اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تاملی بر پیام سالانه رئیس جمهور قزاقستان؛ پیش از موعد و همراه با نگرانی

پیام پیش از موعد رئیس جمهور قزاقستان نگرانی‌های این کشور از احتمال بروز مشکلاتی در سطح ملی و بین‌المللی را بازگو می‌کند.

تاملی بر پیام سالانه رئیس جمهور قزاقستان؛ پیش از موعد و همراه با نگرانی

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، 3 روز پیش «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان در اقدامی بی سابقه، پیام سالانه خود را منتشر کرد.

پیام‌های روسای جمهور آسیای مرکزی غالبا سالانه بوده و طبق معمول به مناسبت آغاز سال جدید میلادی ارائه می‌شوند. ولی این بار نظربایف دلیل طرح پیام پیش از موعد خود را به «پیش‌بینی آزمایش‌های بزرگی برای جهان و از جمله قزاقستان» مرتبط دانست.

رئیس جمهور قزاقستان که جهت ارائه پیام خود در جلسه عمومی شورای سیاسی حزب حاکم «نور آتن» حضور پیدا کرده بود، گفت: اوضاع سال‌های آینده چندان آسان خواهند بود و به همین دلیل می‌خواهم از قبل با پیام خود به طرح اقداماتی بپردازم که باید در سال جدید اتخاذ کنیم.

وی ادامه داد: بحران ژئوپلتیکی، سیاست تحریم‌های قدرت‌های بزرگ، موانع مهمی برای بهبود اقتصاد جهانی فراهم کرده است. من با توجه به تجربه بزرگی که دارم، احساس می‌کنم سال‌های نزدیک زمان آزمایش‌های بزرگی برای جهان و از جمله برای ما خواهد بود. معماری جهان تغییر خواهد کرد. از این مرحله دشوار نه‌ همه کشورها، بلکه تنها ملت‌ها و کشورهای قوی و واحد می‌توانند به طور شایسته عبور کنند.

رئیس جمهور قزاقستان گفت که کشورش به عنوان بخشی از اقتصاد جهانی و به دلیل مجاورت نزدیک به کانون تنش‌های ژئوپلیتیکی، اثرات منفی فرایندهای جهانی را تجربه می‌کند. بنابراین قزاقستان نیاز به بازنگری سریع برخی از مواضع و تغییر برنامه‌ها برای دوره‌های آینده را خواهد داشت.

نظربایف به منظور آمادگی لازم برای پشت سر گذاشتن این مرحله، سیاست جدید اقتصادی کشورش را با نام «نورلی ژال» (راه روشن) اعلام کرد.

وی حفظ ثبات در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی را از مهمترین وظایف نهادهای دولتی کشورش برای سال‌های نزدیک دانست و اعلام کرد، به خاطر جلوگیری از تکرار اشتباهات کشورهای دیگر، طی مرحله 2015، 2016 و 2017 از صندوق ملی قزاقستان که بیش از 105 میلیارد دلار موجودی دارد، سالانه تا 3 میلیارد دلار به بودجه کشور اختصاص خواهد داد.

سرمایه‌گذاری‌های مورد نظر رئیس جمهور قزاقستان بخش‌های توسعه زیربنایی و احداث جاده و راه‌آهن‌های جدید و استاندارد، سیستم بانکی، ساخت واحدهای اجتماعی، آموزشی، بهداشتی و... را فرا خواهد گرفت. از جمله به منظور بهبود وضعیت بخش بانکی برای سال 2015 حدود 1.4 میلیارد دلار اختصاص داده شد.

حدود یک میلیارد دلار نیز برای ساخت منازل مسکونی طی سال‌های 2015-2016 در نظر گرفته شده است. بر اساس برنامه پیشنهادی رئیس جمهور قزاقستان، منزل بدون هر گونه پیش پرداخت مقدماتی و بهره 2-1 درصدی برای مردم واگذار خواهد شد. همچنین آن‌ها ضمن اجاره از حق خرید منازل اجتماعی برخوردار خواهند شد.

یکی دیگر از نکات اصلی مورد تاکید نظربایف، بهبود جذابیت سرمایه‌گذاری قزاقستان بود. به دستور وی از صندوق ملی برای تحقق این امر حدود 500 میلیون دلار اختصاص خواهد یافت.

وی برنامه جامع توسعه زیربنایی را ستون فقرات سیاست جدید اقتصادی قزاقستان عنوان کرد که برای یک دوره پنج‌ساله در نظر گرفته شده است. ضمنا نخستین پنج‌ساله توسعه صنعتی و نوآوری قزاقستان در سال 2010 اعلام شده بود و بنابه گفته نظربایف در تحقق پروژه‌های پنج‌ساله دوم شرکت‌ها و سازمان‌های بیش از 100 کشور خارجی اعلام آمادگی کرده‌اند.

طبق انتظار آستانه، سبد مربوطه سرمایه‌گذاری تقریبا 40 میلیارد دلار را در بر خواهد گرفت که سهم دولت تنها عبارت از 15 درصد آن خواهد بود.

به باور تحلیلگران، برخلاف برخی از همتایان خود در منطقه که از صحبت درخصوص مشکلات و چالش‌های اقتصادی و مالی پرهیز می‌کنند، رئیس جمهور قزاقستان از سال‌های نزدیک به عنوان مرحله چالش‌های جدی برای کشور خود و جهان یاد کرده و به فکر دست یافتن به راهکارهایی برآمده است که بتواند از اثرات منفی آن بکاهد.

ضمنا طی ماه‌های اخیر، همه کشورهای آسیای مرکزی همراه با سقوط روبل روسی (به دلایل تحریم‌های غرب، کاهش قیمت نفت و...) شاهد کاهش ارزش پول ملی خود هستند که بخش‌های مالی آن‌ها را با یک سری از مشکلات مواجه کرده است.

به اعتقاد تحلیلگران، تاکید ویژه نظربایف بر حمایت از نظام بانکی کشورش نیز به منظور جلوگیری از احتمال ایجاد هرج و مرج در این عرصه انجام شده است.

نظربایف به منظور امید بخشیدن به مردم کشورش گفت که سرانه تولید ناخالص داخلی قزاقستان بیش از 13.5 هزار دلار است که با بسیاری از کشورهای شرق اروپا، ترکیه، مالزی و برزیل قابل مقایسه می‌باشد. به گفته نظربایف، امروز قدرت اقتصادی قزاقستان بیش از 2 برابر حجم کلی اقتصاد تمام کشورهای آسیای مرکزی بوده و سطح فقر 3 درصد و نرخ بیکاری 5 درصد را تشکیل می‌دهد.

نظربایف در بخش پایانی پیام خود با ابراز اطمینان به آینده روشن قزاقستان، از اتباع کشورش و به ویژه جوانان خواست تا قطع نظر از تعلق قومی و نژادی وحدت و یک‌پارچگی قزاقستان را حفظ کنند.

انتهای پیام/ز

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول