز که به برات مردهها شهرت دارد مردم با حضور بر سر قبور خویشاوندان، خواندن فاتحه و پخش انواع شیرینی، شکلات، میوه و نانهای سنتی یاد و خاطره عزیزان را گرامی میدارند.
مدیر حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی افزود: در این روز کسانیکه به تازگی عزیزی را از دست دادهاند با پهن کردن فرش، خیرات، پخش انواع خوراکی و خواندن روضه یاد و خاطره تازه گذشته را گرامی میدارند، قرائت قرآن و فاتحه نیز در این راستا هدیهای است که از سوی مردم نثار روح درگذشتگان میشود.
برآبادی خاطرنشان کرد: این مراسم به شماره 809 در تاریخ 4/11/1391 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/69008/ت