اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

بولیوی عضو «مرکوسور» می‌شود

بولیوی برای عضویت در بازار مشترک جنوب (مرکوسور) گام‌های نهایی را بر‌می‌دارد و در این راستا توانسته تأیید مجلس آرژانتین را برای ورود به این بازار کسب کند.

بولیوی عضو «مرکوسور» می‌شود

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در آمریکای لاتین، بولیوی برای تبدیل شدن به عضو ششم بازار مشترک جنوب (مرکوسور) پس از تصویب ورودش توسط مجلس آرژانتین یک گام به این هدف نزدیک‌تر شده و مراحل نهایی را پشت سر می‌گذارد.

خبرگزاری «ای بی آی» در این خصوص نوشت: «بنیامین بلانکو» نماینده بولیوی در «مرکوسور» حمایت آرژانتین از کشورش را برای به عضویت درآمدن در «مرکوسور» حائز اهمیت دانست.

«بلانکو» در ادامه افزود: با توجه به مرزهای مشترک و روابط تجاری بولیوی با کشورهای عضو «مرکوسور» این کشور به طور طبیعی بخشی از این بازار است.

نزدیک به 75درصد از مرزهای بولیوی با کشورهای عضو «مرکوسور» مشترک است.

«مرکوسور» یک بلوک تجاری منطقه‌ای متشکل از آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، اروگوئه و ونزوئلا می‌باشد.

بیش از نیمی از کل صادرات بولیوی در اقتصاد «مرکوسور» دخیل است.

اگر بولیوی به عضویت «مرکوسور» درآید تولید ناخالص داخلی «مرکوسور» به بیش از 3.2 میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد که 85.2 درصد از کل تولید ناخالص داخلی منطقه آمریکای لاتین را در بر می‌گیرد.

طی گزارشی در سال 2013 توسط وزارت امور خارجه بولیوی نشان داده شد که از سال 2009-2012 سطح تجارت داخلی بین کشورهای عضو مرکوسور 4.2 درصد بیشتر از میزان تجارت جهانی در همین دوره بوده است.

برزیل تنها کشور باقی مانده برای تأیید پذیرش بولیوی برای عضویت در «مرکوسور» می‌باشد.

به گزارش فارس، امضای پیمان «آسونسیون» در پایتخت پاراگوئه از سوی رهبران کشورهای آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اروگوئه زمینه‌ساز تشکیل مرکوسور در مارس 1991 (اسفند 1369) شد.

هدف اولیه این کشورها از پیمان آسونسیون، دستیابی به همگرایی اقتصادی میان کشورهای امضا کننده پیمان از طریق ایجاد جریان آزاد کالاها و خدمات، تعیین یک تعرفه مشترک خارجی، پذیرش سیاست مشترک بازرگانی و هماهنگی سیاست‌های اقتصاد کلان و منطقه‌ای است.

در دسامبر 1994 (آذر 1373) پروتکلی تحت عنوان پروتکل «اوروپترو» به امضا رسید که در مورد وضعیت «مرکوسور» به‌ عنوان یک موجودیت قانونی بین‌المللی دارای مجوز جهت امضای توافقنامه‏‌هایی با سایر کشورها و نهادهای چند‌‌جانبه به بحث و بررسی پرداخته است.

«مرکوسور» تلاش‌های زیادی را در حوزه همگرایی اقتصادی منطقه‌ای همچون ایجاد منطقه تجارت آزاد «مرکوسور» با لغو تعرفه‌های مربوط به 85 درصد تجارت بین منطقه‌ای، دستیابی به توافق در خصوص رژیم لغو تدریجی عوارض مربوط به فهرستی از محصولات خاص و آغاز فعالیت اتحادیه گمرکی «مرکوسور» انجام داده است.

در حوزه توسعه همکاری با سایر نهادها نیز می‌توان به امضای چارچوب توافقنامه همکاری میان «مرکوسور» و اتحادیه اروپا جهت گسترش همکاری‌های بازرگانی و تجاری و تبدیل شدن مرکوسور به یکی از طرف‌های اصلی تجاری اتحادیه اروپا اشاره کرد.

قدرت اقتصادی ایالات متحده آمریکا همواره مهمترین مانع پیش روی «مرکوسور» بوده و این کشور طی سالیان متمادی قدرت بلامنازع در آمریکای لاتین به شمار می‌رفته است؛ این وضعیت به دلیل ظهور جنبش‌های چپ، شکست الگوهای نولیبرال و ظهور اراده‌های ملی‌گرایانه‌خواهان تعیین سرنوشت خود، خطرات و معضلات قابل توجهی را برای منافع آمریکا ایجاد کرده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول