اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی

/بسته گزارشی روزانه فارس/

همسر ابتکار مدعی شد: وقتی امام پذیرفت علیه آمریکا تندروی نشود!/ مرعشی: مردم از برقراری روابط با آمریکا استقبال می‌کنند!

توجیهات صفایی‌فراهانی برای قهر جریان خاص از انتخابات مجلس نهم و استقبال مردم از برقراری روابط با آمریکا! از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلی فارس است.

همسر ابتکار مدعی شد: وقتی امام پذیرفت علیه آمریکا تندروی نشود!/ مرعشی: مردم از برقراری روابط با آمریکا استقبال می‌کنند!

بسته گزارش تحلیلی روزانه فارس به تحلیل و بررسی برخی اخبار و مطالب کمتر دیده شده در لابه‌لای رسانه‌های کشور می‌پردازد. در این بسته گزارشی _ تحلیلی علاوه بر خوانش اخبار؛ سوابق و برخی تحلیل‌های موجود پیرامون این مطالب نیز آورده شده است.

***

همسر ابتکار مدعی شد: وقتی امام پذیرفت علیه آمریکا تندروی نشود!

محمد هاشمی، همسر معصومه ابتکار و از کسانی که گفته می‌شود در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نیز نقش داشته است اخیراً در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:‌

«امام خمینی در قضیه انقلاب اسلامی قبل از پیروزی به شهید بهشتی ماموریت دادند که با هایزر ملاقات کند. شرط امام این بود که شاه بدون خونریزی از ایران برود و شرط آمریکا هم این بود که علیه آمریکا و منافع آمریکا اقدام و تندروی نشود که امام هم پذیرفتند و از تاریخ 12 بهمن که امام وارد کشور شدند تا حدود اواخر خرداد ماه سال 58 امام کمترین حمله را نسبت به آمریکا داشتند. اما از زمانی که امریکا شروع به پناه دادن به شاه کرد آرام آرام مشخص شد که عهد شکنی می‌کند»!

*مسئله «تحریف امام راحل» مدتی است که توسط رهبر معظم انقلاب و خواص دلسوز کشور هشدار داده شده است.

مقام معظم رهبری در خردادماه امسال در همین رابطه فرمودند: امام بزرگوار برخلاف برخی که سعی می‌کنند او  را در زمان خودش محصور کنند مظهر حرکت عظیم و تاریخ‌ساز ملت ایران است و طبعاً تحریف شخصیت او، زیان‌های فراوانی را در  استمرار این حرکت ایجاد می‌کند بنابراین باید در این زمینه، کاملا هوشیار بود.

در اشاره به صحبت‌های محمد هاشمی باید بیان کرد که ملاقات شهید مظلوم آیت‌الله دکتر بهشتی با ژنرال هایزر اگرچه یکی از رخدادهای صفحات تاریخ انقلاب و با اجازه امام راحل بوده است اما درباره آن چند ملاحظه وجود دارد.

نخست آنکه از محتوای این ملاقات تاکنون هیچ خبری در دست نیست و فقط هایزر و تنی چند از مقامات رژیم شاه در خاطرات خود به اتفاقات پیش از این ملاقات اشاره‌هایی را مطرح کرده‌اند.

شهید بهشتی و هایزر، هیچیک بعدها درباره محتوای آن ملاقات صحبتی نکردند و از میان چهره‌های انقلاب نیز حتی کسانی مثل آقای هاشمی رفسنجانی در جریان یک مصاحبه، از اصل این ملاقات ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

ضمن آنکه به قول آقای هاشمی در همان مصاحبه، این قبیل ملاقات‌ها در جریان انقلاب تابو نبود و حتی برخی مقامات بلندپایه ساواک نیز با انقلابیون مبرّز دیدار کرده بودند و یا بر اساس اطلاعات ما کسانی همچون رئیس جمهور وقت فرانسه و یا برخی مقامات آمریکایی نیز پیام‌هایی را برای امام راحل ارسال می‌کرده‌اند.

و اما درباره محتوای احتمالی دیدار...

غیر از صحبت‌های همسر ابتکار درباره ملاقات مذکور، حسین شیخ‌الاسلام که او هم از دانشجویان پیرو خط امام بوده است طی مصاحبه‌های مختلفی به محتوای این ملاقات اشاره و صحبت‌هایی را مطرح کرده است که به نظر می‌رسد با واقعیت‌های قبل و بعد از ملاقات مذکور خوانایی بیشتری دارد.

شیخ الاسلام در مصاحبه‌های خود و درباره محتوای این دیدار تأکید می‌کند که شهید بهشتی در ملاقات اشاره شده، با تسلط بالای خود توانست به هایزر بفهماند که پشتیبانی بیش از این آمریکا از شاه خائن مثمر ثمر نیست و روند انقلاب اسلامی در ایران متوقف نمی‌شود.

شیخ‌الاسلام همچنین تأکید می‌کند اگر این شاهکار دیپلماسی شهید بهشتی نبود، خون‌های بسیار بیشتری برای پیروزی انقلاب اسلامی بر زمین می‌ریخت.

بدیهیست که صحبت‌های شیخ‌الاسلام با هر اطلاعی از محتوای مذاکره که بیان شده باشند، با روند رخدادهای انقلاب و شخصیت امام راحل و شهید بهشتی انطباق بیشتری دارد تا آنچه که همسر ابتکار بیان کرده است.

او بگونه‌ای صحبت کرده است که انگار آمریکا با فرض قبول انقلاب به ملاقات شهید بهشتی آمده است و این در حالی است که همه می‌دانیم اصل مأموریت هایزر در ایران حفظ رژیم شاه با فرمول‌های مثل کودتا و یا تشکیل دولت جعلی و ... بوده است.

گفتار دیگر هاشمی مبنی بر اینکه امام راحل پذیرفته است علیه آمریکا «تندروی» نشود! و یا اینکه امام خمینی(ره) تا خرداد سال بعد کمترین حمله را نسبت به آمریکا داشته‌اند! نیز اولاً بصورت عجیبی شبیه گویش‌های این روزهای یک جریان سیاسی خاص درباره عالم و آدم است! و ثانیاً به هیچ وجه با واقعیت شخصیت امام راحل و رخدادهای تاریخ انقلاب منطبق نیست.

آن یار سفر کرده در مقطع مورد اشاره همسر ابتکار، کراراً علیه آمریکا سخن گفت.

بیاناتی را که در ادامه می‌خوانید، در مقطع مورد اشاره همسر معصومه ابتکار (از روز 12 بهمن 57 تا آخرین روز خردادماه سال 58) توسط آن یار سفر کرده که صد قافله دل همره اوست، بیان شده‌اند:

*

- این گروه‌ها که در دانشگاه و در رسانه‌‏ها و در سطح کشاورزی و در سایر جاها مشغول سمپاشی هستند و با اسم ملت‏دوستی و ملت‏خواهی و به اصطلاح خودشان کمونیست، مشغول فعالیت هستند، من گمانم این است که امریکایی هستند! امریکایی‌ها در هر جا یک چیز درست می‏کنند. در این ممالک اسلامی، صورت کمونیست و شبیه مارکسیست درست می‏کنند. دست آنها پشت سر اینهاست به حَسب گمان من.

_ شما امریکایی هستید که رژیم طرفدار امریکا را می‏خواهید.

_ در هر مملکتی که می‏بینید، با دخالت همین امریکا و با دخالت همین شوروی آدمکشی هست.

_ دولت امریکا ما را تهدید کرده بود که اگر چنانچه این اعدام‌ها ادامه پیدا بکند، در روابط ایران با امریکا یک قدری خطر می‏افتد، ای الهی که به خطر بیفتد! ما روابط با امریکا را می‏خواهیم چه بکنیم؟! روابط ما با امریکا روابط یک مظلوم با یک ظالم است؛ روابط یک غارت شده با یک غارتگر است. ما می‏خواهیم چه کنیم؟!

_ دولت امریکا معلوم است: شکست خورده و زخمی است، مار زخمی است و شکست خورده، سنای امریکا شکست خورده.

_ آنهایی که به اسم دموکراتیک می‏خواهند نهضت ما را شکست بدهند بستگان امریکا هستند.

_ امریکایی‏ها می‏خواستند این مملکت تسلیم آنها باشد، ذخایر ما را ببرند؛ همه چیز ما را وابسته به خود بکنند؛ ایران را یک بازاری برای خودشان قرار بدهند، همه چیز ما را ببرند؛ و چاره نداشتند جز اینکه اقشار را از هم جدا کنند.

_ حتی به وسیلۀ جمهوری فرانسه ـ رئیس جمهور فرانسه ـ به من پیغام دادند که شما حالا زود است بیایید، به طور دلسوزی مثلاً! از طرف امریکا پیشنهاد کردند که حالا شما چند وقتی بایستی بمانید؛ حالا زودرس است رفتن شما! از طرف ایران باز همین معنا را گفتند؛ بعض افرادی که از همین طوایف بودند باز همین پیشنهاد را می‏کردند. و همین پیشنهاد اسباب این شد که من قصد کردم بیایم، هر چی می‏خواهد بشود بشود! من فهمیدم که این مسئله یک مطلبی است. آنها می‏خواهند من را آنجا نگه دارند، و از اینجا توطئه‌‏ها را تقویت کنند به طوری که دیگر هیچ نتوانیم کاری کنیم. من اعلام کردم که خواهم رفت.

_ اینها می‏خواهند همان قدرت را برگردانند. اینها نوکرهای امریکا هستند؛ اینهایند که باز منافع امریکا را به اسم ملیت، به اسم اسلام، به اسم قومیت، به اسم ملت، به اسم ـ نمی‏دانم ـ خدمتگزاری، می‏خواهند منافع امریکا را حفظ بکنند؛ می‏خواهند منابع شما را به اجانب بدهند؛ می‏خواهند شما را تحت اسارت قرار بدهند.

_ همۀ بدبختی ما از این امریکا و شوروی و انگلستان است.

_ می‏خواهند دوباره ما را برگردانند به آن عهدی که همه چیزمان اختناق در اختناق باشد، و همۀ هستی ما به کام امریکا برود. ما نخواهیم گذاشت؛ تا جان داریم نخواهیم گذاشت.

*

در خاتمه لازم به ذکر است که این ادعای همسر ابتکار نیز مبنی بر اینکه از وقتی آمریکا شروع به پناه دادن به شاه کرد امام حملات خود را آغاز کرد! نیز حرف غلطی است چون اساساً پس از فرار شاه خائن از ایران اسلامی، دولت آمریکا هرگز حاضر به پناه دادن رسمی و مدت‌دار به وی نشد و هیچگاه شاه خائن را بعنوان شاه و حتی یک پناهنده سیاسی بصورت مدید در خاک خودش راه نداد.

این مسئله مسلم تاریخی حتی مورد طعنه انقلابیون ایرانی نیز قرار گرفته بود و مشخص نیست محمد هاشمی چگونه چنین امر محرزی را در تاریخ برعکس تعریف می‌کند؟!

شاه خائن تنها چند هفته را بخاطر مسئله‌ای که گفته شد فعالیت‌های درمانی وی بوده است، در یک محیط کاملاً ایزوله در آمریکا به سر برد و سپس به پاناما و دست آخر به مصر رفت و در آنجا فوت کرد.

***

مرعشی:مردم از برقراری روابط با آمریکا استقبال می‌کنند!

سیدحسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب اخیراً در بخشی از گفت‌وگوی خود با نشریه اندیشه پویا اظهار کرده است: به دوستان (اصلاح‌طلب) می‌گویم، نمی‌شود زمانی که مردم از بالارفتن از دیوار سفارت خوش‌شان می‌آید، شما جلو باشی، الآن هم که مردم از برقراری روابط با آمریکا استقبال می‌کنند شما باز هم بخواهی جلو باشی. این نامردی است. خلاصه کنم. نظر من این است که اصلاح‌طلبان باید عادت بکنند که مدتی بالانشین نباشند.

*یکی از مشکلات عدیده فکری در اردوگاه جریان سیاسی خاص «مفروضات ناصحیح» است.

به این معنی که آنها مفهومی دلخواسته را بعنوان معلوم مسئله در نظر گرفته و سپس اقدام به یافتن مجهولات می‌کنند.

و لذاست که چنین معادله‌ای اساساً هیچگاه حل نمی‌شود و به فرجام نمی‌رسد.

فرض دانستن توسعه سیاسی و جامعه مدنی، رصد تقلب در انتخابات دولت دهم از یکسال مانده به انتخابات، عقب‌مانده دانستن جامعه ایرانی و ... تنها بخشی از مفروضات غلط جریان سیاسی خاص هستند که تمام قیام و قعود آنها بر اساس همین مفروضات شکل می‌گیرد.

در ادامه باید بیان کرد که متأسفانه چندی است افرادی در داخل کشور که حل‌المسائل برخی مشکلات کشور را در نزد آمریکا می‌جویند، اقدام به وصّالی حرف‌های خود به ساحت افکار عمومی می‌کنند و آنچه خود می‌خواهند را به خواسته مردم نسبت می‌دهند.

بر همین اساس بود که چند سال قبل نیز مسئله نظرسنجی برای ارتباط با آمریکا از سوی برخی مقامات دولتی مطرح و حتی بعدها اعلام شد که نتیجه نظرسنجی نیز تأییدکننده ارتباط با آمریکا بوده است! اما این خبر تا آن اندازه ناشفاف و حاوی رویکردهای ذهنی مقامات یاد شده بود که هیچکس به نتایج ادعا شده در قبال آن وقعی ننهاد.

ضمن آنکه به نظر می‌رسد نه حسین مرعشی و آن مقامات دولتی اشاره شده، هیچیک این معنا را تاکنون نپذیرفته‌اند که منصه‌های خواست عمومی یک ملت نه بر زبان برخی سیاسیون خاص، که در رخدادهایی همچون انتخابات‌ها، راهپیمایی‌ها، صبر در کنار حکومت در قبال مشکلات، ایستادگی در جنگ‌ها و هضم نشدن در فتنه‌های سیاسی و امنیتی متبلور می‌شود.

گزینه‌هایی اگر در رابطه با مردم ایران به آن توجه شود، خواسته‌ی مرگ برای کاخ سفید و «شیطان بزرگ» دانستن آمریکا یکی از واضح‌ترین آنهاست.

آخرین سفیر آمریکا در ایران، در کتاب خود با اشاره به روابط ایران و آمریکا به این نکته اشاره می‌کند که میان ایران و آمریکا یک دشمنی ذاتی وجود دارد...

***

 

توجیهات صفایی‌فراهانی برای قهر جریان خاص از انتخابات مجلس نهم

محسن صفایی‌فراهانی، از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم اخیراً در بخشی از گفت‌وگو با نشریه آرمان امروز و در پاسخ به این سؤال که «اگر اصلاح‌طلبان گمان می‌کردند پس از دولت احمدی‌نژاد دولتی بر سر کار خواهد آمد که همراه و همسو با مشی اصلاح‌طلبی است آیا باز هم برای حضور جدی در مجلس نهم برنامه‌ریزی نمی‌کردند؟به نظر شما جدی نگرفتن انتخابات مجلس نهم یک خطای استراتژیک نبود؟» پاسخ گفته است:

برای پاسخ به این پرسش باید به شرایط به وجود آمده در آستانه انتخابات مجلس نهم توجه کرد. نکته دیگر اینکه سخن گفتن درباره چهار سال پیش کار زیاد آسانی نیست و در این مدت اتفاقات زیادی در فضای سیاسی کشور رخ داده است. حتی شرایط انتخابات ریاست‌جمهوری در سال92 نیز زیاد برای اصلاح‌طلبان مساعد نبود و از بین هشت کاندیدا تنها یک کاندیدای اصلاح‌طلب وجود داشت و هفت کاندیدای دیگر اصولگرا بودند. نکته دیگر اینکه داشتن کرسی مجلس به تنهایی کافی نیست و حضور در مجلس نیازمند کارآمدی و عقلانیت است. قرار نیست کسی یا جریانی در این عرصه صف‌کشی کند. فردی که وارد مجلس می‌شود باید دارای تفکر، عقل سیاسی و راهکار عملی برای حل مشکلات مردم باشد. این اتفاق نیز زمانی رخ می‌دهد که افراد توانمند در انتخابات شرکت کنند. قرار نیست ما در مجلس به دنبال کمیت باشیم!

*جریان سیاسی خاص در انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی که در اواخر سال 90 و در بحبوحه فتنه نضج گرفته در سال 88 برگزار می‌شد، شرکت نکرد و رسماً آنرا تحریم کرد.

این امتناع رسمی از حضور در انتخابات، بعدها اینگونه مورد اشاره غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب اصلاح‌طلب کارگزاران قرار گرفت: «من معتقد بودم که حتی در انتخابات مجلس همه باید شرکت کنیم اما برای اینکه شقّ عصای مسلمین نشود و جمعیت متفرق نشود، گفتیم که باشد و ما تبلیغ این حرف‌ها را نمی‌کنیم ولی عده  زیادی از نیروهایی را که می‌توانستیم به مجلس (نهم) بفرستیم بدون هیچ بهایی از دست دادیم. با این حضور پیدا نکردن در انتخابات مجلس هم چیزی به دست نیامد که دلمان را به آن خوش کنیم و بگوییم آمار واقعی شرکت کنندگان اینقدر بوده است و از این دست حرف‌ها. این تحریم تاثیری در جامعه نداشت»

قبل از توجیهات صفایی‌فراهانی، قائم مقام حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی نیز توجیهات دیگری را برای تحریم انتخابات مجلس نهم از جانب جریان سیاسی خاص بر زبان آورده بود.

منتجب‌نیا به سایت حزب ندای ایرانیان گفته بود: پیروزی اصولگرایان حداقل در دوره نهم در مجلس معلول ضعف اصلاح طلبان نبوده است. در دوره نهم بدلیل غیبت اصلاح‌طلبان در صحنه اصولگرایان موفق شدند. اگر بخاطر داشته باشید اصلاح‌طلبان در دوره مذکور وارد نشدند و لیستی ارائه ندادند و با دیدن فضای مسموم و بسته گفتند عدم توانایی در بازگرداندن جوّ به نفع خود را نداریم فلذا به ندرت وارد شدند آنهم به صورت انفرادی.در تهران و جاهای دیگر احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب وارد انتخابات نشدند.

شنیدن این صحبت‌ها را می‌توان به حساب رؤیت عجائب روزگار دانست.

عجائبی مثل همین که یک جریان سیاسی خاص در جمهوری اسلامی ایران؛ رفتارهایی را مغایر با اصول مردمسالاری اسلامی و حتی مغایر با دموکراسی غربی انجام داده است اما چهره‌های همین جریان به جای عذرخواهی از پیشگاه ملت، سر خود را بالا گرفته و شاید به خیال اینکه مردم متوجه نیستند؛ نه تنها به دفاع از این اعمال می‌پردازند بلکه حتی در مواجهه با یکی از این رفتارها یعنی تحریم انتخابات مجلس نهم، همچون منتجب‌نیا فضای سال 90 کشور را در ابعاد قانون، سیاست و امنیت، فضای مسموم و بسته! می‌نامند و یا همچون صفایی‌فراهانی از عدم توانایی برای سخن گفتن درباره 4 سال پیش می‌گویند!

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول