اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

تغییر سیاست دهلی‌نو در قبال تل‌آویو

هنـد از رژیم صهیونیستی موشک می‌خرد

به دنبال روی کار آمدن نخست وزیر جدید هند، روابط دهلی‌نو و تل‌آویو به حدی گرم شده است که هندی‌ها با رد پیشنهاد آمریکا برای خرید موشک‌های «جاولین»، تصمیم گرفته‌اند از رژیم صهیونیستی موشک و سکوی پرتاب خریداری کنند.

هنـد از رژیم صهیونیستی موشک می‌خرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هند قصد دارد حداقل 8 هزار موشک ضد زره «اسپایک» و بیش از 300 سکوی پرتاب به ارزش 525 میلیون دلار از رژیم صهیونیستی خریداری کند.

به نوشته روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت»، یک منبع در وزارت جنگ رژیم صهیونیستی شنبه اعلام کرد، هند با رد پیشنهاد آمریکا برای خرید موشک‌های «جاولین» که واشنگتن برای موفقیت در آن به شدت لابی کرده بود، تصمیم گرفته موشک هدایت‌شونده ضد تانک اسپایک اسرائیل را خریداری کند.

این منبع بعد از نشست «شورای خریدهای دفاعی» هند اعلام کرد، دهلی نو حداقل 8 هزار موشک اسپایک و بیش از 300 سکوی پرتاب به ارزش 525 میلیون دلار از رژیم صهیونیستی خریداری خواهد کرد. این فرد به نقل از «آرون جیتلی» وزیر دفاع هند اظهار داشت، امنیت ملی نگرانی بزرگ دولت دهلی نو است.

به گفته این منبع دفاعی هند، دهلی نو همچنین قصد دارد 6 زیردریایی خریداری کند که البته بیان نکرده، این زیردریایی‌ها را از چه کشوری تهیه خواهد کرد.

تصمیم هند برای خریداری سلاح از رژیم صهیونیستی یک ماه بعد از دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با «نارندرا مودی» همتای هندی او در نیویورک اتخاذ شد؛ دیداری که دفتر نتانیاهو از آن به عنوان نخستین دیدار میان نخست وزیران دو طرف در طول یک دهه گذشته یاد کرد.

در این دیدار بود که نتانیاهو مسئله خطر ایران «مجهز به سلاح‌ هسته‌ای» و همین طور تهدید تروریسم را مطرح کرد. او همچنین همکاری هند و اسرائیل در زمینه دفاع سایبری، فناوری کشاورزی و آب را مطرح کرد.

نتانیاهو پیش از این دیدار نیز با بیان اینکه «از دورنمای روابط گسترده‌تر با هند هیجان زده است»، گفته بود: «این فرصتی است برای اسرائیل و هند تا روابط خود را گسترش دهند. ما از قدیمی‌ترین ملت‌های روی زمین هستیم اما دموکراتیک نیز هستیم و به گذشته غنی خود افتخار می‌کنیم اما در عین حال مایلیم آینده را در اختیار بگیریم. معتقدم اگر با یکدیگر تلاش کنیم می‌توانیم در راستای منافع مردم خود قدم برداریم.»

نتانیاهو همچنین در این دیدار از «مودی» برای سفر به اراضی اشغالی دعوت کرد که اولین سفر یک نخست وزیر هند به اراضی فلسطینی به شمار می‌آید.

اما اینکه موضع هند در قبال رژیم صهیونیستی تا این اندازه تغییر کرده، دقیقا با انتخاب «نارندرا مودی» به عنوان نخست وزیر هند ارتباط مستقیم دارد؛ فردی که سروزیر ایالت گجرات هند بوده و در آن زمان روابط بازرگانی قوی با صهیونیست‌ها داشته است.

تا پایان جنگ سرد، هند موضع همدلانه‌ای با فلسطینیان داشت و همواره از حق تعیین سرنوشت فلسطین و تشکیل دولت فلسطینی حمایت می‌کرد. با این حال، امروز سیاست دهلی نو تحت زمامداری «مودی» چرخشی کامل داشته و به سمت حمایت از رژیم اسرائیل تغییر یافته است.

بعد از جنگ غزه، دولت ملی‌گرای افراطی «نارندرا مودی» اجازه برگزاری جلسه پارلمانی این کشور برای رای گیری درباره محکومیت اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی را نداد؛ اقدامی که روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» درباره آن نوشت: «به نظر می‌رسد دولت هند در حال حاضر به طور تلویحی به اسرائیل این پیام را داده که همکاری استراتژیک با اسرائیلی‌ها مهمتر از ابراز همبستگی آن کشور با فلسطین است».

شبکه «الجزیره» نیز درباره شخص «مودی» نوشت که او به داشتن روحیات ضد اسلامی شهرت دارد و مدافعان حزب او نیز از مقابله رژیم اسرائیل با حماس به دلیل داشتن همین روحیه استقبال می کنند. به نوشته این شبکه خبری، همچنین ارتشی سایبری وابسته به راستگرایان هندی و پشتیبانان انتخاباتی مودی در حمایت از حمله صهیونیست‌ها علیه نوار غزه ایجاد شد که این ارتش با ایجاد هشتگ "ایندیا ویت ایزرائیل" (هندوستان در کنار اسرائیل) حمایت خود را از اسرائیلی‌ها به طور آشکار نشان داد.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول