اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بیمه و بانک

مدیرعامل بانک سپه مطرح کرد

نبود رابطه منطقی سود سپرده و تسهیلات عامل بنگاه‌داری بانک‌ها/ فاینانس ۴۸۰میلیون یورویی چین برای پتروشیمی

مدیرعامل بانک سپه از فاینانس ۴۸۰میلیون یورویی چین برای احداث پتروشیمی با عاملیت این بانک خبر داد و گفت: فقدان رابطه منطقی سود تسهیلات و سپرده‌‌های بانکی در سال‌های گذشته بانک‌ها را به بنگاه‌داری سوق داده است.

نبود رابطه منطقی سود سپرده و تسهیلات عامل بنگاه‌داری بانک‌ها/ فاینانس ۴۸۰میلیون یورویی چین برای پتروشیمی

  به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید کامل تقوی‌نژاد در نشست خبری امروز با اشاره به رشد 26 درصدی سپرده‌های این بانک در 16 ماه اخیر اظهارداشت: حجم کل سپرده‌های بانک سپه تا پایان مردادماه به 38 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به افزایش 11 درصدی منابع بانک در 5 ماه ابتدای سال جاری، افزود: حجم مطالبات غیرجاری بانک در سال 91 حدود 3130 میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به 3210 میلیارد تومان افزایش یافت و در پایان خردادماه امسال به 3300 میلیارد تومان رسید.

مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: با وجود رشد مطالبات غیر جاری در سیستم بانکی، ما موفق شدیم نسبت مطالبات معوق به تسهیلات را از 16.5 درصد در سال 91 به 13.5 درصد در پایان سال 92 کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال 93 حجم مطالبات معوق را باید به کمتر از 10 درصد برسانیم و در همین زمینه شورای سیاستگذاری در بانک برای وصول مطالبات معوق تشکیل شده است.

به گفته تقوی‌نژاد در سال‌های گذشته 1750 میلیارد تومان مطالبات معوق وصول شد و در 5 ماهه سال جاری کمیته وصول مطالبات 400 میلیارد تومان وصول کرد.

مدیرعامل بانک سپه همچنین به تغییر رویکرد دولت نسبت به سیستم بانکی و سیاستهای پولی کشور اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در سال اول فعالیت خود انضباط پولی را حاکم کرده و کنترل شدیدی را نسبت به برداشت منابع بوسیله بانک‌ها داشته است.

تقوی‌نژاد منطقی کردن وصول بانکی را اقدام دیگر بانک مرکزی در این مدت عنوان کرد و افزود: پیش از این نرخ سود به صورت کارشناسی تعیین نمی‌شد و حتی نرخی را برای تسهیلات تعیین می‌کردند که در برخی مواقع از نرخ سود سپرده‌ها کمتر بود و این مسئله زیان‌هایی را به سیستم بانکی تحمیل می‌کرد.

وی یکی از دلایل حرکت بانک‌ها به سمت بنگاه‌داری را نبود ارتباط منطقی بین نرخ سود تسهیلات و سپرده دانست و تصریح کرد: وقتی بانک‌ها بازدهی مناسبی از فعالیت بانکی نداشته باشند به سمت بنگاه‌داری حرکت می‌کنند.

مدیرعامل بانک سپه مجموع تسهیلات پرداختی این بانک در سال گذشته را 92 هزار میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: این مبلغ برای 164 هزار فقره تسهیلات در بخش صنعت و معدن، بازرگانی و کشاورزی اعطاء شده و سهم صنعت و معدن 44 هزار میلیارد ریال، کشاورزی 12 هزار میلیارد ریال و بازرگانی 35 هزار میلیارد ریال بوده است.

وی یکی از رویکردهای اصلی بانک سپه را پرداخت تسهیلات خرددر کنار سرمایه در گردش عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 100 هزار فقره تسهیلات خرد به ارزش 560 میلیارد تومان پرداخت شد که در قالب تسهیلات خودرو، کالا، مسکن روستایی و قرض‌الحسنه اعطاء شده است.

تقوی نژاد ادامه داد: در 4 ماه اول امسال 3470 میلیارد تومان تسهیلات در قالب 40 هزار فقره به بخش‌های مختلف پرداخت شده و در بخش خرد 250 میلیارد تومان تسهیلات برای 32 هزار متقاضی اعطاء شده است.

مدیرعامل بانک سپه در خصوص پرداخت‌های ارزی گفت: تاکنون حدود 8 میلیارد دلار تسهیلات ارزی با صندوق توسعه ملی منعقد و به بخش‌های نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و نیروگاه اختصاص یافته است.

تقوی‌نژاد تصریح کرد: از این میزان حدود 3.5 میلیارد دلار مسدودی گرفته شده و مابقی طرح‌ها در حال شناسایی و انعقاد قرارداد است که البته برخی از این طرح‌ها برای میادین مشترک نفتی است.

وی با بیان اینکه بانک سپه اولین بانکی است که از فاینانس چین استفاده می‌کند، گفت: قراردادی به ارزش 480 میلیون یورو برای احداث پتروشیمی به مرحله امضای قرارداد رسیده که مرحله اول گشایش ارزی آن انجام شده است.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول