اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

استاد پیشکسوت قرآن در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد

موانع حرکت مطلوب فعالیت‌های قرآنی/ ثمردهی امور فرهنگی نیاز به زمان دارد

استاد پیشکسوت قرآن با اشاره به ضعفی که مانع حرکت مطلوب فعالیت‌های قرآنی می‌شود، گفت: تحقق مسائل فرهنگی زمان‌‌بر است و جز با صبر و حوصله به نتیجه نخواهد رسید.

موانع حرکت مطلوب فعالیت‌های قرآنی/ ثمردهی امور فرهنگی نیاز به زمان دارد

«حسین اخوان‌اقدم» استاد پیشکسوت قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، با اشاره به شاخص‌های توسعه فرهنگ قرآنی اظهار داشت: نشانه توسعه فعالیت‌های قرآنی باید علاوه بر تجلی در دانش قرآنی اقشار مختلف مردم، تغییراتی در اندیشه‌ها و فرهنگ مطلوب قرآنی در جامعه شهری ایجاد کند.

رشد پرشتاب فعالیت‌های قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی

وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های قرآنی رشد قابل توجهی داشت، افزود: ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به واسطه رویکرد پرشتاب فعالیت‌های قرآنی توفیقات خوبی داشتیم به طوری که افزایش برنامه‌های قرآنی از آموزشی و پژوهشی تا تبلیغی و ترویجی به طور محسوسی در جامعه تجلی یافت.

اخوان‌اقدم با اشاره به اینکه ما در بعد آموزش‌های عمومی در سطح جامعه و همچنین افزایش سرانه تخصیص ‌یافته به فعالیت‌های قرآنی به نتایج مطلوبی رسیدیم، گفت: توسعه جلسات قرآنی موسسات غیردولتی، ایجاد دارالقرآن‌ها و واحدهای قرآنی مختلف نشان می‌دهد سطح کمی و کیفی فعالیت‌های قرآنی در کشور ارتقا پیدا کرده است اما اینکه آیا ما با توجه به رشد جمعیت و انتظار مردم از جامعه اسلامی که بر پایه معارف دینی و قرآنی شکل گرفته است انس مطلوبی با قرآن داریم، هنوز برای ما هم روشن نیست.

ضعفی که مانع حرکت مطلوب فعالیت‌های قرآنی می‌شود

وی با طرح این سوال که آیا عموم مردم با قرآن انس دارند و ظاهر و باطن خود را با فرهنگ قرآنی تطبیق می‌دهند، خاطر نشان کرد: ما در این زمینه آمار دقیقی در اختیار نداریم به همین جهت به نظر می‌رسد یکی از رسالت‌های سازمان‌های قرآنی توجه به جمع‌آوری آمارهایی در این زمینه است، البته شاید یکی از ضعف‌های موجود برای طی کردن مسیر مطلوب نداشتن آمار مناسب از جامعه قرآنی کشور باشد.

این استاد پیشکسوت قرآن با بیان اینکه ما در محدوده سازمانی هم آماری از تعداد حافظان و قاریان قرآن نداریم، افزود: پس از مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم من از یکی از اساتید قرآن پرسیدم که در حال حاضر در کشور چند حافظ قرآن وجود دارد، اما او نتوانست پاسخ دقیقی حتی از مجموعه تحت مدیریت خود دهد.

همگرایی نهادها موجب ارتقای فعالیت‌های قرآنی می‌شود

اخوان اقدم با اشاره به اینکه ارزیابی توسعه فرهنگ قرآنی و معیارهای آن بسیار سخت است،‌ گفت: به طور کلی به دلیل اینکه ما در زمینه فعالیت‌های قرآنی رشد خوبی داشتیم یعنی تعداد مراکز قرآنی رسانه‌های تخصصی در زمینه قرآن فعالیت‌های گسترده‌ای دارند، ما نمی‌توانیم نظر بدهیم که توسعه امور قرآنی چقدر بر مبنای توانمندی‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه همگرایی دستگاه‌ها و فعالیت‌های قرآنی نقش موثری در توسعه امور قرآنی دارد، افزود: هر زمانی که تمامی نهادهای قرآنی در کنار هم قرار گرفتند و اختلاف سلیقه‌ها را کنار گذاشتند ما به نتایج مطلوبی رسیدیم به طور مثال در مراسم قاریان مهاجر الی‌الله این همگرایی بسیار ملموس بود.

اندیشه‌های یک ملت با فعالیت‌های فرهنگی تغییر می‌کند/ مسائل فرهنگی همیشه زمان‌بر است

این استاد پیشکسوت قرآن کریم صبر و حوصله در کنار همگرایی دستگاه‌های قرآنی را مهم‌ترین عامل رسیدن به اهداف عالیه قرآنی عنوان کرد و گفت: ما باید در رسیدن به اهداف خود صبر و حوصله داشته باشیم چرا که تحقق مسائل فرهنگی همیشه زمان‌بر است و جز با صبر و حوصله به نتیجه نخواهد رسید.

اخوان اقدم با بیان اینکه امور فرهنگی کار تولید قطعه صنعتی نیست، خاطر نشان کرد: کارهای فرهنگی وسیله نیستند که در زمانی محدود ساخته شوند بلکه در کار فرهنگی قرار است انسان‌ها پرورش یابند و اندیشه‌های یک ملت تغییر کند. ما با فعالیت‌های قرآنی سعی داریم اندیشه‌ها و کرامت انسان‌ها را به سمت تعالی و ارزش‌های دینی سوق دهیم بنابر این برای رسیدن به این هدف متعالی باید صبر پیشه کرد.

این استاد پیشکسوت قرآن کریم با اشاره به اینکه اگر پافشاری برای رسیدن به اهداف قرآنی نباشد با آسیب‌های مختلفی روبه‌رو خواهیم شد، افزود: در تمامی زمینه‌های فرهنگی در کنار صبر و حوصله باید اقتدار هم داشته باشیم تا بتوانیم خلاء‌های موجود در مسیر را به درستی پر کنیم.

قاریان مصر با گذشت زمان به این جایگاه رسیدند

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از آسیب‌هایی که در عرصه قرائت گریبانگیر قاریان کشورمان می‌شود حس برتری نسبت به قاریان مصری است، گفت: فاصله بحث فنی قرائت‌های جذاب و ماندگار قاریان ایرانی با قاریان مصری بسیار است؛ قرائت بحث فرهنگی و هنری است. ما برای پر کردن فاصله بین خودمان با قاریان برتر مصر نباید از نغمات غیر اسلامی و خارج از شئونات قرآن استفاده کنیم و ادعای برتری داشته باشیم بلکه باید به این نکته توجه داشته باشیم که مصری‌ها هم برای رسیدن به این درجه و مرتبه بیش از 200 سال زحمت کشیده‌اند تا به قله‌های قرائت نزدیک شوند.

اخوان اقدم با اشاره به اینکه برای رسیدن به فرهنگ‌سازی و پرورش حافظان و قاریان توانمند باید اندیشه‌های خود را تقویت کنیم‌، افزود: در سال‌های اخیر روند خوبی در عرصه قرائت در بین اساتید پیگیری می‌شود به طوری که آنها قرآن‌آموزان را به ارائه تلاوت‌های معنامحور تشویق می‌کنند. شاید تلاوت معنامحور از نظر برخی از عوام جالب نباشد چرا که بیشتر افراد تلاوت‌ها و نفس بلند را می‌پسندند اما خواص سلیقه متفاوتی دارند و به عمق تلاوت می‌نگرند.

بیشتر قاریان مطرح جهان نفس معمولی داشتند و با معناگرایی به تلاوت جذابیت می‌دادند

وی با بیان اینکه قاریان برتر جهان اسلام به ویژه شعشایی‌، حصان، علی‌البناء، کامل یوسف و عبدالباسط از نفس‌های معمولی برخوردار بودند گفت: آنها با وجود داشتن نفس‌های معمولی با ارائه تلاوت‌های زیبا و معنامحور عالم‌گیر شدند. این قاریان برجسته جهان اسلام با نفس‌های خود هنرنمایی نمی‌کردند آنها با بیان آیات الهی به صورت شایسته و بر اساس معنا به جایگاه مطلوب رسیدند.

اخوان اقدم با اشاره به برخی مشکلات محتوایی مسابقات قرآن کریم کشورمان خاطر نشان کرد: برای رسیدن به اهداف متعالی در زمینه قرائت قرآن باید آئین‌نامه این مسابقات اصلاح شود به طوری که تلاوت‌های معنامحور از امتیاز بالایی برخوردار باشد تا قاریان برای کسب برتری به سمت ارائه تلاوت‌های معنامحور پیش روند و فقط به چرخش الحان و نفس طولانی و همچنین گذر از فرازها توجه نکنند.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول