اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

برزیل و چین برای کنترل بحران جنگل‌زدایی ماهواره‌ای را راه اندازی کردند

برزیل و چین به منظور کنترل بحران جنگل‌زدایی در منطقه آمازون ماهواره‌ای را طراحی کرده و با پرتاب آن به فضا این پروژه را به اجرا درآوردند.

برزیل و چین برای کنترل بحران جنگل‌زدایی ماهواره‌ای را راه اندازی کردند

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله‌سور»، برزیل و چین موفق به راه‌اندازی ماهواره‌‌ای مشترک در روز یکشنبه 7 دسامبر (16 آذر 93) شدند که پنجمین ماهواره رصدگر زمین محسوب می‌شود که به طور مشترک توسط 2 کشور از سال 1999 تاکنون به فضا پرتاب شده‌ است؛ این ماهواره «CBERS-4»نامیده شده و مجهز به 4 دوربین می‌باشد که بر روند جنگل‌زدایی، مدیریت منابع آبی و نظارت بر مزارع در منطقه آمازون کنترل دارد.

موشک «لانگ مارچ B » ماهواره «CBERS-4» را از مرکز فضایی «تایونان» در «شانکسی» استان شمالی چین به فضا پرتاب کرد؛ این اقدام در ساعت 11:26 صبح به وقت محلی چین آغاز شد و 12 دقیقه بعد این ماهواره در مدار زمین قرار گرفت.

به گفته موسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل  (INPE) ماهواره «CBERS-4» مجهز به 4 دوربین است و با 14 چرخش به دور زمین در یک روز تصاویری دقیقی از سطح زمین ارسال خواهد کرد؛ داده‌های این ماهواره برای نظارت بر آتش‌سوزی جنگل‌ها، کنترل جنگل‌زدایی در منطقه آمازون، نظارت بر مزارع، مدیریت منابع آب و توسعه مناطق شهری استفاده می‌شود.

ماهواره « CBERS-3 » نیز از پروژه‌های مشترک چین و برزیل بود و در دسامبر 2013 به دلیل بروز نقص فنی در موشک «لانگ مارچ» چین به مدار مورد نظر نرسیده و از بین رفت این موشک نیز وظایف مشابهی مانند ماهواره« CBERS-4» برایش در نظر گرفته شده بود.

مأموریت این ماهواره مشترک بین چین و برزیل، 3 سال به طول می‌انجامد و تصاویر عکسبرداری شده توسط آن به صورت آنلاین منتشر می‌شود.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط مؤسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل ماهواره «CBERS-4» در هر روز 700 عکس از سطح زمین فراهم می‌آورد که در دسترس سازمان‌های محیط زیست در سراسر جهان قرار می‌گیرد.

«دیلما روسف» رئیس جمهور برزیل طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری «افه» اعلام کرد: ماهواره« CBERS-4» در حال حاضر سیگنال‌هایی را به زمین انتقال می‌دهد که ایده ساخت این ماهواره با چین در راستای گسترش همکاری جنوب-جنوب قرار گرفته واطلاعاتی را برای ارائه به کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/ز

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول