اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

حسینی خبر داد

تدوین الگو و استاندارد واحد برای آئین‌نامه مسابقات مختلف قرآن

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در دومین نشست هم‌اندیشی با اساتید، پیشکسوتان، قاریان و حافظان قرآن کشور از تدوین الگویی استاندارد و واحد برای آئین‌نامه مسابقات مختلف قرآنی در کشور خبر داد.

تدوین الگو و استاندارد واحد برای آئین‌نامه مسابقات مختلف قرآن

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام «سید‌مصطفی حسینی»، در دومین نشست مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اساتید، پیشکسوتان قاریان و حافظان قرآن کریم کشور ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های ولی یاراحمدی، رئیس سابق مرکز امور قرآنی اوقاف طی مدت 6 سال گذشته اظهار داشت: این زحمات و تلاش‌ها موجب شد، امروز فعالیت‌های قرآنی اوقاف، در سطح بالاتری بروز و ظهور داشته باشد از این رو آقای یاراحمدی پس از این نیز به عنوان مشاور در سازمان اوقاف هم‌فکر و همراه ما در اجرای برنامه‌های قرآنی خواهد بود.

حسینی با بیان اینکه این نشست به منظور هم‌اندیشی با جامعه قرآنی کشور برای هر چه بهتر برگزار شدن، سی‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم و مسابقات بین‌المللی قرآنی کریم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است، افزود: سی‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، اسفندماه در تبریز برگزار خواهد شد و بنا داریم با هم‌فکری جامعه قرآنی در این دوره و دوره‌های آتی، خدمات بهتری را ارائه دهیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از برگزاری همایش هم‌اندیشی متشکل از کارگروه‌ها و کمیته‌های فنی با حضور جامعه قرآنی کشور در آینده خبر داد و گفت: بنا داریم حداقل به صورت فصلی هم‌اندیشی‌ها را با جامعه قرآنی کشور برگزار کنیم و ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات قرآنی اوقاف، نظرات و پیشنهادهای آنان را نیز اخذ کنیم.

وی با اشاره به اینکه صدها صفحه آئین‌نامه برای مسابقات قرآنی کشور تهیه شده است، تصریح کرد: بنا داریم با جدیت و تمرکز بیشتر بر روی این بخش الگو و استاندارد واحدی را برای برگزاری مسابقات قرآن ارائه کنیم.

ضرورت تبیین اهداف برگزاری مسابقات قرآنی

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن در این نشست با قدردانی از زحمات 6 سال گذشته ولی یاراحمدی گفت: برگزاری مسابقات قرآنی به مثابه فعالیتی روزمره برای اوقاف شده و نکات بسیاری در برگزاری مسابقات مغفول مانده است و به طور مثال هدف برگزاری این مسابقات هنوز بصورت مشخص تبیین نشده است و ضروری است در هدف‌گذاری مسابقات قرآنی در سطوح شهرستانی، استانی و کشوری تعیین شود که هدف، انتخاب نماینده برای شرکت در مسابقات بین‌المللی است یا این مسابقات باهدف فضاسازی و آموزش عمومی برگزار می‌شود.

قره‌شیخلو با تأکید بر ضرورت بازبینی مکانیزم برگزاری مسابقات گفت: تمرکز امکانات و تمام توجه برگزار‌کنندگان به مسابقات بین‌المللی و کشوری خلاصه می‌شود و سطوح شهرستانی و استانی مغفول مانده است. در این سطوح جذب مخاطب بهتر انجام می‌شود و باید رویکرد را از توجه به کمیت به سمت کیفیت سوق داد.

وی ادامه داد: سازمان اوقاف به عنوان متولی برگزاری مسابقات قرآنی کشور باید الگو و استانداردی را برای امر تبلیغات، داوری، نحوه اجرا، جایگاه قاری، اسکان متسابقان و موضوعات دیگر ارائه کند که در سایر مسابقات قرآنی کشور نیز به عنوان الگو مدنظر قرار گیرد.

لزوم جوان گرایی در انتخاب داوران

احمد حاجی‌شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن با بیان اینکه حدود 5 سال قبل سازمان اوقاف با کمک برخی از جامعه قرآنی و کارشناسان، آئین‌نامه داوری را برای مسابقات قرآنی تهیه کرد، گفت: مقرر بود، این آئین‌نامه به مدت 5 سال اجرا شود و در این مدت، ضعف‌ها و نقایص آن برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه در انتخاب داوران باید جوان گرایی صورت گیرد، گفت: پیشکسوتان داوری باید به عنوان سرگروه هیأت داوران مورد استفاده قرار گیرند و دوره‌های تخصصی برای تربیت داوران برگزار شود.

توجه به شخصیت قرآنی متسابقان

مهدی بحرالعلوم با بیان اینکه در برگزاری مسابقات قرآنی صرفاً بر روی رشته‌های حفظ و قرائت تمرکز شده است، گفت: برخورداری متسابقان از شخصیت قرآنی به عنوان یک فرهنگ اصلی فعالیت‌های قرآنی باید مورد توجه قرار گیرد که این مهم نیز نیازمند برنامه بلند مدت است.

دعوت قراء مصری با دقت بیشتری صورت گیرد

احمد لیائی با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان اوقاف دعوت قراء مصری است، گفت: با این طرح می‌توان گفت از سال 68 تاکنون بزرگان قرائت مصر به ایران دعوت شده‌اند اما در سال‌های اخیر، قاریان مصری از سطح پایین‌تری نسبت به قاریان داخلی هستند و نیاز است با دقت بیشتری دعوت‌ها صورت گیرد.

نمایش نتایج متسابقان در سالن به منظور ایجاد جذابیت و شفافیت

رحیم خاکی با اشاره به ضرورت نمایش نتاج مسابقات در داخل سالن گفت: نتایج متسابقان به منظور ایجاد شفافیت در داخل و خارج سالن مسابقات اگر از طریق مانیتور اطلاع‌رسانی شود بر جذابیت و رقابت مسابقات می‌افزاید.

لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی برای داوران

استاد جاودان با بیان اینکه باید برای داوران دوره‌های آموزشی برگزار شود، گفت: اعزام داوران به کشورهای خارجی برای داوری و یا حتی بررسی آئین‌نامه‌های داوری دیگر مسابقات کشورهای جهان ثمرات بسیاری خواهد داشت.

ضرورت بازبینی در آئین‌نامه مسابقات

احمد ابوالقاسمی از ضرورت بازبینی آئین‌نامه مسابقات خبر داد و گفت: باید کمیته‌های فنی مسابقات در تمام زمینه‌ها فعال شود و هرچه سریعتر، آئین‌نامه مسابقات مورد بازبینی قرار گیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول