اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

اطهری‌فرد در گفت‌وگو با فارس:

قاریان بزرگی مانند «غلوش» هم داعیه برتری به اساتید مصر را ندارند

قاری بین‌المللی قرآن گفت: اساتیدی همچون «غلوش» و «شحات انور» با وجود توانمندی‌های بسیار احساس برتری نسبت به قاریان دوران طلایی را نداشتند بنابراین فکر نمی‌کنم مسئولان و قاریان کشور ما نیز بتوانند چنین ادعایی داشته باشند.

قاریان بزرگی مانند «غلوش» هم داعیه برتری به اساتید مصر را ندارند

«صالح اطهری‌فرد» قاری بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس با تقسیم دوران تلاوت در مصر، اظهار داشت: دوران تلاوت در مصر را باید به دو بخش طلایی و کنونی تقسیم کرد. در دوران طلایی تلاوت مصر، قاریان برجسته و صاحب سبک به فعالیت می‌پرداختند به طوری که منشأ اصلی پیشرفت‌های قرآنی در زمان حاضر نیز نتیجه تلاش آنها است.

قاریان دوران طلایی مصر با هیچ کدام از قاریان برتر جهان قابل مقایسه نیستند

وی ادامه داد: ما به هیچ وجه نمی‌توانیم قرائت قاریان کشورمان را با قاریان دوران طلایی مصر مقایسه کنیم چرا که آنها قاریان درجه یک جهان اسلام هستند که هر کدام با ابداع سبک باعث ارتقای تلاوت شدند و از نظر تجوید، صوت و لحن و سایر فنون تلاوت بهترین بودند و باعث به کمال رسیدن قرائت قرآن شدند.

اطهری‌فرد توهم برتری نسبت به قاریان دوران طلایی مصر را باعث سکون در عرصه تلاوت دانست و گفت: تمامی قاریان کشورمان به طور غیرمستقیم از اساتید دوران طلایی مصر بهره گرفته‌اند بنابراین شایسته است حق معلم و شاگردی را رعایت کنیم و بدانیم که با تلاوت اساتید برجسته مصری فاصله بسیاری داریم و نباید خیال برتری نسبت به آنها را در ذهن خود پرورش دهیم.

تلاوت برخی قاریان کشورمان بهتر از تلاوت قاریان کنونی مصر است

این قاری بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به افول توانمندی‌های قاریان مصری، خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر برخی از قاریانی که به مسابقات قرآن کشورمان اعزام شدند به مراتب از اساتید ما ضعیف‌تر بودند بنابراین می‌توانیم ادعا کنیم که برخی قاریان ایرانی از قاریان دوران کنونی مصر برتر هستند.

اطهری‌فرد ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران استاد «غلوش» و پس از آن «شحات انور» به ایران سفر کردند؛ یکی از مهم‌ترین افتخارات این اساتید بهره‌گیری از محضر اساتید دوران طلایی همچون «مصطفی اسماعیل» بود؛ هیچ کدام از این اساتید با وجود توانمندی‌های بسیار احساس برتری نسبت به قاریان دوران طلایی را نداشتند بنابراین فکر نمی‌کنم مسئولان و قاریان کشور ما نیز بتوانند چنین ادعایی داشته باشند.

راهکارهای کم کردن فاصله با قاریان مصری

وی با اشاره به فاصله زیاد قاریان کشورمان با قاریان برجسته مصر، تصریح کرد: استعدادهای برتر قرائت در مصر رشد کردند بنابراین ما باید بررسی کنیم که در مصر چه اتفاقی افتاده که باعث پرورش استعدادهای برتر شده است و از آن الگوگیری کنیم؛ البته در این راستا زبان آنها و همچنین حافظ قرآن بودن نقش مهمی دارد که باید ما نیز برای کم کردن فاصله با آنها به این امر توجه داشته باشیم.

اطهری‌فرد با بیان اینکه ارتباط دوسویه قاری و مستمع باعث رشد تلاوت می‌شود، افزود: شنیدم استاد «نعینع» گفته است که بزرگ‌ترین اساتید ما مردم هستند چرا که آنها با حضور در محافل و تشویق، ما را به وجد می‌آورند بنابراین باید افراد با معنای قرآن آشنا باشند تا این ارتباط ایجاد شود در حالی که هم‌اکنون مسئولان به آموزش معنای تحت‌اللفظی قرآن توجه ندارند و افراد نیز بیشتر به سمت یادگیری صوت و لحن قرآن می‌روند.

وی با اشاره به لزوم یادگیری مقدمات قرآنی، تصریح کرد: برای پیشرفت در عرصه تلاوت باید قاریان را دلگرم کنیم که این امر با همراهی و تشویق آنها امکان‌پذیر است در حالی که هم‌اکنون بیشتر سیاست‌ها بر خلاف این امر اتخاذ می‌شود.

انتهای پیام/آ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول