اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

آیت‌الله موحدی کرمانی:

«مسجد محله» شعبه‌ای از مسجدالحرام است

امام جمعه موقت تهران گفت: چقدر مردم مشتاق هستند به مسجدالحرام بروند و از نزدیک کعبه را زیارت کنند، این باور را داشته باشیم که مسجد محله، شعبه‌ای از مسجدالحرام است.

«مسجد محله» شعبه‌ای از مسجدالحرام است
آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی نائب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری درباره نقش ائمه جماعات در جذب جوانان به مسجد به ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: امام جماعت مسجد اول باید بداند چه مسئولیتی دارد، طبیعی است هر کس در نظام است، باید احساس کند که وظیفه‌اش نسبت به نظام چیست، معلم، استاندار، نماینده مجلس، ائمه جماعت و غیره، همه و همه باید فکر کنند که وظیفه او چیست؟

وی افزود: امام جماعت باید بداند که مأموریتش چیست و خدا از او چه چیزی می‌خواهد و به دنبال آن بداند هدایت مجموعه مسجد بر عهده اوست، بنابراین اول مأموین را هدایت و ارشاد کند، سپس اگر سؤال عقیدتی داشتند را حل کند یا در مسائل سیاسی که ابهام دارند، ابهام‌ آن‌ها را بر طرف کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ائمه جماعات باید با حوصله به سؤال مردم پاسخ دهند، اظهار داشت: با حوصله به سؤال‌ها جواب دهد و جوانان را جذب کند، البته باید همه جذب مسجد شوند، اما بالاخص جوانان که مدیریت آینده کشور را بر عهده دارند، باید هوای آن‌ها را داشته باشند.

وی ادامه داد: امام جماعت به جوانان در محیط مسجد میدان دهد که تا آن‌ها سؤالتشان را بپرسند و او هم جواب قانع‌کننده‌ای داشته باشد، اگر احیاناً جواب روشنی ندارد، بگوید فکر و تحقیق کنم تا فردا جواب شما را می‌دهم،‌ هیچ اشکالی ندارد، زیرا هیچ کدام از روحانیون ادعا ندارند که همه چیز را می‌دانند.‌

آیت‌‌الله موحدی کرمانی خاطرنشان کرد: ائمه جماعات توجه کنند در چه زمانی قرار گرفته‌اند، زمان را بشناسند، قطعاً جوانان تشنه مباحث اخلاقی هستند، همین طور بسیاری از جوانان نسبت به مسائل سیاسی اجحاف و احاطه ندارند و این وظیفه امام جماعت است که این روشنگری‌ها را داشته باشد، زیرا افرادی ممکن است در این زمینه برداشت‌های اشتباهی داشته باشند، بنابراین ائمه جماعات با بیانات گرم خود می‌توانند با جوانان ارتباط برقرار کنند و راه صحیح را در پیش‌روی آن‌ها قرار دهند..

وی درباره نقش مساجد در تحقق همدلی و همزبانی میان مردم و مسئولان گفت: همدلی و همزبانی مسأله ساده‌ای نیست، مسأله عمیق و پیچیدگی است، دل‌ها را اگر انسان بخواهد جمع کند، خیلی زحمت دارد، دل‌ها دست خدا است و چیزی که دل‌ها را نزدیک می‌کند،‌ نور الهی است.

چقدر مردم مشتاق هستند به مسجدالحرام بروند و از نزدیک کعبه را زیارت کنند، این باور را هم داشته باشیم که مسجد محله همان شعبه‌ای از مسجدالحرام است

دبیرکل‌ جامعه روحانیت مبارز ابراز داشت: برخی افراد می‌خواهند راست بگویند، می‌خواهند با هم مهربان، دلسوز و غمخوار باشند، به یکدیگر در حل مشکلات کمک کنند، این عوامل باعث می‌شود دل‌ها به هم نزدیک شوند و در یک سطح قرار گیرند، اگر این عوامل نباشد،‌ همدلی شکل نخواهد گرفت.

وی افزود: مسجد در زمینه همدلی و همزبانی باید تلاش کند، مردم را نصحیت و موعظه کند، توصیه می‌کنم مردم قدر مساجد را بدانند، ‌مساجد خانه خدا است، در واقع مساجد شعبه‌ای از مسجدالحرام است، چقدر مردم مشتاق هستند به مسجدالحرام بروند و از نزدیک کعبه را زیارت کنند، این باور را هم داشته باشیم که مسجد محله همان شعبه‌ای از مسجدالحرام است، قدر بدانیم و نمازهای واجب را در مسجد بخوانیم و حتی‌الامکان سعی کنیم به جماعت بخوانیم.

*نقش کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه‌های بسیج مساجد در جذب جوانان

امیرحسین قاضی‌زاده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌‌گو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد با بیان اینکه بنده معتقدم که استقبال جوانان از مساجد کم نشده است، اظهار داشت: ‌ما جوانان بسیار متدینی داریم و اگر به همین برنامه‌ اخیر معنوی یعنی اعتکاف بنگریم، می‌بینیم که حضور جوانان در این عرصه بسیار چشمگیر و فعال بوده است .

وی گفت: پای منبرها هم خوشبختانه جوانان بیشتر از افراد میان سال و بزرگسال حضور دارند و روز به روز هم استقبال آنها از مساجد و مسائل مذهبی همچون هیأت‌ها بیشتر می‌شود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در رابطه با جذب جوانان برای حضور در مساجد باید بگویم حضور بیشتر جوانان در مساجد بستگی به برنامه‌هایی دارد که مسجد هر محله برنامه‌ریزی می‌کند؛ برخی از مساجد به قدری فعال هستند که جوانان را به سمت خود می‌کشند.

مسجد، محل سجده است و فرصتی برای بندگی خدا؛ پس ماموریت اصلی مساجد ایجاد فرصت بندگی برای انسان‌هاست و این بندگی جنبه فردی و اجتماعی دارد

نماینده حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دوره نهم مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پایگاه بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد دو بازویی است که می‌تواند در جذب جوانان بسیار مفید باشد. مسئولان فرهنگی و پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد باید فعالیت خود را برای جذب جوانان بالا ببرند، هر چه این فعالیت بیشتر و هدف‌دار باشد، جذب بیشتری را شاهد هستیم.

قاضی‌زاده در پایان عنوان کرد: همانگونه که از نام مسجد پیدا است مسجد محل سجده است و فرصتی برای بندگی خدا؛ پس ماموریت اصلی مساجد ایجاد فرصت بندگی برای انسان‌هاست و این بندگی جنبه فردی و اجتماعی دارد. ما اگر می‌خواهیم انسان‌ها به جایی برسند که فقط برای رضا خدا کار کنند، پایگاه آن مسجد است.

*ماجرای تشویق پیامبر اسلام(ص) برای حضور جوانان در مساجد

اسماعیل منصوری لاریجانی استاد عرفان و فلسفه دانشگاه اهل بیت(ع) و مجری برنامه معرفت سیما در گفت‌وگو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد درباره کارکردهای مساجد در این دهه گفت: مسجد باید مرکزی برای پاسخگویی به نیازهای جوانان باشد تا جوانان بتوانند مشکلات فکری، سؤالات اخلاقی و حتی فرهنگی و سیاسی خود را در مساجد حل کنند.

وی در ادامه افزود: بنابراین مسجد از نامش مشخص است که خانه فطرت انسان‌هاست و نماد اولین محل عبادت انسان است، بنابراین یک انس فطری بین انسان و مسجد وجود دارد.

منصوری‌لاریجانی با اشاره به اینکه اگر مسجد را از انسان دور کنیم، ساحت معنوی را از او گرفته‌ایم، توضیح داد: درب مساجد باید به روی همه باز باشد، چه جوان خوب و چه جوان -به اصطلاح- بد، تا همه احساس کنند که مسجد مرجعیت دارد و انسان‌ها را به آرامش می‌رساند.

این استاد عرفان و فلسفه دانشگاه درباره نقش محوری ائمه جماعات در مسجد گفت: ائمه جماعت باید این نقش مهم را ایفا کنند و به اعتقاد من، جوامع مسجدمحور همه مسائل اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی خود را از طریق مساجد و با همین امامان جماعت حل می‌کردند، خود پیامبر اسلام(ص) اغلب اوقات مرکز کارش در مسجد بود.

پیامبر(ص) از ابتدا تصمیمش شکار این جوانان برای حضور در مسجد بود، در حالی که ما الان امام جماعتمان جلوی مسجد می‌آید و با حالتی ناجور به جوانان نگاه کرده یا برخورد سردی می‌کند، حتی سلام هم نمی‌کند

وی در ادامه یادآور شد: ائمه جماعات باید مسجد را به عنوان مسئولیت و مأموریت اولیه خود تلقی کنند، چرا که بیشترین سرمایه‌گذاری و وقت برای مسجد لازم است، بنابراین باید با حوصله با جوانان برخورد کنند و با رویی گشاده مشکلات را رفع کنند و مردم را به مسجد دعوت کنند.

مجری برنامه معرفت با بیان روایتی از عصر نبوی گفت: روزی حضرت سلمان برای نماز عصر به مسجد رفته بود که پیامبر(ص) هنوز نیامده بود و همه مردم منتظر اقامه نماز و ایشان بودند، سلمان به دنبال پیامبر بیرون رفت و دید که ایشان با جوانان بازی می‌کنند! سلمان به پیامبر(ص) گفت که یا رسول‌الله! ‌مردم منتظر نماز هستند، پیامبر(ص) فرمود که مشغول بازی با جوانان شدم و فراموش کردم، بنابراین پیامبر(ص) رو به جوانان کرد و گفت: شما از من خواستید و همبازی شما شدم، من هم از شما انتظاری دارم که شما اجابت کنید، بیایید با هم برویم نماز بخوانیم! آن‌ها هم گفتند که می‌آیند.

منصوری لاریجانی در پایان گفت: این نوع اصلی دعوت پیامبر(ص) به مساجد بوده است، ما هم باید از این نوع روش‌ها استفاده کنیم. پیامبر اسلام(ص) از ابتدا تصمیمش شکار این جوانان برای حضور در مسجد بود، در حالی که ما الان امام جماعتمان جلوی مسجد می‌آید و با حالتی ناجور به جوانان نگاه کرده یا برخورد سردی می‌کند، حتی سلام هم نمی‌کند. این روش داری ایراد است، باید جاذبه‌ها را برای حضور جوانان به مساجد بیشتر کنیم.

انتهای پیام/ک

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول