اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

وزیر نفت:

توقف سرمایه‌گذاری در پتروشیمی از بی‌تدبیری بود نه تحریم/ باید تولیدکننده محصول نهایی شویم

وزیر نفت علت عدم سرمایه‌گذاری دولت گذشته در صنعت پتروشیمی را بی‌تدبیری و نه تحریم دانست و گفت: سال آینده پتروشیمی‌ها مشکل تامین خوراک گاز نخواهند داشت.

توقف سرمایه‌گذاری در پتروشیمی از بی‌تدبیری بود نه تحریم/ باید تولیدکننده محصول نهایی شویم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بیژن زنگنه در همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی پتروشیمی اظهار داشت: از سال 76 که وارد وزارت نفت شدم یک بار مطلبی را گفتم و گوش کردند اما الان 10 بار است که این مطلب را می‌گویم اما کسی گوش نمی‌کند؛ گفتم گزارش‌ کار را بر اساس تن و وزن ندهید، گزارش ارزشی بدهید چرا که ارزش کود اوره با ارزش پلی پروپیلن یکی نیست.

وی اضافه کرد: ضمن تقدیر و ارج نهادن به زحمات همه باید بگویم صنعت پتروشیمی ایران اگر 50 سال پیش تأسیس شد اما 2 جهش بزرگ آن در دوران سازندگی و دیگری که بزرگتر بود از سال 76 به بعد در دوره اصلاحات اتفاق افتاد.

وزیر نفت با بیان اینکه در سال 76 ارزش محصولات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود، گفت: اگر امسال تولید محصولات پتروشیمی ایران 20 میلیارد دلار است کار بزرگ و فتح‌الفتوح جمهوری اسلامی از سال 76 به بعد و با زحمات مهندس نعمت‌زاده اتفاق افتاد و 8 سال ما قابل مقایسه با قبل و بعد از آن نبود.

وی تأکید کرد: در واقع تولید ارزش پتروشیمی ایران بعد از انقلاب اتفاق افتاد که دوران سازندگی شروع آن بود و در دوره اصلاحات اوج گرفت.

زنگنه در ادامه تصریح کرد: من برخلاف آقای شعری‌مقدم که تحریم‌ها را دلیل توسعه نیافتن صنعت پتروشیمی می‌دانند معتقدم بی‌تدبیری باعث عدم توسعه صنعت پتروشمیی شد نه تحریم‌ها.

وی اضافه کرد: چرا از درآمدهای هنگفت چند صد میلیارد دلاری نفت در 8 سال گذشته حتی یک دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری نشد و اگر امکان فاینانس خارجی وجود نداشت چرا از این همه درآمد 10 میلیارد دلار به پتروشیمی‌ها ندادند.

وزیر نفت تأکید کرد: تحریم‌ها دلیل این مسئله نبود، دلیل این مسئله  این بود که عزم و فرمانده وجود نداشت و در عین حال عقلای پتروشیمی هم منزوی شدند و کاری از آنها برنمی‌آمد.

وی در ادامه با اشاره به ورود واحدهای تولید اتان و گاز مایع پارس جنوبی به مدار تولید گفت: در سال آینده مشکل تأمین خوراک به خصوص گاز طبیعی برای صنایع پتروشیمی نخواهیم داشت.

زنگنه افزود: طرح‌های متعدد دیگری برای تأمین خوراک پتروشیمی طراحی شد یا در دست طراحی است.

وی با اشاره به نیاز صنعت پتروشیمی به تأمین فاینانس خارجی گفت: برآوردهای شرکت ملی پتروشیمی آن است که ما می‌توانیم ارزش کل تولیدات پتروشیمی را به بیش از 70 میلیارد دلار برسانیم.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی نقش و جایگاه شرکت ملی پتروشیمی با 15 سال گذشته کاملاً متفاوت است، گفت: جایگاه شرکت ملی پتروشیمی حمایت از فناوری و پژوهش با هدف تجاری‌سازی دانش فنی به خصوص در فناوری‌های پرتکرار، ایجاد امکان رقابت برای بخش خصوصی صنعت پتروشیمی، مشارکت فعال در ساماندهی بازار سرمایه با هدف بکارگیری سرمایه‌های کوچک در این صنعت دارای مزیت و ایجاد تأسیسات زیربنایی در مواردی خاص است.

زنگنه تأکید کرد: موافق مشارکت شرکت ملی پتروشیمی با بخش خصوصی برای سودآور شدن طرح‌های آنها نیستم اما شرکت ملی پتروشیمی در مواردی که نیاز آن واقعا حس شود می‌تواند تأسیسات زیربنایی را برای بخش خصوصی فراهم کند.

وی با اشاره به آینده صنعت پتروشیمی گفت: ما به این همه کود اوره نیاز نداریم و نمی‌دانم چرا تا این حد به مجتمع‌های تولید کود اوره مجوز داده‌اند چرا که سود چندانی هم ندارد اما تولید محصولاتی مانند پروپیلن و پایین‌دست آن مورد قبول و اقتصادی است.

زنگنه تصریح کرد: بازارهای خوبی در کشورهای همسایه ما وجود دارد اما این کشورها اغلب صنایع پتروشیمی ندارند و باید تلاش کنیم از صادرکننده مواد اولیه به صادرکننده محصولات نهایی و تکمیل‌کننده زنجیره ارزش تبدیل شویم.

وی ادامه داد: در خرداد ماه برای 8 واحد پالایشی در سیراف فراخوان دادیم و برآورد ما این بود که هر واحد 300 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه ما تعهد ندادیم از صندوق توسعه ملی برای آنها وام جور کنیم اما 35 مجموعه از شرکت‌های ایرانی تأیید صلاحیت شدند که می‌توانستند این پول را فراهم کنند اگرچه بعضی از آنها گفتند می‌خواهند از صندوق توسعه ملی وام بگیرند اما ما هیچ تضمینی در این مورد به آنها ندادیم.

وزیر نفت تصریح کرد: این ظرفیت وجود دارد و اگر مردم احساس کنند اقتصاد یک طرح خوب است در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی اضافه کرد: ما بر اساس امتیازبندی 8 مجموعه را انتخاب کردیم و آنها نزدیک به 11 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را تعهد کردند.

وی با اشاره به استفاده 87 درصد مردم از گاز طبیعی به عنوان سوخت گفت: مصرف گاز مردم در ماه‌های مختلف متفاوت است و ما از این تفاوت مصرف می‌توانیم در تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی جدید بهره ببریم.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول