اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی

/بسته گزارشی روزانه فارس/

سرنوشت دولت روحانی در نیمه دوم بازی مشخص می‌شود!/ چرا می‌خواهند شهید حسن آیت را دوباره حذف کنند؟

سرنوشت دولت روحانی در نیمه دوم بازی مشخص می‌شود! و چرا می‌خواهند شهید حسن آیت را دوباره حذف کنند؟! از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلی فارس هستند.

سرنوشت دولت روحانی در نیمه دوم بازی مشخص می‌شود!/ چرا می‌خواهند شهید حسن آیت را دوباره حذف کنند؟

بسته گزارش تحلیلی روزانه فارس به تحلیل و بررسی برخی اخبار و مطالب کمتر دیده شده در لابه‌لای رسانه‌های کشور می‌پردازد. در این بسته گزارشی _ تحلیلی علاوه بر خوانش اخبار؛ سوابق و برخی تحلیل‌های موجود پیرامون این مطالب نیز آورده شده است.

 

***

 

 

سرنوشت دولت روحانی در نیمه دوم بازی مشخص می‌شود!

آذر منصوری، از فعالان زن اصلاح‌طلب طی یادداشتی در شماره سه‌شنبه روزنامه اعتماد با اشاره به توافق دولت روحانی با کشورهای 1+5 در وین نوشته است: اکنون وضعیت دولت در حالتی است که می‌توان گفت سرنوشت خود و طیف حامیانش را در دست دارد و خود می‌تواند این سرنوشت را تعیین کند. به عبارتی دیگر حتی سرنوشت برخی دیگر از بازیگران صحنه سیاسی ایران و از جمله رقبای جدی دولت هم در دستان خود اوست. سرنوشتی که با نتیجه بازی در زمین سیاست داخلی مشخص می شود.

او افزوده است: از همین روست که دولت باید با همان قدرت و انگیزه نیمه دوم رقابت خود را که این بار در محدوده سیاست داخلی انجام می‌شود، ادامه دهد و گرنه پیروزی در نیمه اول هیچ تضمین نهایی برای کسب نتیجه در کلیت بازی نخواهد بود.

 

*منظور کلی جریان خاص و احتمالاً شخص خانم منصوری از کسب نتیجه در کلیّت بازی، پیروزی نهایی و ضرورت عملگری دولت در عرصه سیاست داخلی پس از سیاست خارجی! چیزی نیست غیر از اشاره آنها به انتخابات مجلس دهم و دولت دوازدهم.

جریان خاص با اینکه صراحتاً و به دلایلی واضح معتقد است در انتخابات مجلس دهم نمی‌تواند حائز آرای اکثریت مردم باشد؛ بر روی مسئله پروپاگاندا پیرامون توافق هسته‌ای دولت حساب ویژه‌ای را باز کرده و این حساب ویژه تا آنجا پیش رفته که حتی کسانی از این جریان که در سال گذشته از این می‌گفتند که اصلاح‌طلبان حتی به فکر برد میانی هم نیستند و به برد حداقلی می‌اندیشند؛ هم‌اکنون در اشاره به توافق هسته‌ای از احتمال برد حداکثری خود نیز سخن رانده‌اند.

جریان خاص البته قبل از توافق هسته‌ای نیز به انتخابات‌های آینده اشاره کرده است به‌گونه‌ای که در اوان مسندنشینی رئیس جمهور روحانی، الیاس حضرتی و حسین مرعشی طی صحبت‌هایی رسانه‌ای از این گفتند که روحانی در انتخابات دولت دوازدهم نیز پیروز میدان خواهد بود.

ناگفته نماند که جریان خاص همانطور که در مواقعی اذعان کرده است، قصد دارد با استفاده از چیزی به نام توافق هسته‌ای که به زعم خود آنرا فرصت می‌پندارد، تکلیف حوادث سال 88، محصورین و انزوای لیدر خود را نیز مشخص کند.

به نظر می‌رسد امیدواری جریان خاص به توافق هسته‌ای بستگی به ملموس شدن دستاوردهای این توافق برای مردم دارد.

 

***

 

چرا می‌خواهند شهید حسن آیت را دوباره حذف کنند؟!

روزنامه شرق در شماره چهارشنبه خود طی گزارشی با تیتر «افشاگر نارمک‌نشین»! که به بهانه 14 مرداد و سالروز شهادت دکتر حسن آیت (عضو هیأت رئیسهٔ مجلس خبرگان قانون اساسی و نمایندهٔ تهران در دورهٔ اول مجلس شورای اسلامی) منتشر کرده است به برخی شبهات پیرامون این شخصیت تاریخ انقلاب اسلامی پرداخته و در ادامه با اشاره به حمایت برخی چهره‌های نزدیک به رئیس‌جمهور سابق از این شهید، این سؤال را طرح کرده است که «چرا طیف احمدی‌نژادی‌ها به‌دنبال احیای او هستند؟»

شرق در بخشی از گزارش خود با اشاره به روایت‌هایی مبنی بر اینکه چند چهره مدعی شده‌اند که امام راحل دستور حذف نام آیت را (به دلیل چیزی که ارتباط وی با مظفر بقایی نامیده شده) از لیست شهدای انقلاب اسلامی داده‌اند؛ به مسئله نقش مهم آیت در گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اسلامی جمهوری اسلامی ایران و مخالفت با م.م نخست وزیر وقت و از محصورین کنونی نیز اشاره کرده است.

این روزنامه اصلاح‌طلب همچنین با اشاره به انتقادهای شدید شهید آیت از بنی‌صدر، به ماجرای ترور این شخصیت تاریخ انقلاب اسلامی نیز اشاره کرده و مدعی شده است که «در نهایت سازمان منافقین به‌عنوان عامل ترور آیت معرفی شد و این پرونده بسته شد».

 

*اطلاعات روزنامه شرق مبنی بر اینکه پرونده ترور این شخصیت تاریخ انقلابی بسته شده صحیح نیست و اخبار منتشر شده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه نهادهای امنیتی کشور همچنان مشغول مطالعه و بررسی این پرونده مرموز هستند.

پرونده مرموزی که طی آن یکی از چهره‌های اصلی مبارزه با خیانت‌های بنی‌صدر و انحرافات برخی شخصیت‌های صدر انقلاب و یکی از عوامل اصلی دفاع از اصل ولایت فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توسط جریانی کشف نشده و مخفی ترور شد.

تروری که گفته می‌شود طی آن شهید آیت را با بیش از ده‌ها گلوله به شهادت رساندند تا به روش گروه‌های مخوف؛ قتل وی پیامی برای سایرین نیز باشد.

از نکات مهم و البته محرز پرونده این شهادت، آن است که شهید آیت با کسانی مخالفت صریح می‌ورزید که بعدها نام آنها در لیست منحرفین و فتنه‌گران علیه نظام اسلامی ثبت و ضبط شد.

بخشی از افرادی که آیت آنها را در آن سال‌ها مخاطب قرار می‌داد؛ در همان ایام نیز در پرونده برخی شهادت‌ها و ترورهای صورت گرفته بعنوان مظنون و متهم، مد نظر دستگاه‌های قضایی و امنیتی نظام بودند (و شاید هنوز هم باشند)

درباره ادعایی که در روزنامه شرق مبنی بر دستور امام راحل بر حذف نام آیت از لیست شهدای انقلاب مطرح شده است نیز نهادهای مسئولی همچون مؤسسه تنظیم نشر آثار امام و اشخاص مطلع باید به صحنه آمده و پیرامون این شبهه بیان حقیقت کنند.

همچنین برای توضیح به نسل جوان و در اشاره به ادعای منتشر شده در شرق مبنی بر روابط شهید آیت با مظفر بقایی (از فعالان سیاسی دوران ستمشاهی و از چهره‌های معاند با انقلاب اسلامی) قابل ذکر است که در دوران مبارزه علیه رژیم ستمشاهی، ارتباطات مبارزین با یکدیگر به دلایل و انحاء گوناگونی صورت می‌گرفت که بعدها و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ این روابط دچار اصلاح، قطع و یا تقویت شد.

در دوران ستمشاهی، مبارزین مختلفی علیه رژیم ستمشاهی فعالیت می‌کردند. از مارکسیست‌ها گرفته تا مبارزان مسلمان و طیف‌هایی در میانه‌ی این دو.

فی‌الواقع انگیزه تمام مبارزین با یکدیگر یکسان نبود و لذا مکشوف شدن انگیزه‌ها پس از انقلاب اسلامی، به عامل اصلی شکل‌دهی به روابط جدید میان مبارزین دوران ستمشاهی شد که بخشی از آنان پس از انقلاب اسلامی، سمت‌های مدیریتی نظام را پذیرفتند.

با این توضیحات مبرهن است که هم‌حزب و همگروه بودن یک فرد با فرد دیگر در قبل از انقلاب و یا روابط مبارزاتی در دوران طاغوت، اگر بصورت محرزی بیان کننده انحراف یا الحاد یک فرد نبوده باشد؛ دلیلی بر ردّ آرا و شخصیت او پس از انقلاب نیست. ویژه‌تر آنکه برخی از این افراد در دوران انقلاب اسلامی نقش محوری در نهادینه‌سازی اصول مسلم نظام اسلامی و مبارزه با انحراف داشته‌اند.

شایان ذکر است در هنگام فعالیت‌های محرز حلقه انحرافی در دوران قبل، تحلیلگران مبرّز و خواص دلسوز کشور از پیوستگی دو جریان فتنه و انحراف با یکدیگر سخن گفته بودند.

 

***

 

روایت رمضان‌زاده از پیغام نظام به جریان خاص!

عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات به تازگی در بخشی از گفت‌وگوی خود با روزنامه اعتماد با اشاره به چیزی که آنرا نشانه‌های گشایش سیاسی نامیده، اظهار کرده است:

«هفته گذشته تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد شدند. این نشان می دهد که مجموعه نظام به این نتیجه رسیده است در آستانه انتخابات اسفندماه تحرکاتی را در این زمینه انجام دهد و چارچوب هایی را رعایت کند. برخی شاید بگویند تنها یک یا دو ماه از محکومیت این محکومان سیاسی باقی مانده بود و آزادی آنها معنای خاصی ندارد. من بر خلاف این معتقدم این یک نشانه و یک پیغام از سوی کلیت نظام است و ما باید از این پیغام استقبال کنیم»!

 

*درباره صحبت رمضان‌زاده باید بیان کرد که هنوز به آستانه اسفندماه نرسیده‌ایم و مشخص نیست که شخص وی چگونه آزادی چند زندانی در 7 ماه مانده به ایام انتخابات را پیغامی از سوی نظام و آنهم در آستانه انتخابات ارزیابی می‌کند؟!

همچنین است که باید در اشاره صحبت‌های به رمضان‌زاده گفت که مقامات قضایی کشور اخیراً هشدارهای شدیدالحنی را درباره تقلّای برخی تریبون‌ها برای طرح غیر قانونی نام، تصویر و صحبت‌های لیدر اصلاحات مطرح کرده‌اند. آیا این مسئله برای رمضان‌زاده حاوی هیچ پیام خاصی نیست؟!

گفتنیست، احمد خرّم، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و وزیر راه دولت اصلاحات به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه آرمان امروز گفته است: مردم جریان اصلاحات را مُدبِرتر، سالم‌تر و مُصمم‌تر می‌دانند و به همین دلیل فضای انتخابات فضای مطلوب جریان اصلاح‌طلبی است...

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول