اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده مرکز تحقیقات بین‌المللی سمیت:

124 میلیون هکتار از اراضی جهان زیر کشت کشاورزی حفاظتی رفته است

نماینده مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی سمیت گفت: 124 میلیون هکتار از اراضی جهان زیر کشت کشاورزی حفاظتی رفته است.

124 میلیون هکتار از اراضی جهان زیر کشت کشاورزی حفاظتی رفته است

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، کنت سایری پیش از ظهر امروز در گردهمایی «کشاورزی حفاظتی» در استان کرمانشاه، اظهار کرد: مرکز بین‌المللی کشاورزی سمیت طی مذاکره با دولت جمهوری اسلامی ایران سعی دارد پروژه‌ای را با همکاری ایران برای عملکرد گندم، بهبود تولید و بهره‌وری سیستم‌های گندم‌محور آغاز کند.

نماینده مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی سمیت ادامه داد: با انجام بازدیدهای مختلفی که از زمین‌های کشاورزی مناطق مختلف جهان صورت گرفته در پی این هستیم بتوانیم با همکاری یکدیگر به تعریف مشترکی از کشاورزی حفاظتی در سراسر دنیا دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه مهمترین علت روی آوردن کشورها به‌سمت کشاورزی حفاظتی بهره‌وری مناسب خاک است، افزود: افزایش هزینه‌های تولید، عدم ثبات قیمت‌ها، بحران آب، تخریب خاک، کارایی پایین مصرف آب و در نهایت تغییرات اقلیمی موجب شده استفاده از کشاورزی حفاظتی در جهان گسترش پیدا کند.

به گفته سایری، با کشاورزی حفاظتی می‌توان بسیاری از مشکلات پیش روی کشاورزی را برطرف و حالت اولیه خاک را دوباره احیاء کرده و تغییرات اقلیمی را برای کاهش هزینه‌های تولید کنترل کرد.

نماینده مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی سمیت با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی بر سه اصل مهم پایدار است، گفت: کاهش خاک‌ورزی خاک، باقی گذاشتن بقایا بر روی خاک و تناوب مناسب و سودآوری در محصول از اصول مهم این کشت به‌شمار می‌رود.

وی خاطر نشان کرد: در کشاورزی حفاظتی به دنبال این هستیم که بتوانیم تا حداقل ممکن خاک‌ورزی خاک را کاهش دهیم به طوری که در قطعات کشاورزی کوچک نیز بتوان از خاک به درستی استفاده کرد.

سایری به کاهش شدید ماده آلی خاک اشاره کرد و گفت: برای برطرف کردن این مشکل راهی جز استفاده از کشت حفاظتی وجود ندارد.

به گفته نماینده مرکز تحقیقات بین‌المللی کشاورزی سمیت، در 124 میلیون هکتار از اراضی کل دنیا کشاورزی حفاظتی صورت می‌گیرد که 96 درصد آن در زمین‌های زراعی دیم است.

وی با بیان اینکه مقدار زیادی از بقایای محصولات کشاورزی در ایران صرف علوم دام می‌شود، افزود: در بسیاری از مناطق این میزان بقایا برای صنعت، سوخت و مصارف دیگر استفاده می‌شود.

سایری یادآور شد: چنانچه برای باقی‌مانده محصولات در زمین‌های کشاورزی تدابیر لازم اندیشیده شود کشاورزی پایدار حاصل خواهد شد.

انتهای پیام/2700/و30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول