اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

اعمال مستحبی شب نوزدهم ماه رمضان

امتیاز خاصی که خداوند برای امت محمد(ص) در نظر گرفت

چند ساعتی به آمدن بهترین شب‌های سال باقی مانده است و مسلمانان در سراسر کره خاکی خود را برای بهره‌گیری بیشتر از این شب‌ها آماده می‌سازند تا بتوانند رضایت الهی را در تقدیر یک‌ساله خویش رقم بزنند.

امتیاز خاصی که خداوند برای امت محمد(ص) در نظر گرفت
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، نسیم رحمت و مغفرت الهی این بار با شدت بیشتری شروع به وزیدن گرفته است تا با این بهانه بندگان خدا بار گناهان خود را کم کنند و با دعا و تضرع بتوانند بهترین تقدیرها و قضاها را از سوی پروردگار خویش دریافت کنند و در شب قدری که ملائکه و روح به حضور حجت الهی می‌رسند تا رحمت واسعه الهی در سراسر عالم هستی بگسترانند.

در باب اهمیت شب قدر کلینی در کتاب کافی روایتی از امام صادق(ع) نقل می‎کند که آن حضرت فرمودند: در کتاب خداوند، تعداد ماه‌ها نزد خداوند از روز خلق آسمان‌ها و زمین، 12 ماه است و با عظمت‎ترین این ماه‌ها، ماه رمضان است و قلب ماه رمضان «لیلة القدر» است.

همچنین در اصول کافی نیز روایتی از امام باقر(ع) آمده است که فرمودند: چون علی(ع) به شهادت رسید، امام حسن(ع) در مسجد کوفه پس از حمد و ثنای خداوند متعال فرمودند: ای مردم به تحقیق کسی در این شب از دنیا رفت که گذشتگان از او سبقت نگرفتند و آیندگان او را درک نکنند، به خدا قسم، در شبی از دنیا رفت که وصی حضرت موسی(ع)، یوشع بن نون از دنیا رفت و در این شب، عیسی بن مریم عروج کرد و این شب شبی است که در آن قرآن نازل شد.... 

اما در شأن نزول سوره قدر مطالبی آمده است از جمله اینکه ابن عباس نقل می‎کند که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مردی در بنی اسرائیل بود که در راه خدا به مدت هزار ماه سلاح حمل کرده و می‎جنگید و چون حضرت از این عمل مرد بنی‌اسرائیلی تعجب کرد، این خدمت را برای امت خویش از خدا خواست و عرض کرد یا رب، امّت مرا از نظر عمر، کم عمرترین مردم و از جهت عمل، کم‌عملترین قرار دادی، پس خداوند «لیلة القدر» را عطا کرده و فرمود: لیلة القدر از هزار ماه بهتر است و این لیلة القدر برای تو و امت تو است بعد از این تا روز قیامت آن هم در ماه رمضان.

ابوالفتوح رازی، در تفسیر خویش ذیل آیه سوم سوره قدر می‎نویسد: چون پیامبر اکرم(ص) نام چهار عابد را برد که هشتاد سال خدای را پرستیدند و یک چشم برهم زدنی عاصی نشدند «آن‌ها عبارت بودند از ایوب، زکریا، حزقیل و یوشع»، صحابه از این فرمایش حضرت تعجب کردند. جبرئیل آمد و این سوره را آورد که عبادت یک شب تو بهتر است از عبادت هزار ماه آن‌ها (هزار ماه مساوی است با هشتاد سال)

بر این اساس اعمال شب قدر بر دو نوع است: یکی آنکه در هر سه شب انجام می‌شود و دیگر آنکه مخصوص هر شبی است:

*اعمال مشترک لیالی قدر

-  غسل: مقارن غروب آفتاب که بهتر است نماز عشاء را با غسل خواند.

- دو رکعت نماز: در هر رکعت بعد از سوره «حمد»، هفت مرتبه سوره «توحید» بخواند و بعد از فراغ 70 مرتبه «اَستَغفُرِاللهَ وَاَتوبُ اِلَیهِ» و در روایتی است که از جای خود برنخیزد تا حق تعالی او و پدر و مادرش را بیامرزد.

- قرآن مجید را بگشاید و بگذارد در مقابل خود و بگوید: «اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلِکَ بِکِتابِکَ المُنزَلِ وَما فیهِ اسمُکَ الاَکبَرُ واَسماۆُکَ الحُسنی وَما یُخافُ وَ یُرجی اَن تَجعَلَنی مِن عُتَقائِکَ مِنَ النّار» پس هر حاجت که دارد بخواهد.

- مصحف شریف را بگیرد و بر سر بگذارد و بگوید:

«اَللّهمَّ بِحَقِّ هذاالقُرآنِ وَبِحَقِّ مَن اَرسَلتَه بِه وَبِحَقِ کُلِّ مومنٍ مَدَحتَهُ فیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیهِم فلا اَحَدَ اَعرَفُبِ بِحَقِّکَ مِنکَ».

ده مرتبه بگوید: بِکَ یا الله

ده مرتبه: بِمُحَمَّدٍ

ده مرتبه: بِعلیٍّ

ده مرتبه: بِفاطِمَةَ

ده مرتبه: بِالحَسَنِ

ده مرتبه: بِالحُسَین ِ

ده مرتبه: بِعلیّ بنِ الحُسین

ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ

ده مرتبه: بِجَعفَر بنِ مُحَمَّدٍ

ده مرتبه: بِموُسی بنِ جَعفَر ٍ

ده مرتبه: بِعلیِّ بنِ مُوسی

ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ

ده مرتبه: بِعَلِیِّ بنِ مُحَمَّدٍ

ده مرتبه: بِالحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ

ده مرتبه: بِالحُجَّةِ.

پس از این عمل هر حاجتی که داری طلب کن.

- زیارت امام حسین(ع): در روایت آمده است که چون شب قدر می‌شود، منادی از آسمان هفتم ندا می‌کند که حق تعالی آمرزید هر کسی را که به زیارت قبر امام حسین(ع) آمده است.

- احیا داشتن این شب‌ها: در روایت آمده هر کس احیاء کند، شب قدر را گناهان او آمرزیده شود، هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوه‌ها و وزن دریاها باشد.

- 100 رکعت نماز بخواند که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که در هر رکعت بعد از سوره «حمد»، 10 مرتبه سوره «توحید» بخواند.

- این دعا خوانده شود: «اَللّهُمَّ اِنّی اَمسَیتُ لَکَ عَبدًا داخِرًا لا اَملِکُ لِنَفسی وَاَعتَرِفُ...»

*اعمال شب نوزدهم

- 100 مرتبه «اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَاَتوبُ اِلَیه»

- 100 مرتبه «اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ»

- دعای «یا ذَالَّذی کانَ...» خوانده شود .

- دعای «اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ...» خوانده شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول